יהיה פה יותר ממתכון אחד של אהרוני, אנחנו מודיעים מעכשיו. איך אפשר שלא? בכל זאת הוא סוג של שגריר המטבח הסיני בישראל. כאן יש את הפתיחה האולטימטיבית לכל ארוחה סינית: אגרולים.
מתכון של כוהנת אוכל אחרת, שדווקא פחות מזוהה עם המטבח הסיני, רות סירקיס. מדובר במנה פשוטה וקלילה שמכינים בצ'יק צ'ק - ואתם מוזמנים להוסיף או להחסיר ירקות לפי טעמכם.
>> למתכון: ירקות מוקפצים של רות סירקיס
אולי מנת הדגל של המטבח הסיני, לפחות בכל מה שנוגע למסעדות סיניות בארץ. תענוג שבאמת אין שני שלו: עוף חמוץ מתוק, ועוד המתכון המיתולוגי מהמסעדה הוותיקה הסינית האדומה, שנסגרה רק לפני כמה שנים אחרי 40 שנות פעילות.
>> למתכון: עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה
עוד קלאסיקה סינית סופר טעימה של מנה שקשה שלא להזמין בביקור במסעדה סינית: עוף בלימון. קצת מתוק, קצת חריף, קצת חמוץ והרבה מאד טעים. עז תלם מסביר איך להכין את המנה של המסעדות במטבח הביתי, ואנחנו ממליצים להוסיף לידה אורז לבן פשוט.
>> מתכון: עוף בלימון כמו במסעדה
עוף אחרון למקבץ זה, והפעם מדובר בעוף שמזגגים בתנור. טעם מתקתק, צבע עמוק ומטריף וריח משגע. לא רוצים עצמות? אפשר גם להשתמש בפרוסות של חזה עוף.
>> למתכון: עוף בתנור בסגנון סיני
שני מרקים מככבים בתפריטי מסעדות סיניות: אחד מהם תמצאו ממש פה למטה, והנה השני, ההרפתקני יותר. בבסיסו הוא בעצם מרק עוף, אבל כמה שדרוגים יהפכו אותו לפותח הסינוסים העונתי.
בגל הקור האחרון מצאנו את עצמנו לא פעם מתנחמים במרק פשוט וקל להכנה, עם מעט מאוד חומרים וזמן הכנה קצר. המרקם הסמיך הוא בונוס אדיר, ונטיפי הביצה הם פלאשבק כיפי לאייטיז.
>> למתכון: מרק תירס סיני ב-5 מצרכים
מנה יותר מרעננת, שמוגשת קרה לשם שינוי: נבטים, כרוב, גזר, גרעיני חמנייה/בוטנים לתוספת קראנץ' ורוטב פשוט ומתקתק (שאפשר להכין גם בלי סוכר).
מכירים את השיטה של בישול ביצים עם קליפות בצל או שקיקון תה? אז תכירו שיטה שמבטיחה ביצים משוישות ויפות. הסוד לשיוש כמו בתמונה הוא לסדוק את הקליפה, אבל אם לא סודקים, הביצה יוצאת כולה בצבע כהה.
התחלנו עם אהרוני וגם נסיים איתו: פרוסות אננס טרי ברוטב קרמלי חלומי שמתקרמל לו עוד יותר בתנור. כדור של גלידת וניל טובה, ולא צריך עוד כלום.
>> למתכון: אננס צלוי של אהרוני