מגדלי אבוקדו ומשווקי פירות מתלוננים כי קמעונאים בשוק מנסים למכור לציבור אבוקדו מזן אטינגר, אף שאינו מאושר לקטיף עד 15 בספטמבר (יום חמישי הקרוב), כדי למכור אותו במחיר גבוה יותר לצרכן.
לאבוקדו יש מועד הבשלה, וקטיף מוקדם של הפרי מונע את הבשלתו וכך הוא נהפך לרקוב. מועצת הפירות הוציאה הנחיה חד משמעית: "אבוקדו מסוג אטינגר לא ייקטף לפני 15 בספטמבר 2016. מתאריך זה ואילך יותר לשווק אבוקדו מזן זה לאחר בדיקות חומר יבש שיאשרו מינימום 20.5 אחוז חומר יבש בפרי".
למרות הנחיה זו, טוען נציג חברת שיווק גדולה בתחום הפירות כי "העונה התחילה עם זן שנקרא גליל, שמותר למכור מ-20 באוגוסט ואילך בתנאי שעבר בדיקות הבשלה. הזן הבא שצריך להיכנס נקרא אטינגר, וגם אותו מותר להתחיל לשווק רק אחרי התאריך, ובתנאי שעבר בדיקות הבשלה. ואולם כבר כיום יש גורמים בשוק שרוצים להקדים את המכירה, בעיקר מסיבות כלכליות. הם אומרים לחקלאי: 'תביא גם אם אינו מוכן', כי הם רוצים למכור אותו ב-13 שקל לק"ג, במקום לחכות שבוע-שבועיים ואז השוק יהיה מוצף באבוקדו והמחיר יירד ל-10-7 שקל לק"ג".
דוד גלברד, מגדל אבוקדו מקיבוץ איילון, מסביר: "האינטרס למכור אותו כשהוא לא מוכן זה המחיר הגבוה. עוד מעט המחיר יירד, כי השנה יש כמויות גדולות מאוד של פרי - יש יבול כבד. אם מוכרים אבוקדו מוקדם מדי הוא לא יתרכך אלא יירקב".
עוד באוכל טוב:
- איך מכינים שניצל טבעוני בשני מרכיבים?
- אחת ולתמיד: סלט ירוק כמו שצריך
- המצאה חדשה: מדבקה שמעידה מתי המוצר באמת מתקלקל
על פי הנחיית מועצת הפירות, "שיווק פרי לא בשל ובלתי-ראוי גורם לתדמית שלילית של האבוקדו בעיני הצרכנים ולנזק רב למגדלים".
גלברד ממליץ לוודא שהאבוקדו שרוכשים אינו שייך לזן לא מתאים, באמצעות בדיקה שיש עליו מדבקה של בית אריזה: "בדקו שיש על האבוקדו מדבקה של חברת מגדלים ולא חברת שיווק. צריך לוודא שיש בית אריזה שעושה בדיקה לפני, כדי לוודא שייכנס לשוק רק פרי תקין ואיכותי".
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
מהיום: מחסור בירקות שטופים וארוזים
תנובה מפחיתה סוכר? תראו מה מחכה לכם במעדנים שלה