מאכלי סוכות חייבים להיות בעלי כמה מעלות: הם צריכים להיות טעימים גם בגרסה הקרה שלהם, הם חייבים להיות עמידים כדי להחזיק כמה שעות מחוץ לבית וכמובן - קלים לשינוע. קבלו תשעה מתכונים שעומדים בתקן הנוקשה שלנו ושישאירו את האושפיזין שלכם מרוצים.
פשטידת ברוקולי קלה ולא משמינה
מי אמר שחייבים הר של גבינה ושמנת כדי להכין פשטידה טעימה? את הברוקולי אפשר להחליף בכיף בכרובית או בפטריות (במקרה שלהם, וותרו על החליטה והקפיצו אותן במחבת עם מעט חמאה). אפילו שהיא מכילה יוגורט, אין לה בעיה לעמוד כמה שעות בטמפרטורת החדר ואם תאפו אותה ישר בתבנית חד פעמית, תוכלו להעביר אותה בקלות אל הסוכה.
>> למתכון: פשטידת ברוקולי
פשטידת תירס
הפשטידה הזאת נשמרת עד שבוע במקרר (או כמה חודשים בהקפאה), אבל גם נשמרת מעולה בטמפרטורת החדר. כמות החומרים שבמתכון מספיקה ל-3 תבניות אינגליש קייק, אז גם במקרה הזה - אפו את הפשטידה ישר בתבניות חד פעמיות ושנעו אותה ישירות אל האושפיזין המרוצים.
סלט פסטה עם זיתים, עגבניות טריות, עגבניות מיובשות במרינדה וקרעי מוצרלה טרייה
שם ארוך לסלט טעים טעים שככל שהוא עומד יותר - כך הוא טעים יותר. יש שתי דרכים לעשות אותו - קצרה וארוכה. הדרך הארוכה היא לעשות בעצמכם את העגבניות המיובשות, דבר אותו תצטרכו לעשות יום לפני. הדרך הקצרה היא כמובן להשתמש בעגבניות מיובשות קנויות. אם אתם משתמשים באופציה הקלה, השתמשו בחומרי המרינדה שהעגבניות היו אמורות להיכבש בהן כרוטב לסלט.
>> למתכון: סלט פסטה עם זיתים, עגבניות טריות, עגבניות מיובשת במרינדה וקרעי מוצרלה טרייה
ירקות ירוקים בנוסח איטלקי של ג'יימי אוליבר
את המנה הזאת אפשר לאכול קרה כמנת אנטיפסטי או כתוספת חמה בהזדמנות אחרת. הירוקים שבמתכון יכולים להיות עלי כרוב צעירים, מנגולד או עלי סלט שונים כמו חסה ערבית, או כרוב סיני. עלי הסלט שהמתכון דורש יכולים להיות גם תרד, ארוגולה, גרגיר נחלים או מיקס יעבדו כאן נהדר. וכשג'יימי אומר עשבי תיבול, הוא מתכוון לבזיליקום, פטרוזיליה, חמציץ ושערות שומר, אבל בעצם רוצה להגיד לכם שתשתמשו בכל עשב תיבול אהוב עליכם. כל הפלא הזה הולך לנוח לכם על שולחן הסוכה ולהיות הכוכב המפתיע של הארוחה.
>> למתכון: ירקות ירוקים בנוסח איטלקי
לביבות תרד ובורגול
גם לביבות יחזיקו יפה בסוכה ללא קירור ויהיו טעימות אפילו קרות. בעיקר אם אופים אותן ולא מטגנים (שזה בכלל פלוס רציני גם מבחינה בריאותית). הלביבות האלו לא רק נותנות כוח, אלא מספקות לכם המון חלבונים ודברים טובים אחרים.
מאפינס מלוחים חגיגיים
הגרסה המלוחה הזו של מאפינס שייכת לגילי הלפטק, ומשלבת עגבניות וגבינת עזים, שהוא ללא ספק שילוב מנצח. המתכון מכיל קמח חומוס (שמוכר בדרך כלל מהגונדי הפרסי), שמעניק להן טעם עמוק ומרקם עשיר. אם אין קמח חומוס בנמצא, תוכלו להמיר אותו באותה כמות של קמח רגיל.
>> למתכון: מאפינס מלוחים חגיגיים
קציצות עוף שניצל
אם הגעתם עד לכאן, כנראה ששמתם לב שעד עכשיו רוב המנות שהצענו לכם בכלל לא הכילו בשר. אז אם חשוב לכם לספק גם כמה חלבונים מן החי לאושפיזין שלכם, אנחנו ממליצים על הקציצות הנהדרות האלו של בני סיידא ואבי ביטון. ולמה קציצות שניצל? כי הן עטופות בפירורי לחם בדיוק כמו בשניצל והילדים מתים עליהן. עטפו להם קציצה במפית חד פעמית ושלחו אותם להתרוצץ עם שאר הילדים בעודם זוללים.
מאפינס דובדבנים ומרציפן
לא נשאיר אתכם בלי משהו מתוק לסוף. מאפינס הם הקינוח המושלם לעוגה - קטנים, אישיים, קלים להכנה וטעימים אש כשהם קרים. השקדים הטחונים בתוך הבצק רק מעשירים את הטעם של המאפינס וביחד עם המרציפן והדובדבנים (כן, גם משומרים הולכים) - זו בכלל חגיגה מתוקה.
>> למתכון: מאפינס דובדבנים ומרציפן
עוגיות תמרים מבצק שמנת
עוד מתכון מתוק, הפעם של מיקי שמו. התמרים שבעוגיות המגולגלות מתכתבים עם הסכך (שיעור נחמד לילדים), הבצק הוא בצק חש"ק (חמאה, שמנת וקמח) משודרג, וביחד הם יוצרים עוגיות רולדה שאי אפשר לסרב להן. לא חמים על מילוי תמרים? החליפו אותו בכל מילוי אחר שאתם אוהבים - ממרח שוקולד, ממרח חלבה, ממרח מרשמלו (חפשו אותו על המדפים, זה להיט) ועוד.
>> למתכון: עוגיות תמרים מבצק שמנת
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!