בזמן שאתם ישבתם לכם במשרד ושיחקתם סוליטר, בעינת תעשיות מזון עמלו על מה שאם אנחנו מזהים נכון – הולך להיות השוס הבא בשוק מוצרי המזון. הכוונה היא לקרוטונים עגולים, ממש כמו בתמונה, ואם אתם מזלזלים אז אתם באמת לא יודעים מה טוב.
החברה, שבבעלות קיבוץ עינת, מתמחה בדרך כלל בייצור מאפים וביניהם פירורי לחם וקרוטונים לחברת אסם, ולאחרונה הצליחה לפצח את אטום הקרוטון העגול, אחרי 10 שנים של עמל (כך לפחות הם טוענים). את הפיצוח הזה היא הציגה בתערוכת סיאל בפריז, ושם אף קטפה את תואר המוצר החדשני והמקורי.
אז איפה אפשר לטעום את ההמצאה החדשה? או, אז הבאסה היא שבינתיים בשום מקום. המוצר אינו מיוצר מסחרית עדיין, ועל אף שבתערוכה הביעו בו עניין כמה מענקיות שיווק המזון – על המדפים הוא יצוץ רק מאוחר יותר השנה. בשלב הראשון ישווק הפלא בשלושה טעמים - שום ובצל, פיקנטי ועשבי תיבול. עוד מספרים לנו בעינת תעשיות מזון שהמוצר יהיה מופחת שומן בצורה משמעותית יחסית לאחים המרובעים. אנחנו מחכים.
אין פשוט מזה. חתכו כמה פרוסות לחם (או חלה) לקוביות, תבלו במלח, פלפל ואבקת שום וזלפו מעט שמן זית. פזרו בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו ב-180 מעלות, תוך ערבוב מדי פעם, עד הזהבה.