בשנה האחרונה נתקלנו בהרבה מסעדות, כמו מחניודה או יבנה-מונטיפיורי, שמגישות מנות בתוך צנצנות - מפולנטה ועד קינוחי שוקולד. לאחרונה שמחנו לראות שיש מי שלקח את הרעיון הזה צעד נוסף קדימה: במקום רק להגיש את המנות בצנצנת, מסתבר שאפשר כבר להכין אותן בתוכה. ולמה לא? זו דרך מצוינת לשנע אוכל לעבודה או ללימודים, במקום סתם לסחוב קופסאות פלסטיק (שלא כדאי לחמם במיקרו), שתמיד נפתחות ונשפכות בתיק. הנה כמה רעיונות ששבו את לבנו במיוחד.

ארוחות בוקר

חביתה בצנצנת
את חביתת הבוקר שאתם נוהגים לטגן בעיניים טרוטות, אפשר להכין בכלל מראש לכל השבוע. אפו לכם במכה 6-7 מנות של חביתה עם ירקות במוצ"ש ותקבלו ארוחת בוקר טו-גו לכל השבוע שאפשר לחמם במיקרו (או לאכול קר). קחו השראה מהמתכון הבא והכינו על הבסיס שלו כל חביתה שתעשה לכם טוב בבוקר.

אין תמונה
חביתה בצנצנת. מכינים מראש ויש לכם ארוחת בוקר לכל השבוע

חביתה עם ירקות:
המרכיבים: 2 כפות שמן זית, חצי בצל, חבילת גבעולי אספרגוס חתוכים, שלושת רבעי כוס גבינה צהובה מגוררת, מלח ופלפל, 10 ביצים טרופות.

אופן ההכנה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מקפיצים בצל במחבת, ומוסיפים לו את האספרגוס. מטגנים עד שהאספרגוס קצת מתרכך. משמנים צנצנות בינוניות ומכניסים את הירקות המוקפצים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומכסים בביצה. אופים 20-25 דקות.

דייסה בצנצנת
הכינו את המתכון האהוב עליכם לדייסה, חלקו אותו לצנצנות ותקבלו ארוחת בוקר מוכנה לכל השבוע. לפני שאתם יוצאים מהבית, הוסיפו קצת דבש או פרי מלמעלה ותקבלו פינוק בוקר שאפשר לקחת לכל מקום.

הנה כמה מתכוני דייסות מומלצים: דייסת קינואה מתוקה, דייסת שיבולת שועל עם בננה ושוקולד, דייסת קווקר.

אין תמונה
דייסה בצנצנת. גם במקרה הזה - מכינים מראש ומסודרים מבחינת ארוחת בוקר

גרנולה ויוגורט
אנחנו יודעים שהרבה מכם גם ככה עושים את זה – לוקחים לעבודה גביע יוגורט, קצת גרנולה בשקית ואיזה פרי שמתגלגל לכם בבית. כשאתם מגיעים אתם כנראה מוזגים את הגרנולה לתוך היוגורט ומנסים שלא יישפך לכם כלום מסביב, או לוקחים קערת פלסטיק וכפית חד פעמית ואוכלים את היוגורט שלכם מול המחשב. אז למה שלא תאכלו את ארוחת הבוקר שלכם בסטייל? קחו צנצנת ושימו בה בשכבות יפות יוגורט, גרנולה, פירות ומעל קצת דבש או סילאן. לא הרבה יותר נחמד?

הנה כמה מתכוני גרנולה ביתית מומלצים: גרנולה של טעימא, גרנולה עם מיץ תפוחים, גרנולה אגוזי פקאן, אוכמניות ומייפל.

אין תמונה
גרנולה ויוגורט בצנצנת. שדרוג מקסים

מנות עיקריות

פשטידה בצנצנת
כל פשטידה שעולה על דעתכם יכולה להיאפות בקטן בתוך צנצנת כמנה אישית שאפשר לקחת לדרך. קחו בחשבון שזמני האפייה מתקצרים משמעותית (תלוי כמובן בגודל הצנצנת ובסוג המילוי). תתחילו לבדוק את הפשטידה לאחר כ-15 דקות של אפייה עם קיסם, והמשיכו כך כל 5 דקות עד שאתם בטוחים שהפשטידה נאפתה עד הסוף. בפעם הבאה כבר תדעו בדיוק כמה זמן יש לאפות עם הצנצנות הביתיות שלכם.

הנה כמה רעיונות לפשטידות טו-גו: פשטידת פטריות, פשטידת קישואים, פשטידת ברוקולי, פשטידת פסטה, פשטידת בצל.

עוף צלוי עם שעועית
הקומפורט פוד המושלם: שאריות עוף בגריל מאתמול (או כל בשר אחר, מפורק לפיסות), שעועית ברוטב עגבניות (מקופסה, בטח מקופסה) וקצת ירקות כמו כרוב קצוץ או אפונה (לא חובה). ארזו בשכבות בתוך צנצנת גדולה, הטמינו בתיק וחכו לשעת הצהריים.

אין תמונה
בשר ושעועית בצנצנת. קומפורט פוד

סלטים

האמת היא שאפשר לארוז בצנצנת כל סלט שעולה על דעתכם, מסלט קיסר ועד ניסואז, העיקר שאת הרוטב תארזו בנפרד. הנה כמה רעיונות נחמדים:

סלט קפרזה
הסלט שמקורו מהאי קפרי שבאיטליה משלב בין שלושה מרכיבים איטלקיים חשובים: עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. עם הזמן הסלט קיבל תוספות שונות כמו עלי ארוגולה, עלי תרד, ברוקולי (או ברוקומיני - שילוב של אספרגוס וברוקולי) ועוד, אבל הבסיס נשאר זהה. את הסלט ארזו בתוך צנצנת ללא הרוטב וקצת לפני האכילה הוסיפו אותו, סגרו את הצנצנת ונערו. הרוטב יעטוף את מרכיבי הסלט בצורה אחידה ובלי לכלוכים.

רוטב ויניגרט פשוט: 2 כפות שמן זית, 1 כף חומץ בלסמי, קצת דבש, מלח ופלפל. מכניסים את המרכיבים לצנצנת קטנה ומנערים.

אין תמונה
קפרזה בצנצנת. נשנוש בריא

סלט פסטה
בשביל הסלט הזה כבר צריך צנצנת גדולה יותר, מאחר שהמרכיבים שלו תופסים יותר מקום. הבסיס נשאר זהה: פסטה קרה עם תוספת ירקות מתאימים, גבינה לבנה קשה כלשהי ורוטב. הווריאציות על הסלט – כבר עליכם. הנה כמה רעיונות מוצלחים: סלט פסטה עם ירקות קלויים, סלט פסטה עם טונה, סלט פסטה ברוטב עשבי תיבול, סלט פסטה וגבינת ריקוטה, סלט פתיתים משודרג עם בטטה.

אין תמונה
סלט פסטה בצנצנת. תעמיסו מה שאתם אוהבים

סלט חומוס ותירס
סלט שמתאים לימים שבהם אתם כבר לא יכולים להסתכל על הסלט הרגיל של המלפפון והעגבנייה.

המרכיבים (ל-8 צנצנות קטנות, או 4 בינוניות): 5 קלחי תירס מבושלים, 2 מלפפונים חתוכים לקוביות, 1 פחית של שימורי חומוס, 1 כוס של אגוזים קלויים (מלך, קשיו וכו'), מיץ מלימון בינוני, 3 כפות שמן זית, שן שום קצוצה, גבינת פטה.

אופן ההכנה: מסירים את גרגירי התירס מהקלח, מערבבים עם שאר המרכיבים ומעבירים לצנצנות.

אין תמונה
סלט תירס וחומוס. לא הסלט הרגיל שלכם

סלט קינואה
קחו את מרכיבי הסלט האהובים עליכם, הוסיפו להם קינואה מבושלת ותקבלו סלט שגם ימלא אתכם כמו שצריך וגם מכיל חלבונים. כרוטב, תוכלו להשתמש בוויניגרט של הקפרזה.

אין תמונה
סלט קינואה בצנצנת. מוסיפים חלבון לסלט הרגיל
>> רגישים לגלוטן? עוגיות השוקולד צ'יפס האלו בשבילכם
>> טעימא: צלי בקר ביין ופירות יבשים

 

>>כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים