כולנו מכירים את התחושה: אנחנו צריכים משהו מתוק, ומיד. מחבוא הממתקים מרוקן, הפיצוצייה שליד הבית בדיוק סוגרת ולזאת שפתוחה 24 שעות אין לנו כוח ללכת. אז במקום סתם לאכול את טבלת השוקולד המריר שיש לנו בארון ולהרגיש שהיינו יכולים לאכול משהו יותר טוב, אפשר להכין קינוח מהיר בכוס - במיקרוגל.
ולא רק קינוחים. האתר BuzzFeed ריכז 18 נשנושים מהירים מבלוגים ברחבי העולם - מקיש מלוח ועד פרנץ' טוסט, כולם בקלי קלות ובמהירות האור. בחרנו עבורכם 6 קינוחים מדליקים, ששווה לאמץ במקרים קשים.
עוגת נוטלה בכוס
7 מרכיבים שכנראה יש לכם גם ככה בארון - קמח, נוטלה, ביצה, חלב ועוד (ועוד שניים אקסטרה - שמנת מתוקה וסוכר, אם אתם מתעקשים להוסיף לתוצר המוגמר פיניש של קצפת ממותקת), דקה וחצי עד שלוש במיקרוגל ויאללה בלגן. המתכון מגיע מהבלוג בעל השם הלא קינוחי בעליל I Love Pasta.
>> המתכון המלא לעוגת הנוטלה בכוס נמצא כאן
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים בכוס
המתכון הבסיסי של העוגה מזכיר מאוד את עוגת הנוטלה מהסעיף הקודם, מינוס הנוטלה, אבל פלוס שוקולד. השוס האמיתי הוא התוספת העליונה של מוס חמאת הבוטנים שהבלוג Yammie's Noshery מציע, שעשוי מגבינת שמנת, חמאת בוטנים, קצפת ועוד. תענוג מושחת ואישי בדקות ספורות.
>> המתכון המלא לעוגת שוקולד וחמאת בוטנים בכוס נמצא כאן
עוגת שוקולד פאדג' ס'מורס ב-5 דקות
חשבתם ששיא השחיתות היה במתכון הקודם? הרשו לנו להכיר לכם את העוגה הבאה, שמגיעה מהבלוג How Sweet It Is. עוגת שוקולד עם מרכז נוזלי ורוטט, עם תחתית עוגיות (במתכון הם משתמשים בגראהם קרקרס אמריקאיים, אתם יכולים להחליף אותם בפתי בר או בעוגיות לוטוס) ועם ציפוי מטורף של מרשמלו צלוי, שעשוי ממרשמלו אמיתי או ממרח מרשמלו פלאף (שאותו ניתן להשיג גם בארץ, בסופרים הגדולים). ביחד, מתקבלת גרסת העוגה לחטיף האמריקאי ס'מורס, שעשוי במקור מביסקוויט, שוקולד ומרשמלו לוהט.
>> המתכון המלא לעוגת שוקולד פאדג' סמורס ב-5 דקות נמצא כאן
עוגיית שוקולד צ'יפס בכוס
גם עוגיות, יותר נכון עוגייה, אפשר להכין בצ'יק צ'ק במיקרו. הבלוג No. 2 Pencil מדגים: 8 מרכיבים בכוס, דקה אחת בלבד(!) במיקרוגל ויש לכם עוגייה נימוחה שכיף לאכול חמה עם כפית.
>> המתכון המלא לעוגיית שוקולד צ'יפס בכוס נמצא כאן
מאפין אוכמניות בכוס
לא הכל בחיים זה קלוריות ריקות. תראו את המאפין הזה - שבעת המרכיבים שלו כוללים בין היתר אוכמניות קפואות, זרעי פשתן, תחליף סוכר (שאפשר להמיר בסוכר רגיל) וחלבון של ביצה. לוקח דקה להכין אותו, עוד דקה "לאפות" אותו במיקרו - ויש לכם קינוח שהוא גם מהיר, גם טעים וגם בריא, יחסית לקינוחים. שווה לאמץ לשעות הקשות של הדיאטה.
>> המתכון המלא למאפין אוכמניות בכוס נמצא כאן
עוגת גבינה אפויה בכוס
ונסיים עם קצת גבינה, או ליתר דיוק עוגת גבינה, שעשויה מקצת גבינת שמנת, קצת שמנת חמוצה, ביצה אחת, וניל, מיץ לימון וקצת תחליף סוכר (האמריקאים האלו, חושבים שהם מפצים על גבינת השמנת עם תחליף הסוכר. אנחנו פשוט היינו ממירים אותו בסוכר רגיל). דקה במיקרו ו... אתם כבר מכירים את הנוהל. כדי שהעוגה לא תצא משעממת מדי, אפשר לצפות אותה בקצת קצפת, פירות טריים ואולי גם פירורי עוגיות. מתוך הבלוג Your Lighter Side.
>> המתכון המלא לעוגת גבינה אפויה בכוס נמצא כאן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!