האובססיה של האמריקאים לעוגיות אוראו חורגת כבר מגבולות החיבה הרגילה לממתקים, ויצרני המותג הנחשב בהחלט מודעים לכך. מעת לעת הם מוציאים טעם חדש ומקורי במהדורה מוגבלת, והתגובות הנלהבות גורמות לזה להיראות כמו יום חג לאומי. בין שלל הטעמים הייחודיים של האוראו מוכרחים לציין את הפפרמינט, תפוח-קרמל, בצק עוגיות וכמובן האוראו חצי-חצי, שבו חלקו העליון של האוראו לבן והתחתון שחור, וכמות המילוי כפולה.
עוד מלא חדשות מסעירות בפייסבוק שלנו
כשזה מגיע לטעמי האוראו, נראה שהאמריקאים באמת לא יודעים שובע. עד כדי כך שכבר התפתח שם מעין ספורט לאומי של המצאת טעמים חדשים ובלתי הגיוניים בעליל. בין הטעמים המוגזמים שכנראה לא תזכו לאכול לעולם ישנם אוראו צ'יזבורגר, אוראו ראמן ואפילו אוראו עוף מטוגן.
בימים אלה אמריקה, והרשת בהתאם, סוערת סביב ההברקה החדשה, והאמיתית - אוראו צ'ורוס. הפעם מדובר בעוגיית אוראו בצורת צ'ורוס שממולאת בתועפות של קרם אוראו. העוגיות יימכרו רק בדוכני מזון קמעונאיים, כמו באולמות קולנוע או במגרשי ספורט, אך ישנה גם גרסה קטנה יותר של המוצר, בגודל ביס, שתימכר באגף המזון הקפוא בסופרים. בינתיים עולים לרשת מתכונים להכנת הפלא הזה בבית והאמת שזה נראה מדהים. אנחנו לא יכולים להבטיח לכם שהצ'ורוס האלה יגיעו מתישהו לישראל, אבל אנחנו כן יכולים למצוא עבורכם את המתכון. למעשה, הרגע עשינו זאת. הנה המתכון שפורסם באתר POPSUGAR.
מצרכים (10-12 מנות):
20 עוגיות אוראו
כוס מים
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
1/4 כפית מלח
כוס קמח
כפית וחצי קינמון
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מפרידים בזהירות את עוגיות האוראו ומרוקנים את המילוי באמצעות סכין לתוך קערה. מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים.
2. בסיר בעל תחתית עבה מביאים לרתיחה את המים, החמאה, הסוכר החום והמלח.
3. מערבבים בקערה את הקמח עם 2 כפות מפירורי האוראו וקינמון. ברגע שהתערובת בסיר רותחת, מכבים את האש ומערבבים פנימה את תערובת היבשים עד לאיחוד. טורפים את הביצים עם תמצית הווניל, מוסיפים לבצק ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מכניסים את הבלילה לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים את התערובת בעיגולים באורך 7 ס"מ, מהמרכז החוצה בתנועה ספירלית. מכניסים את העוגיות למקפיא ל-10 דקות לפחות.
5. בזמן שהצ'ורוס במקפיא, מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, בגובה של 5 ס"מ לפחות. פורסים בצד נייר אפייה ומניחים עליו דפי נייר סופג. מערבבים בקערה את הסוכר עם יתרת פירורי האוראו.
6. מטגנים את הצ'ורוס, 1-2 בכל פעם. הופכים מדי פעם, כדי שהם ייטגנו באופן אחיד. הצ'ורוס צריכים להתקשות ולהתנפח מעט. מוציאים אותם מהסיר באמצעות כף מחוררת, מניחים על הנייר הסופג וזורים מיד את תערובת הסוכר. עושים את אותה פעולה עם יתרת הצ'ורוס.
7. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים לתוכה בעדינות את מילוי האוראו. נזהרים לא לערבב יותר מדי, כדי שהקצפת לא תיפול.
8. מעבירים את הקצפת לצנצנת או קערה ומגישים לצד הצ'ורוס החמים.