מי שמכור לסלט טונה – מכור לסלט טונה. ככה זה. יש אהבות שהן טוטאליות, וסלט טונה היא אחת מהן. אבל מה קורה אם בכל זאת רוצים לגוון או לצמצם את צריכת הטונה (כי דגי הטונה בסכנה של דיג יתר, וכי הם מכילים רמות גבוהות של כספית)? שמחים ששאלתם. לאחרונה נתקלנו באחלה של הצעה לתחליף: הוא בריא ומזין בפני עצמו, והוא אשכרה יכול להוות תחליף ראוי לסלט האגדי גם ברמת הטעם. אנחנו מדברים, תאמינו או לא, על חומוס, לא בממרח אלא בצורת גרגירים, וזה לא משנה אם אתם מעדיפים אותם מקופסת שימורים, מהמקרר של הקפואים או שאתם מבשלים אותם לבד בעצמכם – הכל הולך.
אז איך עושים?
- מתארגנים על חומוס: לכמות של כשני סנדוויצ'ים גדולים תספיק קופסת שימורים של 500 גרם. אם אתם מבשלים בעצמכם – 2 כוסות של גרגירים מבושלים יספיקו.
- שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס. אם אתם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים אפשר להשתמש במי החומוס לצורך הכנת ממרח טבעוני שיהווה תחליף למיונז, אבל ממש לא חייבים להגדיל ראש. מיונז רגיל יעשה את העבודה. 3-4 כפות גדושות לכל כמות החומוס.
- ומכאן – ממשיכים כמו שאתם רגילים עם סלט הטונה שלכם. הצעה שלנו (אבל זה באמת יכול להיות כל דבר): גבעול סלרי קצוץ, 2 כפות בצל קצוץ, כפית חרדל וטיפונת מי חמוצים או מיץ לימון. אפשר לתבל במלח-פלפל, ואפשר להקפיץ את העסק עם פפריקה או עם כל תבלין אחר שעושה לכם את זה.
- וזה הכל, הסלט מוכן. מגישים על לחם טרי או על טוסט, עם עגבנייה וחסה, או בלי.