רוב המתכונים הקלאסיים לחמוצים דורשים מעל 48 שעות עד שהחמוצים מוכנים, ובלא מעט מקרים גם יותר מכך. זה טוב ויפה, ורבים מאותם מתכונים הוכיחו את עצמם שוב ושוב כמוצלחים וטובים. אבל, ויש אבל גדול, לא תמיד יש לנו את הזמן הזה. טיים איז מאני כמו שאומרים, ובמקרה של חשק לחמוצים - 48 שעות יכולות להרגיש כמו נצח.
לטובת קיצור התהליכים, נתקלנו בשיטה נחמדה מאוד שתחסוך את ההמתנה הארוכה. מעין החמצת בזק. מה שטוב בשיטה הזאת היא שמדובר בתחמיץ פשוט שמתאים לסוגים רבים של ירקות (או פירות, זורמים איתכם). את החמוצים מעבירים למקרר והם מחזיקים ליומיים-שלושה מקסימום, בניגוד לחמוצים מסורתיים.
זה הולך ככה:
כוס וחצי מים
כוס וחצי חומץ
3 כפות סוכר
2 וחצי כפות מלח
חותכים את הירק הרצוי לחתיכות יחסית עבות באופן שווה, ודוחסים לצנצנת (טוב שצפוף להם שם). מרתיחים בסיר קטן את כל החומרים על אש בינונית-גבוהה (ללא מכסה), ומוודאים שהסוכר והמלח נמסו. יוצקים את הנוזל לצנצנת, וממתינים שיצטנן. כשתוכן הצנצנת בטמפרטורת חדר, סוגרים אותה ומעבירים למקרר. ממתינים כמה שעות, וזוללים.