טנזייה מרוקאית על אורז ירוק וערמונים - לינוי אלעזרה
המרכיבים:
לטנזיה:
קילו וחצי בשר מספר 5
שמן זית
3 בצלים גדולים, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
ראש סלרי עם עלים, קצוץ
חבילת משמשים מיובשים
חבילת שזיפים מיובשים
חבילת תאנים מיובשות
חבילת אגוזי מלך קלויים
סילאן
מלח
פלפל שחור
בהרט
קינמון
לאורז:
קילו אורז בסמטי
שמן קנולה
צרור כוסברה, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
חצי צרור שמיר, קצוץ
3 חבילות ערמונים קלויים
מלח
פלפל שחור
סילאן
כורכום
להגשה:
חבילת שקדים פרוסים לא קלויים
אופן ההכנה:
הטנזייה:
- צורבים את הבשר בשמן מכל הצדדים. מוציאים.
- מטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים את הסלרי ומטגנים.
- מוסיפים את הבשר ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות.
- מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים.
- מערבבים בקערה סילאן, מלח, פלפל, בהרט וקינמון עם מים (לפי העין).
- מוסיפים לסיר ונותנים להכל להתבשל כמה שעות, עד שמקורמל לגמרי.
האורז:
- מטגנים קלות את האורז.
- מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ואת הערמונים ומטגנים קלות שוב.
- מוסיפים מים עד קו האורז.
- מוסיפים מלח, פלפל, סילאן ומעט כורכום ומבשלים כרבע שעה.
הגשה:
- קולים את השקדים.
- מעבירים את האורז לכלי הגשה, מניחים עליו את הטנזייה ומפזרים שקדים קלויים (ועוד אגוזים, אם רוצים).
קרעפלך - יוסי לנדא
המרכיבים:
לבצק:
2 כוסות מים
100 גרם מרגרינה
כפית מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים
למילוי:
300 גרם כבד מוכשר
1 בצל מטוגן
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- המילוי: קוצצים את הכבדים ומערבבים עם הבצל המטוגן. מתבלים.
- הבצק: מביאים לרתיחה בסיר מים עם מרגרינה ומלח. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את החלמונים אחד אחד, תוך כדי ערבוב.
- נותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
- מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים. ממלאים בתערובת הכבד ומקפלים.
- מבשלים את הקרעפלך במי מלח רותחים כ-20 דקות ומסננים.
- מגישים במרק.