אתגר האוכל הבריא אבוקדו (צילום: thinkstock)
הזמן הכי טוב לאבוקדו. וגם לגלעין שלו | צילום: thinkstock

אנחנו מסוג האנשים שסופרים את הימים לחורף, וממש לא בגלל שאנחנו אוהבים ריח של גשם או להתכרבל מול התנור. אנחנו פשוט ממש אוהבים אבוקדו. בדיוק עכשיו הפרי הירוק הזה בשיאו - ואוהביו חוגגים את המרקם הקרמי והטעם הנהדר, אבל זורקים את הגלעין לפח. נו, ומה רע בזה, אתם שואלים? לא רע, אבל סתם חבל, כי מסתבר שבגלעין של האבוקדו יש הרבה דברים טובים. אפילו יותר מאשר באבוקדו עצמו. 

בואו לפייסבוק שלנו, נחלוק שם אבוקדו 

מאמר שהתפרסם ב"דיילי מייל" הבריטי, לצד מאמרים נוספים שעסקו בנושא, טוען כי גלעין האבוקדו מכיל יותר נוגדי חמצון מרוב הפירות והירקות ויותר סיבים תזונתיים מרוב הדגנים והמאכלים העשירים בסיבים.

שייק ירוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
שלבו את הגלעין בשייקים ירוקים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock



למעשה, הזרע של האבוקדו (שנמצא בתוך הגלעין) מכיל לבדו כ-70 אחוזים מהערכים התזונתיים החיוביים של כלל האבוקדו, ואם זה לא מספיק, הגלעין גם תומך בתחושת שובע לאורך זמן, עושה פלאים למערכת העיכול, מסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע בגוף וכן מוריד רמות לחץ דם גבוהות.

עוד באוכל טוב:


אוקיי, כל זה טוב ויפה, אבל השאלה הגדולה היא איך אפשר בכלל לאכול את הגלעין הקשיח הזה? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן: חתכו את הגלעין לרבעים (בזהירות, הוא חלק) ולאחר מכן הכניסו לבלנדר עד שהוא נהפך למעין אבקה. מומלץ להוסיף את האבקה לשייקים של פירות - כחצי גלעין אמור להספיק לשייק אחד. אל חשש, הטעם של הגלעין לא אמור להשפיע על טעם השייק, אלא להפוך את המרקם שלו לקרמי ועשיר יותר. אם אתם בכל זאת מפחדים, שלבו את גלעין האבוקדו עם פירות עוצמתיים כמו אננס או אוכמניות.

אבוקדו חתוך (צילום: Eddie Berman, Istock)
כל כך בריא שחובה לנסות. גלעין האבוקדו | צילום: Eddie Berman, Istock



לא רוצים להוסיף את הגלעין הטרי לשייק? אפשר גם לייבש אותו (פשוט תשאירו את הגלעין בשמש עד שהוא מתייבש) ואז לכתוש לאבקה שתישאר זמינה לשימוש. את הגלעין המיובש אפשר גם לגרר (אם אין לכם אפשרות לכתוש) ולשלב במאכלים, מלוחים או מתוקים.

אגב, למקרה שתהיתם, מחקרים מצאו שגם בקליפת האבוקדו יש רמות גבוהות של נוגדי חמצון ורכיבים נוספים שמהווים נוגדי דלקות ומפחיתי כאב. אבל צעד צעד, בואו נתחיל בגלעין.

>> איך תוודאו שהאבוקדו שאתם קונים יפה גם מבפנים?
>> ואיך מונעים מאבוקדו להשחיר, אבל באמת?