יום עצמאות שמח, ארצות הברית של אמריקה! אצל האמריקאים, ממש כמו אצלנו, יום העצמאות הוא חגיגה ענקית של אוכל. משעות הבוקר המוקדמות הם כבר מחממים את המנגלים (או הברביקיו, אם לדייק) לקראת פסטיבל בשרים בלתי נגמר. הסלטים והקינוחים כבר הוכנו יום מראש ועכשיו נותר רק לחגוג את התאריך הלאומי עם אוכל טוב, מצעד מקומי גאה וזיקוקים כיד המלך.
העוף המטוגן האמריקאי שהעלינו אתמול פתח לנו את התיאבון, אז החלטנו להביא לכם עוד 6 מתכונים אמריקאיים להחריד (וגם להפליא), שיכניסו גם אתכם לרוח החגיגות. בתיאבון y'all.
כנפיים ברוטב ברביקיו
השף אביב משה מביא לכם לא סתם מתכון לכנפיים ברוטב ברביקיו, אלא מתכון לכנפיים ברוטב ברביקיו ביתי. תאמינו או לא, זה ממש ממש פשוט. רוטב הברביקיו בעצם מורכב מכמה רכיבים שאתם מכירים ממש מקרוב: קטשופ, דבש, סוכר חום ועוד כמה. צריך רק לבשל את הרוטב, ולערבב אותו עם הכנפיים (האפויות. חסכנו לכם בקלוריות, שלא תגידו שאנחנו לא מתחשבים).
>> למתכון: כנפיים ברוטב ברביקיו
המבורגר
אחרי שסיימנו עם המנה הראשונה, אפשר לעבור לעיקרית: המבורגר אמריקאי עסיסי. הפושטים ייקחו סתם בשר טחון קפוא, יערבבו אותו עם קצת תבלינים ובצל קצוץ ויעבירו למחבת. המשקיעים ישלבו כמה נתחי בשר משובחים, יקצצו אותם ידנית (או יעבירו אותם במטחנת בשר) בתוספת קצת שומן וילושו את התערובת טוב טוב.
>> למתכון: המבורגר ביתי
חזה עוף בברביקיו בבישול ארוך
מי שההמבורגר פחות מדבר אליו והזמן לא מהווה אצלו בעיה יכול לנסות את המנה המיוחדת הזאת, שמקורה בדרום ארצות הברית. היא נקראת Pulled Chicken, ולמעשה מדובר בבשר, או במקרה שלנו חזה עוף (בארצות הברית מכינים את המנה גם מבקר או בשר לבן), המתבשל כ-3 שעות ברוטב ברביקיו ביתי עד שהוא ממש מתפרק (מכאן שמו - pulled). אפשר לאכול אותו בתוך לחמנייה, אפשר גם על צלחת עם צ'יפס או אפילו אורז לבן.
>> למתכון: חזה עוף בברביקיו בבישול ארוך
באטרמילק ביסקיט
מאפה בוקר אמריקאי חמאתי ונהדר, שקצת מזכיר את הסקונס הבריטים, אבל מתעלה עליהם פי אלף. הסוד של המתכון (חוץ מהרבה חמאה) הוא שימוש בהרבה חומרי התפחה (גם אבקת אפייה וגם סודה לשתייה) וכמובן הרוויון, שנתן למאפה את שמו (באטרמילק). המתכון הזה הוא של מאפיית נולה התל אביבית, שמתמחה במאפים אמריקאיים, בעיקר מניו אורלינס.
>> למתכון: באטרמילק ביסקיט
פאי תפוחים קלאסי
ולקינוח, אי אפשר בלי הקינוח הכי אמריקאי שיש - פאי, או ליתר דיוק פאי תפוחים, עם המון תפוחים חמצמצים המחוזקים בסוכר, קינמון ואגוז מוסקט, שנחים בין שתי שכבות של בצק פריך מתוק. עם מעט גלידת וניל בצד, מדובר בקלאסיקה אמריקאית במיטבה.
>> למתכון: פאי תפוחים קלאסי
קוקטייל מינט ג'ולפ
לא נשאיר אתכם בלי משהו להרטיב איתו את הגרון. המינט ג'ולפ הוא המשקה הרשמי של מירוץ הסוסים המסורתי, ה"קאנטקי דרבי", שנערך בכל שנה בסוף אפריל-תחילת מאי, עוד מהמאה ה-19. הבסיס של הקוקטייל הוא ברבן - הוויסקי האמריקאי. אליו מוסיפים כמה חומרים מתוקים ומרעננים כמו נענע וסוכר, ומקבלים את המשקה הכי דרומי שיש.
ככה עושים את זה: שמים בשייקר כמה עלי נענע טריים, מוסיפים כפית של אבקת סוכר וכפית מים ומועכים בעדינות. מוסיפים מנה של ברבן, המון קרח ומנערים (או מערבבים). מסננים לכוס נמוכה עם המון קרח ומקשטים בנענע. אפשר גם להוסיף לתוצאה הסופית מעט סודה קרה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בתנור של אביבה: בחושה קלאסית עם חטיף Twix
>> פחזניות פרווה במילוי קרם קוקוס