מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טבלת קלוריות לפסח: לגזור ולשמור

כמה קלוריות יש במצה עם שוקולד, כמה בגפילטע בודד וכמה בכפית של חרוסת? כל אלו ועוד בטבלה שלפניכם. להדפיס ולחלק ליושבי השולחן, למען יראו וייראו

מאיה רוזמן
וליה אור
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
אין תמונה
הטבלה. והגיתם בה יומם וליל

10 טיפים שיעזרו למזער נזקים

1. בתחילת הארוחה קחו מצה ושימו אותה ליד הצלחת - במקום לשבור כל פעם חתיכה קטנה מהצלחת המרכזית.

2. התחילו עםסלט, או סתם ירקות. כך תגיעו למנות המשמינות כשאתם פחות רעבים.

3. מלאו את הצלחת פעם אחת. עשו את זה מכל הלב, אבל רק פעם אחת.

4. נעים לכם בבטן? כנראה הגיע הזמן לסיים את הארוחה. לא צריך לחכות שיהיה צריך לפתוח כפתור.

5. העדיפו תמיד מבושל על פני מטוגן (בסלטים, בעוף, בדגים).

6. לשון ובשר כבש מכילים כ-25% שומן בעוד שבשר עוף, הודו או בקר רזה מכילים 4-10% שומן בלבד. תבינו לבד מה עדיף.

7. אלוהים יקבל את ברכותיכם גם אם רק תטעמו מהחרוסתוהכבד הקצוץ, ולא תתחרעו עליהם.

8. אם תכינו את מרק העוף יום לפני שאתם אוכלים אותו - תוכלו לתת לו לילה במקרר ואז להסיר את שכבת השומן שתצטבר למעלה. אחרת פשוט תאכלו אותה.

9. לאורך החג כולו, נצלו את ההזדמנות שאין לחם ואכלו יותר חלבונים: מוצרי חלב, ביצים, בשר וירקות. תפריט כזה מגביר את שריפת הקלוריות של הגוף ומדכא מעט את התיאבון.

10. בכל מתכון שמצריך שימוש בביצים, המירו את הביצים השלמות בכמות כפולה של חלבונים. החלמון (ה"צהוב") הוא החלק שמכיל כולסטרול ויותר קלוריות.

* הטיפים באדיבות ד"ר מאיה רוזמן, מרכז שיווי משקל לטיפול בשיטת "נון דיאט", דיאטניות רשת סטודיו C איילת נדיב ונועה פרנקפורטר

מצאתם טעות לשון?