מי לא יודע להכין חביתה? (אתם שם מאחור שהצבעתם, הכתבה הזו היא גם בשבילכם!) מדובר בשם קוד למנה שגם מי שממש לא יודע לבשל לומד בכל זאת להכין, ולא בכדי - בשביל להכין חביתה סבירה לא צריך הרבה בינה בישולית, אם בכלל. אבל כמה שפשוט להכין אותה, אין שני אנשים בעולם שמכינים אותה החביתה בדיוק. לכל אחד יש את הסודות ואת שיטת ההכנה היחודית שלו, מדרך מיוחדת לערבב את הביצים ועד תוספות מעניינות שרק הוא מוסיף. אז פנינו לכמה וכמה שפים כדי לקבל ישר מהמומחים את הטיפים הכי שווים שלהם להכנת המאכל הפשוט הזה, כדי שגם החביתה שלכם תוכל להפוך לחביתה של מלכים. האמת? חלק מהתשובות הפתיעו אפילו אותנו.
>> רגע, אתם באמת לא יודעים להכין חביתה? הנה, קבלו שיעור חביתה ראשון
* השף אייל שני (הסלון, מזנון, פורט סעיד, אברקסס צפון), שופט "מאסטר שף", משקיע המון בחביתה שלו, כמו בכל מאכל אחר. הוא טורף את הביצה יחד עם מעט חלב וקורט מלח במזלג בלבד, ורק עם כיוון הסיבוב של כדור הארץ, אבל בלי לערבב יותר מדי. הוא מטגן אותה בחמאה חמה במחבת אלומיניום, ואחרי שהצד התחתון משחים הופך אותה ומטגן את הצד השני לכמה שניות בלבד. "זו חביתה לחיות איתה חיים שלמים", הוא אומר.
* מיכל אנסקי, שופטת "מאסטר שף", מדגישה שחשוב לטגן את הבלילה כשהיא קרה, על מחבת חמה במיוחד. היא עצמה מטגנת את החביתה בהמון שמן זית חם מאוד, מה שהופך את החביתה לתפוחה ונהדרת במיוחד.
* השף ישראל אהרוני (הירו ראמן), שופט "מאסטר שף", מספר שבתור התחלה הוא מטגן בחמאה הרבה בצל פרוס, ואז טורף היטב את הביצים ושופך את הבלילה למחבת החמה יחד עם המון כוסברה קצוצה, מלח ופלפל ומעט גבינת אמנטל מגורדת. הוא נותן לחביתה להזהיב בצד אחד, מקפל אותה לשניים ואז מטגן עוד חצי דקה נוספת מכל צד. נשמע לנו כמו מתכון פצצה.
* השף עידו פיינר (גריג) מוסיף ממש מעט חלב לבלילת הביצים שלו, וטורף אותן היטב אבל רק עם מזלג ולא עם מטרפה, כדי לא להכניס בבלילה יותר מדי אוויר. הוא גם מדגיש שכדאי לבשל את החביתה על חום נמוך מאוד, בלי למהר. אם אתם בקטע של מקושקשת, פיינר מכין אותה עם מלא מלא חמאה, ולא מטגן ישירות במחבת אלא על בן מארי (סיר כפול).
* איתי (פיש) פישגודה (בנדיקט) דווקא אומר שכדאי להקציף את הבלילה היטב, עד שהיא חלקה לגמרי ובהירה מעט. במקום חלב, הוא נוהג להוסיף מעט שמנת מתוקה לבלילה לפני ההקצפה. הסוד הגדול שלו הוא העברת החביתה בסיום הטיגון ל-2 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, מה שהופך אותה לאוורירית במיוחד.
* השפית אביבית פריאל (אוזריה) מוסיפה גם היא חלב לבלילת הביצים, ומטגנת את החביתה עם תערובת של שמן זית וחמאה שחוממו היטב. אחרי שהבלילה נשפכת למחבת, פריאל מייעצת לדחוף חלק נאה מהבלילה משולי המחבת פנימה, אבל להיזהר לא לייבש את החביתה לגמרי. אם אתם ממש רוצים להתפנק, היא ממליצה להוסיף כמה גילופי כמהין מלמעלה.
* גם שי-לי ליפא (מתכון לחיסכון) משלבת בטיגון חמאה עם שמן זית, אבל עוד קודם היא מדגישה את החשיבות של טריפה טובה והגונה לביצים, כדי שלא יישארו בשום אופן חלקים של חלבון או חלמון מופרדים בבלילה. את הבלילה חשוב להוסיף למחבת רק כשהיא חמה ממש, ובשום אופן לא לשפוך אותה למחבת שעוד לא הספיקה להתחמם.
* השפית קרן קדוש (קפה קדוש) מסכימה גם היא שחשוב לערבב היטב את הבלילה, כדי שחס וחלילה לא ייראו בה נקודות לבנות או צהובות שלא התערבבו. היא מוסיפה ממש מעט שמנת מתוקה לבלילה, והמון המון עשבי תיבול, בכל פעם קצת אחרים. בתחילה היא מטגנת בצל במחבת, ואז מוסיפה את הבלילה עם עשבי התיבול.
* השפית דנה-לי ברמן (בר א וין) מחליפה את החלב שלא מעט אנשים מוסיפים לבלילה בקרם פרש, שהוא עשיר בהרבה. היא גם מקפידה שלא לבשל את החביתה עד הסוף, ולהשאיר בה מעט חלקים מבושלים פחות. ולבסוף, בניגוד למחשבה שאולי כדאי להשתמש במחבת כבדה ומקצועית, ברמן ממליצה להשתמש במחבת טפלון פשוטה, שתמנע מהחביתה להידבק וללכלך.
* השף יאיר יוספי (ברוט) טוען שחשוב מאוד להשתמש בביצים טריות ולא בכאלה שהגיעו לימים האחרונים של התוקף שלהן. יוספי אוהב את החביתה שלו עם חלבון עשוי לגמרי וחלמון קצת נא, ולכן הוא מפריד ביניהם מבעוד מועד. הוא מתחיל בטיגון החלבון, ורק כשהוא כמעט מוכן הוא מוסיף למחבת את החלמונים, מערבב ומיד מכבה את האש. ככה נמנעים מהאי נעימות של חלבון נא, ובכל זאת נהנים מחלמון רך וקרמי.
* השף רז רהב (OCD) לא מוסיף חלב לחביתה, אלא דווקא מעט מים (וליתר דיוק, 10 מ"ל ל-3 ביצים). הוא גם מדגיש שחביתה מושלמת מכינים מ-3 ביצים בדיוק - לא יותר ולא פחות. ולסיום, רהב מוסיף מלח רק אחרי הבישול ולא לבלילה עצמה, ומשתמש רק במלח גס.