אין ספק שהשף אייל שני הצליח לשנות מהקצה אל הקצה את הקולינריה התל אביבית - הוא לימד אותנו שאפשר לאכול בפיתה גם דברים לא טריוויאלים כמו תפוחי אדמה או כרוביות, ובעיקר הוכיח שירקות יכולים לספק את הסחורה לגמרי לבד.
שניים מהפיינליסטים של MKR המטבח המנצח, אושרי מסהיד וירדן שי, הם תלמידים נאמנים של שני ועובדים בתור טבחים במסעדותיו, סלון ומלכה. לתחרות הם הביאו את הסגנון הייחודי של שני, שמאופיין בפשטות, אבל גם בחומרי גלם איכותיים ובתשומת לב לכל מרכיב ומרכיב. רגע לפני הגמר וקרב המטבחים הגדול בין המטבח הירושלמי, התל אביבי, התאילנדי (מהערבה) והמסורתי מלוד, נזכרנו בכמה מהמתכונים הכי אהובים של שני ושל תל אביב בכלל.
פרנץ' טוסט (לחם אבוד) של אייל שני
למה שלא תפרגנו לעצמכם ארוחת בוקר מושלמת, של לחם מטוגן עם ריבת תפוחים ושמנת? מתכון מבואר של אייל שני, שילווה אתכם כל החיים.
פוקצ'ה של אייל שני
לחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנור.
מוס שוקולד
מתכון בסיסי אך מעולה לקינוח השוקולד הכי עשיר ואוורירי שטעמתם.
תפוחי אדמה בפיתה
המתכון למנה המיתולוגית של אייל שני - מעדן מהביל ומענג של פחמימות בריבוע, שכל ביס בו נפלא יותר מקודמו.
כרובית, תפוח אדמה שנדרס ורטטוי
המתכונים הכי אהובים של אייל שני ממסעדת המזנון שוחזרו על ידו בתוכנית ישראל מבשלת יחד, ואתם מוזמנים לשחזר גם בעצמכם.
לברק בתנור ועלי תרד בחמאה ופרמז'ן
כמה פשוט, ככה טעים. גם אתם יכולים לתקתק את המנות שלימד אייל שני להכין בתוכנית ישראל מבשלת יחד בחצי שעה עבודה, גג.