בואו נדבר רגע על מקומות לקנות בהם שוקולד. ולא, אנחנו ממש לא מתכוונים לחפיסה או חטיף שקונים בסופר, הקשר בין כאלה (וכבודם במקומם מונח) לבין פרלין אמיתי הוא בערך כמו הקשר בין חתול רחוב לבין מלך החיות. אנחנו מתכוונים לשוקולטריות מוקפדות של שוקולייטרים רציניים, ויש לא מעט כאלה בארץ: אספנו את המקומות הכי טובים, לכם נשאר רק לבחור, או כמונו, פשוט לבקר בכולם.  

איקה
רבים מחשיבים את איקה כשוקולטיירית הכי טובה בארץ, והפרסים הרבים שקיבלה מצדיקים את המוניטין, כולל מדליית כסף בתחרות השוקולד העולמית ב-2013. הפרלינים של איקה הם בדרך כלל עדינים, גם במראה וגם בטעם: העיצוב מאופק וקלאסי, בלי המון צבעים וקשקושים, והטעמים מתוחכמים למדי. לכבוד הוולנטיינ'ס מציעים בשני הסניפים של איקה מארז מיוחד שכולל שמיניית פרלינים בגווני אדום, כל אחד בטעם אחר: קוקוס, בוטנים, רושה, ג'נדויה, פטל-פיסטוק, שומשום, פולי קקאו ולימון. מחיר: 50 שקלים.

איקה, יד חרוצים 11, תל אביב. שוק צפון, רמת החיל, תל אביב. 03-6880440

פרלינים, איקה (צילום: באדיבות המקום)
50 גוונים של אדום אצל איקה | צילום: באדיבות המקום

קרדינל
אלי טראב הוא אחד השוקולייטרים הוותיקים בישראל, והחנות שלו במרכז תל אביב מוכרת כבר 10 שנים שוקולדים איכותיים. בקרדינל אפשר למצוא כמה טעמים מיוחדים וייחודיים למקום כמו שמן זית וליים, או פירות אדומים וסיגליות. פה חוגגים את ולנטיינ'ס עם תקליטים גדולים משוקולד (45 שקלים), לבבות שוקולד גדולים משוקולד חלב או מריר במילוי אגוזי לוז (32 שקלים), דפי שוקולד ופטל ורודים (30 שקלים) ועוד כמה וכמה הפתעות.

קרדינל, אבן גבירול 60, תל אביב. 03-6958612

אמיליה
השוקולטרי של רונן אפללו מתחבא ברחוב קניות ראשי בגבעתיים, והוא גם מפעל, גם חנות (שמוכרת ציוד להכנת פרלינים וחומרי גלם) וגם בית ספר לשוקולד, בו אפללו מעביר סדנאות קצרות וקורסים מקצועיים. השוקולדים של רונן מתאפיינים בטעמים לא שגרתיים שהוא ממציא, ובכל ביקור אפשר למצוא עוד כמה טעמים חדשים שהוא מנסה. לולנטיינ'ס מציעים באמיליה דובוני שוקולד גדולים שמחזיקים לבבות בהשראת טרנד הדובונים ששוטף את ברלין (90 שקלים), וגם טעמי פרלינים מיוחדים כמו קרמל-ורדים ופטל, קרמל-יוזו או טופי אנגלי בציפוי פטל (75 שקלים למארז של 15 פרלינים).

אמיליה, כורזין 5, גבעתיים, 054-4950095


דובוני שוקולד, אמיליה (צילום: באדיבות המקום)
דובוני השוקולד של אמיליה | צילום: באדיבות המקום

סיגל קרפל
בחנות הצבעונית של סיגל קרפל ברמת החייל תמצאו חוץ משוקולדים גם המוני מאפים כמו עוגיות או עוגות שמרים, אבל אם תתמקדו בשוקולד, תמצאו פה פרלינים קלאסיים ועדינים מאוד בסגנון צרפתי שמדגישים בעיקר את איכות חומרי הגלם, ופחות מתמקדים בטעמים משוגעים. לחג מציעים כאן קופסאות משוקולד בצורת לבבות או אריזות מתנה מלאות בפרלינים (65-160 שקלים, תלוי בגודל) או זרים צבעונים של פרחים משוקולד (99-140 שקלים).

סיגל קרפל, מרכוס 16, רמת החייל, תל אביב. 03-5299982

ברונו
השוקולדים של יוליה פרגר יחזירו אתכם לילדות עם עיצובים שמזכירים משהו מהעבר, בשילוב הדפסי רטרו אכילים יחד עם צורות פרלינים קלאסיות וטעמים שמשלבים משקאות (אלכוהוליים או לא): וויסקי סקוטי, תה צ'יליאני, סיידר עם קוניאק או תה ירוק סיני עם יסמין. בוולנטיינ'ס מכינה פרגר לבבות שוקולד גדולים עם הכיתוב "באהבה" (30 שקלים), לבבות שוקולד על מקל (10 שקלים) ואת כל מארזי הפרלינים (30-150 שקלים), רק במשלוחים.

ברונו, 054-4919138

לבבות שוקולד על מקל, ברונו (צילום: סרגיי אביב)
יש גם לבבות על מקל, ברונו | צילום: סרגיי אביב

ג'וליקה
חנות השוקולד ברמת השרון היא התגשמות החלום של שלי גולדנברג, מי שאחרי קריירה של 10 שנים בתחום המשפטים עזבה את הכל והחליטה ללכת ללמוד ולהכין שוקולד בניו יורק. כבר כמעט 3 שנים שגולדברג מכינה בג'וליקה שוקולדים שקל מאוד לזהות בזכות פסי הצבע הייחודים בהם היא צובעת את הפרלינים. לכבוד החג מכינים בג'וליקה לב שוקולד ענק ומבריק שמכיל בתוכו 10 פרלינים בצורת לבבות ובטעמים שונים (119 שקלים).

ג'וליקה, יבנה 48 פינת סוקולוב 111, רמת השרון. 077-2060455.

 

לבבות שוקולד, ג'וליקה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
לב בתוך לב, ג'וליקה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

גליצקי
רוית בן הרוש מכינה את הפרלינים ב"מעבדה" שלה בכפר מרדכי. בן הרוש למדה את סודות השוקולד שלה בפריז אצל טובי השוקולייטרים, והיא מכנה את הפרלינים שלה פרלינים מכושפים, בזכות הצביעה הייחודית שלהם, שמזכירה גולות משחק. בן הרוש אוהבת טעמי פירות אקזוטיים ומציעה לכבוד החג פרלינים עמוסים בדובדבני אמרנה, פסיפלורה, אננס, יסמין ומנגו בנגיעות צ'ילי ועוד טעמים מהקריביים, וגם שוקולדים בצורות ייחודיות כמו הר געש, נעלי עקב ותיקי לואי ויטון.

גליצקי, 052-4323745.

מישי
הרבה מהשוקולטיירים בארץ מחשיבים את מישי (מיכאל) בלוג להשראה שלהם. השוקולטייר הווןתיק מייצר שוקולדים וקינוחים כבר משנת 1979, ואת הפרלינים שלו התחיל לייצר כבר ב-1994, כשעוד לא היה פשוט להשיג בארץ חומרי גלם איכותיים מחו"ל. הפרלינים של מישי הם הכי פחות מצועצעים ברשימה שלנו, עם מראה מונכרמטי. חובבי המרציפן והנוגט ייהנו פה במיוחד, עם סדרות שלמות שמוקדשות לחומרי הגלם האלה, וגם קו פרלינים מיוחד של משקאות אלכוהוליים כמו לימונצ'לו, אמרטו וקלבדוס. בוולנטיינ'ס יציעו פה שוקולדים במארזים גדולים בצורת לב, שאפשר למלא בכמה פרלינים שרוצים, כולל פרלינים מיוחדים בצורת לבבות אדומים שיוכנו במיוחד וגם פרליני לבבות ענקיים ממולאים בקרם ג'אנדויה קראנצ'י (25 שקלים).

מישי, מרכז זייד, קריית טבעון, 04-9835722

לבבות שוקולד, מישי (צילום: באדיבות המקום)
כן, גם למישי יש לבבות שוקולד | צילום: באדיבות המקום

 יער הקקאו שוקולד
יערה קלמנוביץ' עזבה לפני כשנה את משרתה כעורכת דין ויצאה לרדוף אחרי החלום האמיתי שלה: הכנת שוקולד. היא פתחה בוטיק קטן להכנת פרלינים, בו היא מעסיקה עובדים בעלי צרכים מיוחדים בשיתוף עמותת שק"ל. כרגע מוכרת יערה שוקולדים בדוכן קטן במתחם התחנה הראשונה בירושלים, אבל היא בעיצומו של מיזם הדסטארט להקמת מפעל שוקולד אמיתי וגדול. כל השוקולדים של יערה כשרים למהדרין ונטולי גלוטן, ויש אפילו סדרה לנשים הרות ומניקות. לכבוד החג מציעה יערה פרלינים בצורת לבבות בכל הטעמים, כולל טעמים מיוחדים של קרם ווסאבי, זעתר או קרם אתרוגים. נשארו עד יומיים בלבד לתמוך בהדסטארט של יערה, שווה להיכנס ולהשקיע בו.

יער הקקאו, מתחם התחנה הראשונה, ירושלים, 050-7573213. לפרויקט ההדסטארט.

אביעד פורמן
את השוקולדים של אביעד פורמן קשה לפספס; פורמן, שלמד את סודות השוקולד אצל שפים מחו"ל כמו אנטוניו בכור, מרטין דיאז ופיליפ ברטראנד, מכין פרלינים צבעוניים במיוחד, עם צביעה ייחודית ופרועה, המון שפריצים של צבע וטעמים עזים במיוחד של פיסטוק ופירות כמו פטל, תות, מנגו ותפוז. פה אין טעמים מרומזים, אלא קרמים מתוקים-חמוצים מצוינים ומובחני טעם. בחג מציע פורמן מארז בצורת לב עם 10 פרלינים (80 שקלים) מעט גדולים מהרגיל בצורת לבבות, שפתיים והכיתוב "Love".

אביעד פורמן, 052-4564223.

פרליני שוקולד של אביעד פורמן (צילום: אביעד פורמן)
עיצובים בולטים במיוחד, אביעד פורמן | צילום: אביעד פורמן