אין תמונה
כוכבי מאסטר שף יוצאים מהמסך ומבשלים אצלכם באירועים
קובי פרץ היה תפוס, אייל גולן עסוק ב"כוכב הבא" ואתם בכל זאת רוצים שהחתונה שלכם תהיה אירוע לא יישכח ושלכל המוזמנים יהיה עם מי להצטלם למזכרת. אולי זה יהיה הפתרון שלכם: בחורף הקרוב יוצאים חמישה מבוגרי מאסטר שף בפרויקט חדש, Master Wedding, שבמסגרתו יבשל כל אחד מהם מנת פתיחה שאולי מוכרת לכם מהתכנית. 

ג'קי אזולאי, דליה אלחדף, פאולין שובל, בני בן ישראל ואלקנה ביטון יצטרפו לצורך העניין לקייטרינג טעם וצבע, ויבשלו לאורחים בחתונות בגן האירועים Q בגליל ים בעונת חתונות החורף, שנחשבת לחלשה יחסית. אמיר קמחי, מנהל גן האירועים, מסביר שהרעיון נולד בשל הצורך לחדש. "בתחום הזה של חתונות ואירועים לא נחים לרגע", הוא מסביר, "יש צורך לעניין את הקהל, אז חיפשנו משהו שונה ומיוחד. יש כאלה שאוהבים לשדרג בזיקוקים ובתאורה, ואנחנו חשבנו שהקהל שלנו יאהב את החידוש באוכל. לעומת שפים בכירים ויקרים בארץ, השפים החדשים באים לעבוד. הם מאוד מעורבים, וזה פנטסטי", הוא מדגיש.

החמישה עדיין לא הספיקו לבשל לאורחים באירוע אמיתי, ובינתיים בישלו רק באירוע ההשקה למתחתנים פוטנציאליים, משפחות שמעוניינות לחגוג אירועי בנות ובני מצווה וחברות המקיימות אירועים עסקיים. אבל הם בהחלט מתכוננים ומשפשפים את המתכונים. המחיר למנה שכולה אבק כוכבים, של מאסטר שף אחד לבחירתכם, יהיה 15 שקלים מעבר למחיר המלא של המנה - שכשלעצמו מתחיל ב-300 שקלים.

בוגרי התכנית מציעים את מנותיהם רק בעמדת קבלת הפנים. לפני החופה, לקראת השעה תשע בערב, הם כבר עוזבים את האירוע. בינתיים נקבעו תשעה אירועים לשפים הטריים, וקמחי מאמין שמדובר בפרויקט לטווח ארוך, שבו "הקהל יוכל לבחור את השף שהוא אוהב וסגנון האוכל המועדף עליו".

אז מה תוכלו להציע לאורחים שלכם בחתונה הקרובה? בדקנו עם השפים שהפכו לאנשי קייטרינג ממולחים, וגם לקחנו על הדרך את המתכונים, למקרה שלא ייצא לכם להתארח או להתחתן בקרוב.

ג'קי אזולאי

בוגרת העונה האחרונה של "מאסטר שף" תכין לכם דגים מרוקאיים על מצע קוסקוס וגרגירי חומוס. "התפלאתי מאוד שכולם אהבו את המנה שלי. בהתחלה חשבתי 'מי הפראייר שייקח אותי לחתונה שלו' אבל הזוגות ממש התלהבו", היא מספרת. "זה אוכל, ואנשים אוהבים את התכנית, אז זאת פשוט הזדמנות לאכול את האוכל מהטלוויזיה". נראה שבפרויקט הזה ג'קי מגשימה בעיקר את חלומם של הצופים: "היום אנשים מבקשים ממני לשלוף סיר בכל מקום", היא אומרת, "אז זו ההזדמנות שלי".

ג'קי אזולאי במקום השלישי (תמונת AVI: mako)
ג'קי אזולאי: "בכל מקום מבקשים ממני לשלוף סיר" | תמונת AVI: mako

דגים מרוקאים עם גרגירי חומוס

(6 מנות)

6 פילטים של דג אמנון/דניס/לוקוס, חתוכים לחתיכות קטנות

5 עגבניות אדומות רכות

1 גמבה אדומה

10 שיני שום

4 פלפלים אדומים יבשים

300 גרם גרגירי חומוס

צרור כוסברה טרייה, קצוצה

כוס שמן קנולה

כף מלח

2 כפות פפריקה

רבע כפית כורכום

אופן ההכנה:

פורסים את העגבניות והגמבה לרצועות, מניחים בתחתית הסיר, מפזרים שום, פלפל, גרגירי חומוס ובסוף את הדגים.

בקערה נפרדת שמים כוסברה קצוצה, שמן, מלח, פפריקה וכורכום. מערבבים היטב ושופכים מעל הדגים.

מבשלים עשר דקות על אש גבוהה ועוד 40 דקות על אש בינונית. 

דגים מרוקאים עם גרגירי חומוס (צילום: אבי וולדמן)
דגים מרוקאים עם גרגירי חומוס | צילום: אבי וולדמן

דליה אלחדף

המתמודדת שחשפה את הקהל הישראלי לאוכל הדרום אמריקני תכין את המאכל שהשאיר את השופטים עם פה פעור - ארפה, לחם מקמח תירס המעוצב בצורת פיתה, ממולא בצ'ילי קון קרנה. המאכל השני יהיה מיועד לצמחונים, שעועית ברוטב גווקאמולי. "אני מנסה להיות שגרירה של האוכל הלטינו-קריבי, הישראלים מכירים רק את האמפנדס הארגנטינאי או אוכל מקסיקני, אז אני אציג בפניהם האוכל הוונצואלני", היא אומרת. דליה חושבת שהאפשרות של האורחים לבוא במגע איתה ועם שותפיה לתכנית מדהימה: "תמיד אנשים מסתכלים עליך דרך הטלוויזיה ומנסים לדמיין אם האוכל שלך באמת כזה טעים - אז פה סוף סוף יש הזדמנות לקבל תשובה".

>> והנה שלל מתכונים לארפה במילויים שונים, שהכנו עם דליה

דליה אלחדף (צילום: סטודיו שירן כרמל)
דליה אלחדף מכינה אראפס, לחם תירס ונצואלני | צילום: סטודיו שירן כרמל

ארפאס - לחם תירס ונצואלני

חצי ליטר מים פושרים

כף שמן

1 כפית מלח

200 גרם קמח תירס Harina Pan

אופן ההכנה:

בקערה מתאימה מערבבים את המים, השמן והמלח.

מוסיפים את הקמח לאט ולשים עד להתגבשות בצק רך. נותנים לבצק לנוח כחמש דקות ולשים היטב.

בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס ומשטחים לעובי ס"מ.

מחממים היטב מחבת, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הארפה. כשמתקבל קראנץ' בצד אחד הופכים לצד השני. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ואופים במשך 10 דקות עד שהבצק מתנפח.

להגשה: חותכים את החלק העליון, ואם רוצים ניתן להוציא קצת מהבצק הפנימי ולמלא במילויים שונים.

צ'ילי קון קרנה

½ ק"ג בשר טחון

150 גרם שעועית אדומה קפואה

¼ כוס שמן, קנולה או זית

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות

2 שיני שום, קצוצות

פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות קטנות

פלפל חריף (לפי הטעם), חתוך לקוביות מאוד קטנות

קופסת עגבניות שלמות משומרות, חתוכות לחתיכות קטנות

2 כפות רסק עגבניות

½ כף פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה מעושנת

½ פלפל צ'יפוטלה בשימורים וכפית מהרוטב שבו הפלפל מושרה

מלח

פלפל שחור

מיץ העגבניות מקופסת השימורים+כוס מים

אופן ההכנה:

 מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע שקוף.

 מוסיפים את השום ובוחשים. מוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.

מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים, מתקנים תיבול ומבשלים 10 דקות.

מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מערבבים היטב ומבשלים עד לשינוי צבעו.

מוסיפים את מיץ העגבניות והמים ומערבבים.

לאחר רתיחה, מוסיפים את השעועית, מרתיחים שוב, מתקנים תיבול, מכסים ומבשלים לפחות שעה על אש קטנה.

ארפה, לחם ונצואלי (צילום: אבי וולדמן)
ארפה, לחם ונצואלי | צילום: אבי וולדמן

בני בן ישראל

בני יגיש בעמדה המיוחדת פיצות עם ברזאולה, רוקט, עגבניות שרי ושמן זית ופיצות עם קישואים, עגבניות קונפי ובשר טחון. "התגובות שקיבלתי מאוד טובות: לא הפסיקו לשאול אותי שאלות והחמיאו לי כמה הפיצה טעימה", הוא מספר. לדבריו, הייחוד של הקונספט הוא במנות המיוחדות, והאנשים כמובן: "בכל קייטרינג תמצאו שיפודי סלומון בטריאקי או קבבונים בטחינה, לאף אחד אין את המנות המיוחדות שלנו".

בני בן ישראל (צילום: סטודיו שירן כרמל)
בני בן ישראל: "לאף קייטרינג אין מנות מיוחדות כמו שלנו" | צילום: סטודיו שירן כרמל

פיצה עם ברזאולה, רוקט, עגבניות שרי ושמן זית

(הכמויות לבצק בתבנית סטנדרטית של  60 ס"מ)

400 גרם קמח לבן לפוקצ'ה או פיצה

4 גרם שמרי בירה טריים (מהסוג המגיע בצורת קובייה)

250 גרם מים (200 + 50)

12 גרם מלח דק

15 גרם שמן זית איכותי

לתוספות:

צרור עלי רוקט

1/2 חבילה פרושוטו בקר (ברזאולה)

1/2 כוס קונפי עגבניות שרי תמר בשמן או עגבניות שרי תמר טריות

מלח ים גס

שמן זית להזלפה

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ו-200 גרם מים עד לקבלת בצק חלק (אפשר גם ללוש ביד).

מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד לספיגת כל המלח בבצק.

מוסיפים שמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.

מוסיפים 50 גרם מים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות דביק.

מעבירים מיד לכלי אחסון משומן, סוגרים במכסה ומכניסים למקרר לצורך תפיחה למשך 24 שעות (אפשר להשאיר את הבצק במקרר עד 72 שעות). לטיפול בבצק הדביק ניתן להשתמש בקלף פלסטי.

לאחר התפיחה: מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעובי של 2 ס"מ ומעבירים לתבנית אפייה משומנת בשמן זית.

בעזרת האצבעות מסדרים ומרדדים את הבצק בתוך התבנית עד לקבלת משטח בצק בעובי אחיד.

בתנור שחומם שעה וחצי מראש לטמפרטורה המרבית אופים את הבצק כ-20 דקות עד להזהבה. לקבלת מרקם איכותי, מניחים את התבנית על קרקעית התנור.

מיד עם סיום האפייה מסדרים על הפיצה שכבה של עלי רוקט, מעליה מפזרים חתיכות פרושוטו בקר ועגבניות שרי, ממליחים מעט ומזלפים שמן זית. חותכים בעזרת גלגל לחיתוך פיצה ומגישים מיד.

פיצה ברזאולה של בני בן ישראל (צילום: אבי וולדמן)
פיצה ברזאולה | צילום: אבי וולדמן

פאולין שובל

פאולין שובל
פאולין שובל: "הזדמנות נהדרת בשבילי לפגוש את הצופים"
"בישלתי סלמון מבושל בקארי ירוק וחלב קוקוס על מצע אורז יסמין תאילנדי ואנשים לקחו 3-4 מנות", מספרת פאולין שובל אחרי אירוע ההשקה. גם היא מדגישה שמדובר בקונספט חדשני שייתן הזדמנות לזוגות המאושרים לטעום מהמאכלים מיוחדים: "זה אירוע מיוחד שבו כל זוג יכול להחליט לאיזה סגנון מטבח הוא מתחבר, וגם הזדמנות נהדרת בשבילי לפגוש את הצופים שלי".

סלמון מבושל בקארי ירוק

(מנה אחת)

80 גרם סלמון טרי, חתוך לקוביות 

3-4 כפות שמן קנולה

1 כף ממרח קארי ירוק

50 גרם קרם קוקוס

2 שיני שום כתושות

1-2 גבעולי למון גראס

2 כפות גזר חתוך לג'וליינים

1/4 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות

1/4 זוקיני, חתוך לרצועות

1 עלה קפיר ליים

מלח

סוכר

מיץ מליים אחד

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כפית שומשום קלוי

1 כף בוטנים

100 גרם אורז יסמין לבן מבושל 

אופן ההכנה:

מחממים בווק שמן קנולה, מוסיפים את ממרח הקארי ומחממים על מנת לשחרר את הטעמים. מוסיפים את קרם הקוקוס ואת הסלמון, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 2-3 דקות.

מוסיפים את הירקות (שום, למון גראס, גזר, גמבה וזוקיני) ואת עלה הקפיר ליים, מבשלים במשך 2-3 דקות נוספות ומתקנים תיבול (סוכר, מלח, מיץ ליים, קארי, חלב קוקוס).

מפזרים מעל את הפטרוזיליה, השומשום והבוטנים ומגישים לצד אורז יסמין.

סלמון מבושל בקארי ירוק (צילום: אבי וולדמן)
סלמון מבושל בקארי ירוק וחלב קוקוס | צילום: אבי וולדמן

אלקנה ביטון

אלקנה מחזיק סיר (צילום: נעם וינד)
אלקנה ביטון: "אני רואה כמה אוכל גורם שמחה לאנשים" | צילום: נעם וינד
אלקנה, שהגיע למקום השני בגמר מאסטר שף, זכור לכולם בזכות הלחם ממולא הבשר שבישל בתכנית. "אנשים לא זיהו אותי וקישרו את הלחם אליי וזה נורא מחמיא לי", הוא מספר. למרות שהמנה אולי משדרת עממיות, לדברי אלקנה קהל האורחים אכל ממנה ללא הפסקה. לגבי המחיר שהלקוחות יצטרכו לשלם במידה ויזמינו את בוגרי התכנית לערב של פעם בחיים, הוא אומר: "אני הייתי משלם כל סכום כי אני מתעסק עם אוכל ורואה כמה שמחה הוא יכול לגרום לאנשים".

לחם ממולא בשר

1 לחם אחיד

קילו בשר טחון (שילוב של כבש, אנטרקוט, סינטה, פילה ושומן כבש)

זר עלי נענע

זר עלי כוסברה

חצי זר עלי פטרוזיליה

זר עלי שמיר

זר עירית

7 בצלים ירוקים

2 כפות עלי תימין טריים

פלפל חריף

10 פטריות שמפיניון

5 פטריות פורטובלו

5 שיני שום פרוסות

1 בצל גדול קצוץ דק

2 ביצים

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל

כפית שטוחה כמון

אופן ההכנה:

קוצצים את עשבי התיבול, הפלפל חריף והפטריות ומניחים בקערה. ניתן להוסיף גם תערובת של פיסטוקים, צנוברים קלויים ומעט ג'ינג'ר.

מוסיפים לקערה בצל, בשר טחון, ביצים, שמן זית, מלח, פלפל וכמון ומערבבים.

מעבירים את התערובת למסננת לכעשר דקות להגרת הנוזלים.

מחממים מחבת ומטגנים את התערובת 5-8 דקות עד לשינוי צבע הבשר.

מרוקנים את התוכן של הלחם, ממלאים אותו בתערובת, משמנים מבחוץ בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ-25 דקות.

>> המון מתכונים שווים של אלקנה מחכים לכם כאן

לכבוד הלווין: האוכל הכי מפחיד