הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות בשביל עצמכם היום זה לקפוץ לקנות חומוס מחומוסייה. לכו לזאת שאתם הכי אוהבים, תשקיעו בעצמכם. מה יותר כיף מלאכול חומוס-ביצה-סלט לארוחת ערב?
עושים את האתגר? ספרו לנו איך הולך לכם! העלו תמונות של המנות שאתם מכינים ועדכנו אותנו ברעיונות שלכם. אנחנו ממש כאן באינסטגרם של אוכל טוב ובפייסבוק תייגו את הארוחות שלכם ב#אתגרהאוכלהבריא
בוקר: יוגורט עם פירות
צהריים: אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים (מתכון: רות אוליבר)
מרכיבים ל-2 מנות:
כוס אורז מלא
3 כפות שמן זית
כפית מלח
כוס ו-3/4 מים
1 קוביית טופו (250 גרם)
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
2 כפות דבש או סילאן
1/4 כוס חומץ אורז
2 שיני שום, כתושות
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
1/4 כוס מים
לטיגון הטופו:
כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
2 גזרים חתוכים לג'וליאן
250 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים של 5 ס"מ
פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים פושרים כשעתיים. שוטפים ומסננים.
2. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים מלח, מים ואורז ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש, ממתינים כ-15 דקות ופותחים את הגרגירים עם מזלג.
3. שוטפים את הטופו, חותכים לקוביות של 2 ס"מ ומניחים על נייר סופג לייבוש.
4. מערבבים בקערה בינונית את חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
5. בזמן שהאורז מתבשל מחממים את שמן השומשום ושמן הזית במחבת בינונית. מוסיפים את הטופו ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות, או עד שהקוביות מתחילות להזהיב. יוצקים על הטופו רבע מכמות הרוטב וממשיכים לבשל עוד 2 דקות, עד שהקוביות מקבלות צבע יפה והרוטב מצטמצם. מוציאים בזהירות לקערה בצד.
6. יוצקים את כל הרוטב למחבת ומחממים לצמצום עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר, השעועית והפלפל החריף ומקפיצים 3-2 דקות, רק עד שהירקות מתחממים. מחזירים את הטופו, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
7. עורמים עד חצי מכמות האורז בקערה ומוסיפים מעל עד חצי מתערובת הטופו והירקות. שומרים את שאר האורז והטופו לארוחת הערב של מחר.
ביניים: תפוח ועשרה שקדים
ערב: חומוס עם ביצה קשה וסלט (מתכון: שי ברנדס)
מרכיבים למנה 1:
ביצה
250 גרם חומוס, מחומוסייה
1/2 בצל סגול
עגבנייה
מלפפון
1/2פלפל אדום
כפית שמן זית
כפית מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הביצה.
2. קוצצים את הירקות לקוביות קטנות ומערבבים עם שמן הזית, הלימון והמלח.
3. מעבירים את החומוס לקערה עמוקה, מתבלים איך שאוהבים ופורסים מעל את הביצה הקשה.
לילה: 30 גרם שוקולד מריר