הנה תרגיל קטן: בפעם הבאה שאתם אוכלים משהו, שימו לב למאניירות הקטנות שלכם בזמן האכילה. האם בלי לשים לב אתם עושים דברים שבזמן אמת מרגישים לכם הגיוניים לחלוטין, אבל במבט מבחוץ יכולים להיראות מוזרים? אם כן, ברכותינו - גם אתם, כמו רובנו, אוחזים בהרגלים משונים בכל הקשור לאוכל. אם אתם מקרה קל או קשה, את זה אתם תחליטו.

לשם ההשוואה, קיבצנו עבורכם את ההרגלים הכי מוזרים ששמענו לאחרונה – הרגלים אמיתיים של אנשים אמיתיים, שאולי יגרמו לכם להרגיש קצת יותר טוב עם עצמכם.

קפה הפוך ארומה (צילום: creacart, Istock)
את הסוכר רק מלמעלה, בלי לערבב | צילום: creacart, Istock



לא לערבב את הסוכר בקפה
אלא לפזר אותו למעלה, בעיקר אם זה קפה הפוך של בית קפה. הרציונל: שההתחלה תהיה מתוקה וטעימה.

להוריד את השכבה העליונה במוצרי חלב
הנוזלים וההתקרשות של המוצר בחלק העליון (בעיקר אם זה יוגורט) ממש לא עושים את זה לבחורה שסיפרה לנו על ההרגל הזה. לכן כל מוצר חלב שהיא פותחת עובר תהליך מדוקדק של סלקציה - הלמעלה לפח, הלמטה לפה.

להוריד את החלק היבש של הכריך
לרוב הסנדוויצ'ים הקנויים יש שני חלקים יבשים - שני קצוות הכריך, שאינם מכילים מילוי. זה אומר שהביס הראשון והאחרון לעולם יהיו יבשים ופשוט מבאסים. יש אנשים שמבליגים ואוכלים אותם מהר כדי להגיע כבר אל הביס הטוב, ויש כאלה שמורידים בנשיכה (או בתלישה) את החלק היבש וזורקים לפח, כדי להתחיל מביס טעים, כלומר עם מילוי. אותם אנשים, אגב, קורעים גם את הביס הראשון בהמבורגר, שבו יש רק לחמנייה.

שוקי עוף עם קוסקוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
בשום פנים ואופן לא! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל



לאכול כל דבר בנפרד
שהאורז ייגע בסלט, או הגזר ייגע בבשר? אין מצב. כל חלק בארוחה חייב להיות נפרד בצלחת, ואבוי לאפון הסורר שיתגנב אל תוך הפירה. אם זה היה מקובל חברתית, אותם אנשים היו אוכלים בצלחת של ילדים שמופרדת לתאים בעזרת מחיצות. ויש עוד: שמענו על כאלה שאפילו הפרדה צלחתית לא עוזרת להם, והם אוכלים כל מנה בנפרד. זה אומר, קודם כל את הסלט; אחר כך, בצלחת נפרדת, את המנה העיקרית; ואז את התוספת, בצלחת שלישית. ויש גם את זאת שמייחדת את ההפרעה הזו לדגים בלבד, ומקפידה להחליף צלחת אחרי הדג, כדי שחלילה לא ישרה מריחו או טעמו על שאר האוכל.

להחליף כוס אחרי המנה העיקרית
בנוסף לאלה מהסעיף הקודם, שלא אוהבים לערבב מרקמים וטעמים, ישנם אלה שלא אוהבים לערבב ריחות. אוכלים עוף, דג או בשר למנה העיקרית? הריח שלהם נדבק לכוס השתייה, וזה אומר שחייבים להחליף אותה כדי להמשיך בארוחה כמו שצריך, בלי ריחות מיותרים.

לאכול אפונים אחד אחד
הרגל זה יכול להיות תקף גם על כל גרגיר אחר שבצלחת – תירס, חומוס ועוד. ישנם אנשים שפשוט לא מסוגלים לאכול קטניות וגרגירים אחרים בלי לתת יחס מיוחד לכל אחד או אחת מהם.

המבורגר וצ'יפס (צילום: SXC)
קודם כל את מה שמאחור ורק אז את הקציצה | צילום: SXC



קודם כל הצ'יפס, אחר כך ההמבורגר
בעוד שרובנו חושבים שהצ'יפס הוא החלק הכי טעים בארוחת המבורגר-צ'יפס, שמענו על בחור שחייב לחסל את הצ'יפס ראשון, כדי לפנות את עצמו לטעם הטוב של הקציצה.

שניצל במרק
גברת אחת סיפרה לנו שאת השניצל היא חייבת לחתוך לפיסות ולהטביע אותן במרק, כדי להרטיב ולרכך אותן. ואנחנו שואלים – גברת, למה השניצלים שלך כל כך יבשים?

לטפל בגבינה הצהובה לפני האכילה
מתברר שגבינה צהובה פרוסה היא ברייה יותר מסובכת ממה שנראה: משום מה לאנשים קשה לאכול אותה כמו שהיא, והם חייבים לטפל בה קודם באיזושהי צורה. למשל, לקפל אותה ל-4 חלקים שווים ואז לדחוף לפה, או לגלגל אותה לצורת סיגר ולאכול אותה כך. שמענו על כאלו שמגדילים לעשות ותוחבים מלפפון חמוץ בתוך סיגר הגבינה.

דגני בוקר תוצרת בית (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
רך. לא, פריך! לא, חם!!! | צילום: אסתי רותם, mako אוכל



לטפל בקורנפלקס לפני האכילה
קורנפלקס, אם תרצו או לא, מתרכך תוך כדי אכילה. יש אנשים שאוהבים את זה, ויש כאלו שלא. אלו שאוהבים קורנפלקס רטוב מניחים את הצלחת בצד לכמה דקות ונותנים לזמן לעשות את שלו. אלו שאוהבים קורנפלקס פריך אוכלים אותו בתשלומים – קצת קורנפלקס, קצת חלב וחוזר חלילה. המקרה החמור ביותר של קורנפלקסיטיס ששמענו עליו הוא של בחור שחייב לאכול את הקורנפלקס שלו חם. זה אומר שהוא מוזג לקערה דגנים, מוסיף חלב ואז מכניס את כל זה לדקה-דקה וחצי במיקרוגל.

לקלף סופגניות
סופגנייה, כידוע לכל, היא חתיכת חטא קלורי. בחורה חכמה אחת סיפרה לנו שהיא אוכלת רק את הטוב של הסופגנייה, וזונחת את השאר. השיטה שלה פשוטה: היא מקלפת את החלק החיצוני (והמטוגן) של הסופגנייה, טובלת אותו בריבה ושם מסיימת את ענייניה.

קרמבו - ביסקוויט וקצף (צילום: אסתי רותם, דרך האוכל)
בדיוק ככה. רק את השוקולד - לפח | צילום: אסתי רותם, דרך האוכל



הקרם של הקרמבו
לכל אחד יש דרך משלו לאכול את החטיף הרשמי של החורף, אבל השיטה הזו היא ללא ספק הכי יצירתית (ומוזרה) שיצא לנו לשמוע: מתחילים בעוגייה, אוכלים את הקרם בכפית, ואת השוקולד זורקים לפח. זה מנצח אפילו את הקרמבו בפיתה של תושבי רחובות.

ולסיום, מקבץ מוזרויות קטנות:
- לאכול את הלבן של האבטיח.
- לערבב הרבה אבקת שוקולית עם מעט מים, כדי ליצור מעין נוזל שוקולדי וסמיך – ולאכול אותו בכפית.
- לערבב את המילקי לפני האכילה (למה? לא עדיף לקנות מעדן שוקולד וזהו?).
- לאכול פירות טרופיים רק כשהם מרוסקים.
- לאכול פסטרמה עם רסק תפוחים.

גם לכם יש הרגלי אוכל מוזרים? ספרו לנו בתגובות!

>> בתנור של אביבה: פוקצ'ה למתחילים
>> עוגת המריבה: עוגת הגבינה של טהוניה