טנזייה מרוקאית על אורז ירוק וערמונים - לינוי אלעזרה

המרכיבים:

לטנזיה:

קילו וחצי בשר מספר 5

שמן זית

3 בצלים גדולים, קצוצים

5 שיני שום, כתושות

ראש סלרי עם עלים, קצוץ

חבילת משמשים מיובשים

חבילת שזיפים מיובשים

חבילת תאנים מיובשות

חבילת אגוזי מלך קלויים

סילאן

מלח

פלפל שחור

בהרט

קינמון

 

לאורז:

קילו אורז בסמטי

שמן קנולה

צרור כוסברה, קצוץ

צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור שמיר, קצוץ

3 חבילות ערמונים קלויים

מלח

פלפל שחור

סילאן

כורכום

 

להגשה:

חבילת שקדים פרוסים לא קלויים

טנזייה מרוקאית על אורז ירוק וערמונים (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
טנזייה מרוקאית על אורז ירוק וערמונים של לינוי אלעזרה | צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12

אופן ההכנה:

הטנזייה:

  1. צורבים את הבשר בשמן מכל הצדדים. מוציאים.
  2. מטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים את הסלרי ומטגנים.
  3. מוסיפים את הבשר ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים.
  5. מערבבים בקערה סילאן, מלח, פלפל, בהרט וקינמון עם מים (לפי העין).
  6. מוסיפים לסיר ונותנים להכל להתבשל כמה שעות, עד שמקורמל לגמרי.

האורז:

  1. מטגנים קלות את האורז.
  2. מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ואת הערמונים ומטגנים קלות שוב.
  3. מוסיפים מים עד קו האורז.
  4. מוסיפים מלח, פלפל, סילאן ומעט כורכום ומבשלים כרבע שעה.

 

הגשה:

  1. קולים את השקדים.
  2. מעבירים את האורז לכלי הגשה, מניחים עליו את הטנזייה ומפזרים שקדים קלויים (ועוד אגוזים, אם רוצים).
קרעפלך של יוסי לנדא  (צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12)
קרעפלך של יוסי לנדא | צילום: מבשלים עם גיבורים, קשת 12

קרעפלך - יוסי לנדא

המרכיבים:

לבצק:

2 כוסות מים

100 גרם מרגרינה

כפית מלח

4 כוסות קמח

4 חלמונים

 

למילוי:

300 גרם כבד מוכשר

1 בצל מטוגן

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. המילוי: קוצצים את הכבדים ומערבבים עם הבצל המטוגן. מתבלים.
  2. הבצק: מביאים לרתיחה בסיר מים עם מרגרינה ומלח. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את החלמונים אחד אחד, תוך כדי ערבוב.
  4. נותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
  5. מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים. ממלאים בתערובת הכבד ומקפלים.
  6. מבשלים את הקרעפלך במי מלח רותחים כ-20 דקות ומסננים.
  7. מגישים במרק.