מה יותר כיף מעוגה בחושה ליד הקפה? התשובה פשוטה - מאפינס ליד הקפה. הרי למה לטרוח ולפרוס כשאפשר לקבל עוגונת אישית שכל כולה בשבילך? אין סיבה. מאפינס הם למעשה עוגות בחושות לכל דבר, עם הבדל קטנטן באופן ההכנה - במקום לזרוק הכל לקערה ולערבב, כמו שבדרך כלל עושים בעוגה בחושה, בהכנה של מאפינס מערבבים את החומרים בשלבים.
עוד דבר שמשותף לבחושות ולמאפינס הוא הוורסטיליות המדהימה שלהם. כל הכתבה הזאת התחילה בגלל אווה, שנורא אוהבת קוקוס ושוקולד, בעיקר כשהם באים ביחד. אחרים מתמוטטים מהחיבור של בננה ואגוזים - כל אחד וההתמכרות שלו. במאפינס אתם יכולים להכניס אילו תוספות שבא לכם ואיזה שילוב שעושה לכם חשק. נגמרו הבננות? בטוח תמצאו בבית חמוציות, תפוחים או אננס מיובש, שיחליפו אותן בשמחה.
את העוגות האישיות האלה אופים בתבנית שקעים. אם אין לכם, תמיד אפשר להכין אותן בתבנית אינגיליש קייק ופשוט להאריך מעט את זמן האפייה. התוצאה תהיה לא פחות טעימה. המלצה נוספת: אל תתעצלו ורכשו לעצמכם שק זילוף. זה עולה ממש מעט ונמצא בכל חנות לכלי בית או למוצרי אפייה, ואפילו בסופר.
מאפינס אווה (שוקולד וקוקוס)
המצרכים:
130 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר
כפית וחצי תמצית וניל
2-3 ביצים (2 גדולות או 3 בינוניות)
¼ 3 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה + ¼ כפית סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
150 גרם קוקוס טחון
¼ 1 כוסות רוויון
1/3 כוס חלב
לגאנאש שוקולד:
250 מ"ל (מיכל שלם) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, בקוביות
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הגאנאש: מחממים את השמנת בסיר (לא להגיע לרתיחה). ברגע שהשמנת חמה סוגרים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד. מחכים כ-3 דקות ומערבבים בעדינות את השמנת והשוקולד עד למרקם אחיד.
2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת במרקם אחיד (אם אין לכם מיקסר עם וו גיטרה אז אפשר גם עם מערבל ידני).
3. מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ו-100 גרם מהקוקוס. בנפרד מערבבים את הרוויון והחלב.
5. מתחילים להוסיף לתערובת החמאה לסירוגין את המצרכים היבשים ובנפרד את הרוויון והחלב ב-3 פעמים (מוסיפים שליש מהיבשים, שליש מתערובת הרוויון, שליש מהיבשים, שליש מתערובת הרוויון, שארית היבשים ושארית הרוויון).
6. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
7. מעבירים כ-1/4 מהבלילה לשק זילוף ומניחים בצד.
8. מוסיפים כ-1/2 מהגאנאש לתערובת שנותרה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף נוסף.
9. מזלפים את הבלילה עם השוקולד לתוך המנז'ט עד כ-1/2 מהגובה. לוקחים את שק הזילוף השני, מכוונים לאמצע המאפין ונועצים אותו פנימה. נותנים לחיצה על שק הזילוף וממלאים עד ל-3/4 גובה.
10. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. המאפינס מוכנים כשקיסם שננעץ בהם יוצא יבש עם פירורים. מניחים להצטנן.
11. מורחים גאנאש על כל מאפין, טובלים בקוקוס שנשאר וחוזרים על הפעולה.
מאפינס תאנים וחלבה
המצרכים:
130 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר
כפית וחצי תמצית וניל
2-3 ביצים (2 גדולות או 3 בינוניות)
¼ 3 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה + ¼ כפית סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
¼ 1 כוסות רוויון
1/3 כוס חלב
150 גרם חלבה
6-7 תאנים, חצויות
לגאנאש שוקולד:
100מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם (חבילה) שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הגאנאש: מחממים את השמנת בסיר (לא להגיע לרתיחה). ברגע שהשמנת חמה סוגרים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד. מחכים כ-3 דקות ומערבבים בעדינות את השמנת והשוקולד עד למרקם אחיד.
2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת במרקם אחיד (אם אין לכם מיקסר עם וו גיטרה אז אפשר גם עם מערבל ידני).
3. מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ו-100 גרם מהחלבה (את השאר שומרים בצד). בנפרד מערבבים את הרוויון והחלב.
5. מתחילים להוסיף לתערובת החמאה לסירוגין את המצרכים היבשים ובנפרד את הרוויון והחלב ב-3 פעמים.
6. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
7. מניחים בכל מנג'ט חצי תאנה, ובעזרת שק זילוף ממלאים בבלילה עד 3/4 מהגובה.
8. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. המאפינס מוכנים כשקיסם שננעץ בהם יוצא יבש עם פירורים. מניחים להצטנן.
9. מורחים את הגאנאש על המאפינס המוכנים ומפוררים את שאריות החלבה.
מאפינס בננות, אגוזים וריבת חלב
המצרכים:
2 כפות סוכר
2-3 בננות פרוסות לעיגולים בעובי ס"מ
130 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
כפית וחצי תמצית וניל
2-3 ביצים (2 גדולות או 3 בינוניות)
¼ 3 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה + ¼ כפית סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
150 גרם פקאנים או אגוזי מלך
¼ 1 כוסות רוויון
1/3 כוס חלב
1/3 כוס ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מקרמלים במחבת את ההבננות והסוכר כ-7 דקות. מניחים בצד.
2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת במרקם אחיד (אם אין לכם מיקסר עם וו גיטרה אז אפשר גם עם מערבל ידני).
3. מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והאגוזים. בנפרד מערבבים את הרוויון והחלב.
5. מתחילים להוסיף לסירוגין את המצרכים היבשים ובנפרד את הרוויון והחלב ב-3 פעמים. בפעם האחרונה מוסיפים כף וחצי ריבת חלב.
6. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
7. ממלאים בעזרת שק זילוף כל מנז'ט עד כ-3/4 מהגובה, ומניחים בתוך הבלילה את הבננות המקורמלות.
8. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש עם פירורים. מצננים מעט.
9. בעזרת כפית מפזרים את הריבת חלב באופן חופשי מעל (אם היא סמיכה מדי אפשר לחמם אותה כמה שניות במיקרו).
>> ואילו אביבה הכינה לנו עוגת שוקולד לבן וגבינה ללא אפייה
>> הסודות המלוכלכים של הקונדיטוריות