פיתות רכות מקמח כוסמין מלא
קמח מלא הוא בדרך כלל שם נרדף למאפה חום, יבשושי ולא מפנק, לפחות במקום שאנחנו באים ממנו. מצד שני, קרן אגם היא שם נרדף למאפה רך, ענוג ומלא ביופי ובנשמה. אז איך שני הדברים מסתדרים? לא ברור, אבל הפיתות האלה של קרן אגם הן אומנם 100 קמח מלא, אבל רכות רכות שבא לבכות.
>> למתכון: פיתות רכות רכות מקמח כוסמין מלא
פיתות זעתר
ואם אנחנו כבר עם קרן אגם, אי אפשר שלא להזכיר גם את פיתות הזעתר שלה, שאצלנו הן כבר בנות בית. יותר טעימות מאלה שקונים במאפיות, נשבעים.
לאפות ביתיות
הפיתות העיראקיות האלה, שאנחנו נוהגים לקרוא להן לאפות, היו יכולות לאכלס בכיף את המאפיות הטובות ביותר - אבל בינינו, מי צריך מאפייה כשמדובר במתכון כל כך פשוט וקל?
פיתות קלאסיות
בצק לפיתה הוא בסך הכל סך של כמה מרכיבים מאוד פשוטים ובסיסיים: קמח, סוכר, שמרים, מלח, שמן ומים, וזה הכל. אבל מה עושים עם המרכיבים הבסיסיים האלה? את זה נשאיר לקוסם, אריאל רוזנטל, להסביר לכם.
פיתות ענק
כשעומר מילר מכין פיתות הוא מכין אותן גדולות במיוחד, ויש מאחורי זה מחשבה מבריקה: במקום להגיש אותן בשלמותן חוצים אותן לשניים, ואז מתקבלת חצי-פיתה גדולה ומפנקת במיוחד, שכיף למלא בכל טוב.
>> למתכון: פיתות ענק של עומר מילר
פיתות במחבת
הבצק של הפיתות האלה דומה מאוד, ועדיין צריך להתפיח אותו - אבל כאן ההכנה הסופית נעשית לא בתנור אלא במחבת. זאת אחת הסיבות שאנחנו אוהבים את המתכון הזה, והסיבה השנייה היא שהוא של חיים כהן (וישנו כמובן המתכון של חיים כהן מ"ישראל מבשלת יחד", של פיתות בלי שמרים שהן הכי כיפיות שיש).
פיתות במחבת מבצק חלה
וכאן מתכון של רותי רוסו, שמשתמש בטכניקת הקלייה של הפיתה על מחבת, אבל הפעם עם בצק אחר, מעודן ומתקתק יותר. בצק של חלה, נו.
פיתה יוונית במחבת
היוונים צולים את הפיתות שלהם בכמות נאה של שמן זית על מחבת פסים, ואנחנו אוהבים את זה.
פיתות ביתיות על הגריל
העל האש המסורתי של יום העצמאות עדיין רחוק אומנם, אבל אם אתם מתכננים גריל במרפסת - אל תפספסו את הפיתות הנהדרות האלה.
בתיאבון!