גראטן תפוחי אדמה צרפתי

סמכו על הצרפתים שהם מבינים בתפוחי אדמה, וגם באחוזי שומן גבוהים. שני האלמנטים האלה ביחד - תפודים ושמנת מתוקה (פלוס גבינה מגוררת) - אחראים לאחת המנות הטעימות והמנחמות ביותר שידעה האנושות: הגראטן.

מתכון: גראטן תפוחי אדמה צרפתי

יא אללה איזו הקרמה. תפוח אדמה מוקרם (צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako)
יא אללה איזו הקרמה | צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako

תפוחי אדמה מוקרמים

והגרסה הישראלית לגראטן: תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת עם פטריות. קצת גאווה ישראלית, מה קרה.

>> מתכון: תפוחי אדמה מוקרמים

פוטטו צ'יפס. אפשר לטגן ואפשר לאפות - תחליטו אתם (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פוטטו צ'יפס. אפשר לטגן ואפשר לאפות - תחליטו אתם | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פוטטוס של רון יוחננוב

פוטטוס פריכים וזהובים מבחוץ ורכים מבפנים, בכלום עבודה ומקסימום הנאה. לא משנה בכמה תפוחי אדמה תשתמשו, התבנית עומדת להתחסל.

מתכון: פוטטוס

סלט תפוחי אדמה, גבישס (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
סלט תפוחי אדמה, גבישס | צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול

סלט תפוחי אדמה כמו שסלט תפוחי אדמה צריך להיות, כלומר מיונזי אבל במידה, עם מלפפון חמוץ, ביצים קשות שמיר ובצל ירוק.

מתכון: סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול

תפוח אדמה שנדרס (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
תפוח אדמה שנדרס | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפוח אדמה שנדרס

כבר מהשם אפשר להבין שמדובר במנה של אייל שני: תפוחי אדמה ש"מגוהצים" בין שני ניירות אפייה עם רוטב שמנת חמוצה. ברור שזה גאוני.

מתכון: תפוח אדמה שנדרס

תפוחי אדמה, רותי רוסו (צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים)
תפוחי אדמה רותי רוסו | צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים

תפוחי אדמה א-לה נירה רוסו

השיטה של נירה רוסו להכנה של צ'יפס אפוי, כפי שהתפרסמה בספר של רותי רוסו: מתחילים בצלייה של התפודים בשלמותם בחום גבוה מאוד, וממשיכים בחלוקה שלהם לטריזים, מריחת שמן מתובל וצלייה נוספת. אש.

מתכון: תפוחי אדמה א-לה נירה רוסו

הצ'יפס הכי קריספי שיש: תפוח אדמה 15 שעות

הייתה תקופה לא קצרה שהמתכון הזה חרך את טיקטוק, ואחרי שטעמנו אנחנו יכולים להגיד שבאמת מדובר בפריכות עליונה. אם יש לכם 15 שעות להקדיש לדבר - לכו על זה.

מתכון: תפוח אדמה 15 שעות

תפוחי אדמה צלויים בפרמזן

כאן אנחנו חוזרים למתכונים הקלים והמהירים - ומה יותר קל ומהיר מפלחי תפוחי אדמה שנכנסים לתנור בתוספת נעימה וטעימה של גבינת פרמזן? שימו לב, הם כן צריכים את השעה שלהם בתנור, אז אל תחכו שהרעב ישתלט.

מתכון: תפוחי אדמה צלויים בפרמזן

תפוחי אדמה צלויים עם פרמזן (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
תפוחי אדמה צלויים עם פרמזן | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

פסטלים מרוקאיים

אין דבר שאנחנו אוהבים כמו פסטלים טריים: כופתאות מטוגנות של תפוחי אדמה במילוי בשר טחון מתובל. ובתפוחי אדמה אנחנו מתכוונים למעין פירה צהבהב מכורכום, שהוא חבר נפש שלנו. כאן במתכון של יונית צוקרמן.

מתכון: פסטלים מרוקאיים

פסטלים מרוקאיים, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
פסטלים מרוקאיים, יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

נשיקות תפוחי אדמה אפויות

הכנתם שניצלים? במקום ללוות אותם עם פירה טריוויאלי, קחו את מחית תפוחי האדמה, הוסיפו לה ביצה ומלח, הכניסו לשקית זילוף, סיבוב בתנור, ואחרי 25 דקות תקבלו את התלוליות ההורסות האלה.

מתכון: נשיקות תפוחי אדמה אפויות

נשיקות תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
נשיקות תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פנקייקס תפוחי אדמה

תקראו להן לביבות או תהפכו אותם כמו פנקייקס, זה לא באמת משנה - תפוחי אדמה מעוכים לפירה ומטוגנים עם גבינה צהובה הם פתרון מושלם לארוחת ערב שהילדים יתלהבו ממנה. המבוגרים מוזמנים לטבול בגבינת שמנת איכותית וללקק את האצבעות.

מתכון: פנקייקס תפוחי אדמה

פנקייק תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ככה נראית ערימה של אושר. פנקייקס תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

תפוח אדמה אפוי עם ביצה

אפייה של תפוח אדמה היא כנראה הדרך הכי עתיקה לטיפול בירק המופלא הזה. אבל מה קורה כשאופים אותו פעמיים, מוסיפים בצל, גבינה, ביצה ועירית? מקבלים תוצאה מושקעת, טעימה ובעיקר יפה למות.

מתכון: תפוח אדמה אפוי פעמיים עם ביצה

תפוח אדמה אפוי עם ביצה (צילום: youtube)
אומרים שגם העיניים אוכלות לא? תפוח אדמה אפוי עם ביצה | צילום: youtube


צ'יפס "שטוחים" אפוי

צ'יפס הוא אמנם אחד המאכלים הכי טעימים בעולם, אבל למרבה הצער גם אחד הלא בריאים שבהם. מה עושים? מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה, מערבבים עם קצת שמן ובצל, ואופים דיסקיות תפוחי אדמה פריכות ונפלאות.

מתכון: צ'יפס "שטוחים" אפוי

דיסקיות תפוחי אדמה אפויות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אין ילד שלא יחייך לקראתן. דיסקיות תפוחי אדמה אפויות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל


כדורי תפוחי אדמה פריכים

כמו שכבר ראינו, פירה הוא נקודת מוצא נהדרת להרבה מנות מעולות. אחת האהובות עלינו היא הכדורים הזהובים האלה, שרק מלדמיין אותם בתוך פיתה עם כדורי פלאפל וטחינה נהיה לנו טוב בגוף.

מתכון: כדורי תפוחי אדמה

כדורי תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
דמיינו אותם בפיתה עם פלאפל. כדורי תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל


פריטטה תפוחי אדמה ופטריות

אומנם מדובר במתכון בהמשכים, שבו תבשלו את תפוחי האדמה לילה לפני, אבל התוצאה הסופית שווה את הכל. היופי של הפריטטה הזאת הוא כל התוספות שתוכלו להוסיף לה לפי טעמכם האישי.

מתכון: פריטטה תפוחי אדמה ופטריות

פריטטה תפוחי אדמה ופטריות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
חביתת פשטידה נשמע כמו משהו שיתאים לנו. פריטטה תפוחי אדמה ופטריות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל


הום פרייז בסגנון ספרדי

הם אולי נראים לכם כמו צ'יפס סופר פשוט, אבל האמינו לנו - מדובר בהרבה יותר מזה. הכירו את הפטאטאס בראוואס: בספרד מתים עליהם, וכשניסינו אותם יחד עם המטבל - מהר מאוד הבנו למה.

מתכון: הום פרייז בסגנון ספרדי

הום פרייז בסגנון ספרדי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
אנחנו לא צ'יפס! אנחנו הום פרייז! | צילום: אסף אמברם, mako אוכל


מאפה תפוחי אדמה פריך

הנה לכם אתגר מסקרן: דחיסה של קילו תפוחי אדמה מדופדפים בתבנית אחת. אם תיצמדו למתכון לא רק שתצליחו בענק, אלא גם תקבלו את אחת התוספות הכי טעימות ויפות לכל שולחן חג.

מתכון: מאפה תפוחי אדמה פריך

מאפה תפוחי אדמה פריך (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
כן, יש פה קילו תפוחי אדמה! מאפה תפוחי אדמה פריך | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל


מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל

מרק תפוחי אדמה לא נשמע כמו משהו אטרקטיבי במיוחד, אבל תסתכלו על התמונה הזו ודמיינו אותו חוגג לכם בחלל הפה. הוא אומנם מגיע מצרפת, אבל הטעם, אוי הטעם, אוניברסלי לגמרי.

מתכון: מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל