פילה מוסר ים ברוטב חריימה
המצרכים (6 מנות):
6 יחידות פילה מוסר ים, 200 גרם כל אחת
מעט שמן זית
5 שיני שום, כתושות
מלח
2 כפות פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כף כרוויה (קימל טחון)
3 כפות רסק עגבניות
4 עגבניות מגורדות
2 פלפל צ'ילי
3 פרוסות לימונים כבושים, קצוצים
חצי חבילה כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים על להבה נמוכה. מוסיפים את המלח, הפפריקה, הכורכום והכרוויה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את רסק העגבניות, מבשלים תוך ערבוב 2 דקות ומוסיפים את העגבניות המגורדות.
3. מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה, חצי כוס בכל פעם, עד שמגיעים למרקם המתאים (לא דליל מדי אבל לא סמיך מדי). מבשלים כ-5 דקות.
4. מוסיפים את הדגים, הפלפלים והלימון כבוש, ממליחים עוד טיפה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מפזרים את הכוסברה ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-8 דקות.
קציצות בשר וחצילים שרופים
המצרכים (6 מנות):
לקציצות:
קילו בשר טחון
2 חצילים
1 בצל, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה
קורט אגוז מוסקט טחון
לרוטב:
שמן זית, לטיגון
4 בצלים, חתוכים לשניים ופרוסים דק
3 שיני שום, עם הקליפה
מלח
פלפל שחור
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1. הקציצות: שורפים את החצילים על אש גלויה, מקלפים ומסננים.
2. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מוסיפים את בשר החציל ומערבבים שוב. מעבירים למקרר.
3. הרוטב: מטגנים את הבצלים עד שהם מתקרמלים ומקבלים צבע זהוב יפה. מוסיפים את שיני השום, מתבלים במעט מלח ופלפל ומנמיכים את הלהבה.
4. מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים במשקל 60 גרם כל אחד. מסדרים את הכדורים בזהירות על הבצל המקורמל, מוסיפים כחצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
5. מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה.
6. מפזרים עוד פטרוזיליה, אם רוצים, ומגישים.
עוף שלם בשום ודבש
המצרכים:
עוף שלם
כף פפריקה מעושנת
3 שיני שום, כתושות
3 כפות דבש
מלח
פלפל שחור
1 בצל, חתוך לקוביות
1 גזר, חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
1 קולרבי, חתוך לקוביות
1 זוקיני, חתוך לקוביות
חבילת פטריות שמפיניון
רבע כוס שמן זית
חופן עלי תימין
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים את הפפריקה, השום והדבש בקערה. מעסים את העוף היטב בתערובת שהתקבלה, מתבלים במלח ופלפל ומניחים את העוף במרכז תבנית צלייה.
3. מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה עם מלח, פלפל, שמן זית ותימין.
4. מפזרים את כל הירקות מסביב לעוף, עוטפים את כל התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה ו-45 דקות. מסירים את הנייר כסף ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות, להשחמה.
כל המתכונים באדיבות סהר רפאל, שף מסעדת כרמים.