לחם פורח
הרעיון הפשוט והשימושי הזה נולד כמו הרבה אלתורים טובים כשהאורחים כבר היו בדרך. בבית היו כיכר לחם מחמצת ישנה וגבינות. מה שיצא מהחיבור זו חגיגת ריחות וטעמים של גבינות מותכות ומבעבעות. כשהגשתי לשולחן ופתחתי את נייר הכסף, האורחים השתגעו על הרעיון. מומלץ להגיש עם סלט ירוק ויין רוזה קר להשלמת החגיגה.
החומרים לכיכר לחם אחת:
1 כיכר לחם כפרי
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם מוצרלה מגוררת
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
שליש כוס חמאה מומסת
2 כפות שומשום
אופן ההכנה:
1. חורצים את כיכר הלחם בסכין לפסים בצורת שתי וערב.
2. מערבבים בקערה את הגבינות עם כל יתר החומרים וממלאים את חריצי הלחם בתערובת הגבינות.
3. מכסים את הלחם ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. פותחים ואופים 10 דקות נוספות להשחמה. מגישים עם סלט ירוק.
פרגית אל מרקש
אני נמצאת במלון במרקש שבמרוקו, השעה שבע בערב. מה אוכלים? יוצאים לשוק הגדול אל הריחות והתבלינים. אני קונה לעצמי גלבייה ומסתובבת בין כל הדוכנים הצבעוניים שמקימים כל יום בשש בערב. בחצות הכל נעלם, כמו סינדרלה, אבל הזיכרונות ממשיכים לרקוד אצלי בדמיון בכל פעם שאני מריחה את התבלינים האלה.
החומרים (ל-6-4 מנות):
1 ק"ג (כ-8 יח') נתחי פרגית
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
10 שיני שום
2 גזרים קצוצים
1 פלפלון צ'ילי חריף
2 מקלות קינמון
3 כוכבי אניס
1 חבילה (150 גרם) רסק עגבניות
1 כוס חומוס מבושל (אפשר קפוא או משימורים)
3 כפות סילאן
1 כף פפריקה
1 כף כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים את הבצל, השום, הגזר, הצ'ילי, הקינמון והאניס.
1. מוסיפים את נתחי הפרגית ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים יחד עם 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה.
3. מגישים עם קוסקוס או אורז לבן.
סלט כרובית חמוץ-מתוק
סלט קליל ונהדר שאהוב במיוחד על בני משפחתי בזכות השילוב המנצח בין חמיצות למתיקות. מתאים כתוספת לכל ארוחה משמחת.
החומרים (ל-8-6 מנות):
1 כרובית קצוצה דק
1 צרור עירית קצוצה
1 כוס חמוציות ללא סוכר
לרוטב:
3 כפות מיונז (אפשר לייט או טבעוני)
3 כפות סוכר
3 כפות חרדל
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
2. מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים היטב עד שהם עוטפים היטב את כל הסלט.
לעוד מתכונים של דבי מצקין היכנסו לאתר