למעט אנטרקטיקה, לרשת המזון המהיר מקדונלד'ס יש סניפים בכל יבשת. עם השנים היא ויתרה על ההאחדה המוחלטת בסניפים, והחלה להציע - בנוסף לביג מק הקלאסי - מנות המותאמות לחך המקומי, עם פרשנות משלה למאכלים מסורתיים כמו טורטייה עם גבינת פניר (הודו), סנדוויץ'-סטייק (ברזיל) ולחמנייה עשוייה אורז (פיליפינים).

>> בואו לבקר אותנו בפייסבוק, יש מקמאפין

אבל ההבדלים בין הסניפים ברחבי העולם אינם מסתכמים רק באוכל. בדיקה שערך אתר BUZZFEED במדגם מייצג של מדינות הראתה שגם בשתייה - או יותר נכון בגודל הכוס - ישנם הבדלים מהותיים בין המדינות. באתר החליטו לבדוק אך ורק את הכוסות בגדלים הסטנדרטיים: קטן, מדיום ולארג'.

אחת השאלות העולות בעקבות הממצאים היא מה זה בעצם לארג', ואיך מחליטים מה זה מדיום? התשובה היא כמובן תלוית תרבות. בעוד בארצות הברית המידות זהות לאלה שבסינגפור ובקנדה, באוסטרליה, הודו, אנגליה ויפן המידות קטנות משמעותית.

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
ארה"ב מול יפן. הגדול של יפן קצת יותר קטן מהבינוני של ארה"ב

בארה"ב גודלה של הכוס במידת לארג' עומד כיום על 887 מ"ל (כל כך קרוב לליטר שזה מפחיד), זה של הכוס הבינונית על 620 מ"ל ואילו זה של הכוס הקטנה עומד על 470 מ"ל (רק טיפה פחות מבקבוק אישי של מים מינרליים). בבדיקה שערך האתר נמצא שההבדל המשמעותי ביותר הוא מול היפנים - הכוס הגדולה מצפון אמריקה נמצאה גדולה פי 1.5 מהיפנית. גם בגודל המדיום התברר שהגרסה האמריקנית גדולה במעט מהלארג' שאותו מגישים בארץ השמש העולה. בארץ, למי שתוהה, המצב ממש בסדר: הכוס הקטנה של הרשת מכילה 250 מ"ל (שזה רק טיפונת יותר מכוס מידה), הבינונית - 400 מ"ל והגדולה 520.

הגודל המוצע ברשת ברחבי מדינת האם רק ממחיש את האמונה האמריקנית ש"גדול יותר זה טוב יותר". מכוניות גדולות, מנות גדולות, שתייה גדולה - ובהתאם, גם אנשים גדולים. מגיפת ההשמנה בארה"ב, שבה נלחמת בעוז הגברת מישל אובמה, יכולה לתלות לא מעט מהאשם במנות הגדולות מדי. בכל כוס גדולה של קולה, לדוגמה, מסתתרים קרוב ל-100 גרם סוכר  - כלומר כמעט 400 קלוריות, וזה עוד לפני שהגדלנו את הצ'יפס.

>> איזה טעם יש לארוחת הבוקר של מקדונלד'ס?