הדבר הראשון שעשינו אחרי שדיווחנו לכם על שיתוף הפעולה המרגש בין אסף גרניט ורשת פיצה דומינו'ס היה פשוט להיכנס לאתר ולהזמין את הפיצות החדשות והמדוברות. בזמן ההמתנה (חצי שעה בלבד, הבטיחו וקיימו) נזהרנו מלפתח ציפיות - חשבנו במדובר באיזה טוויסט קטן וצנוע לפיצה הקלאסית של דומינו'ס, מקסימום כמה תוספות מיוחדות, וכן, גם בצק מרובע. מה כבר יכול להיות מוצלח כל כך בבצק מרובע?
ברגע בו נחתו אצלנו במערכת שלושה מגשי פיצה שטוחים ומעוצבים, כבר התחלנו להבין שמדובר במשהו שונה בתכלית - המגשים לא נראים כמו אלה המוכרים של דומינו'ס, לא בצורה ולא בעיצוב. הם מלבניים, בגווני ירוק שחור, ועל כל אחד מהם מודפסת דמותו של אסף גרניט בכבודו ובעצמו. בשביל סתם עוד תוספת, מגניבה ככל שתהיה, לא מקבלים מגש בעיצוב אישי, חשבנו לעצמנו, ואנחנו שמחים להכריז שצדקנו.
מחפשים עוד חידושים? בואו אל עמוד הפייסבוק של אוכל טוב
אפשר להגיד שההבטחה מתממשת במלואה: שיתוף הפעולה בין גרניט ודומינו'ס הוליד פיצת בוטיק במשלוח, לא פחות. כמו קולקציות של שיתופי פעולה בין מעצבי על ורשתות ביגוד, עם כמה שאנחנו אוהבים את הרשת שלנו כמו שהיא - כשמצטרף לעסק הכישרון של כוכב אמיתי, התוצאה מרגשת.
נכון להיום נמכרים בקו החדש שלושה סוגים שונים של פיצות: פיצת 4 מחבתות עם ארטישוק, בצל קונפי, עגבניות שרי ושום; פיצת בצלאל, עם שלל בצלים בגרסאות שונות; ופיצת בקרנה - פיצה עם פרוסות חזה בקר, בייבי מוצרלה, מוצרלה מגורדת ופרמזן גרנה פדאנה.
הפיצות הגיעו כולן עם מארזים קטנים של עלי אורוגולה טריים וצנוברים, שפוזרו על גבי הפיצות. האורוגולה הטרייה מקפיצה את הטעמים ונותנת תוספת רעננה ועוקצנית (בקטע טוב) לכל העסק. הצנוברים היו תוספת מעניינת וטעימה, אבל לא כולם התחברו לשילוב. אל דאגה, הצנוברים שלא פוזרו על הפיצות נושנשו בשמחה בהמשך היום.
הקטע שהפתיע את כולנו היה דווקא הבצק. חוץ מעניין הריבוע, מדובר בבצק פיצה שמעולם לא טעמנו כמותו. הוא היה דק, אבל גם רך מאוד, וקריספי מעט רק בשוליים. למרות הרכות, הוא לא היה מסטיקי וננגס בקלות. מודים, לקח לנו ביס או שניים להתרגל, אבל בסופו של דבר כמעט כולם היו תמימי דעים שמדובר בהצלחה. באתר הרשת מסבירים שמדובר בבצק דק עם שמן זית כתית מעולה שנפתח בעבודת יד על מצע קמח דורום, ונאפה בצורה ייחודית. פייר? מרגישים בהבדל.
הרוטב של הפיצות היה מאוד מוצלח גם הוא, עם תבלון עדין אבל נוכח, שנתן לפיצה אופי משלה, היינו אומרים אפילו אופי ירושלמי, אבל אנחנו מפחדים להסתבך עם הגדרות. כמו כן, היינו שמחים לקבל מעט יותר מהרוטב הזה על גבי הפיצה. התוספות היו קונצנזוס מוחלט: מהארטישוקים, דרך השום קונפי, ועד הבצלים שחלקם היו כמעט חיים ודווקא אותם הכי אהבנו. לציון לשבח זכו פרוסות הנקניק, ששמרו מלבד הטעם גם על מרקם מצוין למרות הסיבוב בתנור והמשלוח.
לסיכום: מדובר כנראה באחת הפיצות הטובות שתוכלו להזמין במשלוח, אבל, יש אבל: הפיצות קטנות (מגש קרטון מלבני במידות של 37 על 25 סנטימטרים, כך שהפיצה מן הסתם לא ממלאת את כולו, וכן, אשכרה מדדנו), ולא זולות: 69 שקלים למגש ללא מבצע, 60 שקלים למגש בהזמנת שני מגשים, ו-55 שקלים למגש אם מזמינים מגש נוסף רגיל של רשת דומינו'ס באותו המחיר. למעשה, במחירים האלה הפיצה הזאת מתחרה בפיצות פרימיום אחרות במשלוח, כמו טוני וספה ודומותיהן, וגם במגרש הזה מדובר באפשרות טעימה וטובה, אבל זה כנראה המגרש המתאים לה. כשתחפשו אופציה משפחתית טובה ובטוחה במחיר משתלם שתשביע את כולם כנראה שעדיין תזמינו את הדומינו'ס הרגילה.
עוד באוכל טוב: