פאדג' שוקולד טבעי
הכמויות מתאימות למיני־תבנית אינגליש קייק מוארכת. אפשר גם להכין בתבנית פרלינים מסיליקון ולהכפיל את הכמויות.
מרכיבים:
חצי כוס שמן קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותית
חצי כוס + 2 כפות מייפל טהור (אפשר גם דבש או אגבה)
1 כף תמצית וניל טבעית
1 כף מים או חלב סויה/שקדים
קמצוץ מלח להבלטת הטעמים
שלושת רבעי כוס אגוזי לוז שלמים או שבורים גס (אפשר להשתמש גם באגוזי מלך)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בעזרת מזלג את כל החומרים היטב, חוץ מהאגוזים, עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים את האגוזים.
3. שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לשעה לפחות.
4. פורסים לקוביות.
* יש להשאיר את השוקולד בקירור כיוון שהתערובת נעשית רכה בטמפרטורת החדר.
** לקבלת ארומה חזקה יותר של אגוזי לוז: ניתן לקלות אותם 7-5 דקות בתנור בחום של 150 מעלות.
כדורי תמרים, שקדים וקוקוס
מרכיבים:
6 תמרים מסוג מג'הול
1 כוס שקדים לא קלויים
1 כף אבקת קקאו
1 כף שמן קוקוס
פתיתי קוקוס טחון/שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
1. מגלענים את התמרים ומניחים בקערה.
2. טוחנים את השקדים לפירורים ומוסיפים לקערה עם התמרים. מוסיפים כף קקאו ואת שמן הקוקוס.
3. מערבבים עם הידיים (אין צורך להשתמש במעבד מזון, התמרים לחים וקל לעבוד איתם). צרים כדורים קטנים ומצפים בפתיתי קוקוס / שומשום.
*אפשר לקלות 5 דקות את השקדים להוצאת הארומה, אך יש לשים לב לא לקלות יתר על המידה.
**חשוב להשתמש בתמרים מסוג מג'הול – המתכון יוצא הכי מוצלח!
עוד באוכל טוב:
- הנה מתכון למוזלי מופלא שיעשה לכם בוקר טוב
- תנור בחום הזה? עוגת נוטלה וגבינה ללא אפייה
- באיחור אופנתי: הכורכום הופף לטרנד לוהט
גלידוניות טבעוניות
מתכון יצירתי שמספק גרסה מטריפה וטבעוניות לגלידוניות, שנהיו מפורסמות במשפחה שלנו גם אצל מי שאינו טבעוני! מומלץ להכפיל את הכמויות במתכון לקבלת כמות גדולה יותר.
מרכיבים:
למלית:
1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים שהושרו במים למשך שעה
1 כוס חלב סויה/שקדים
רבע כוס שמן קוקוס
3 כפות מייפל טהור /דבש
1 כף תמצית וניל טבעית
לציפוי שוקולדי:
1 כף אבקת קקאו טבעית
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות מייפל טהור
אופן ההכנה:
1. סוחטים את הקשיו שהושרה במים, ובעזרת מעבד מזון טוחנים אותו לאבקה דקה דקה והכי חלקה שאתם יכולים. זה יכול לקחת כמה דקות.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולערבב כמה ערבובים עד למיזוג כל המרכיבים.
3. מעבירים את התערובת לתבנית 'אינגלייש קייק' מוארכת מרופדת בנייר אפייה, ומקפיאים לשלוש שעות לפחות.
4. מוציאים את המילוי מההקפאה בעזרת נייר האפייה ומניחים על השיש. חותכים את הגוש שנוצר לקוביות בעזרת סכין חדה.
5. בסיר קטן ממיסים מספר שניות את שמן הקוקוס. מוסיפים מייפל ואבקת קקאו ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
6. בעזרת כף ומזלג טובלים את הקוביות שחתכנו, קובייה אחר קובייה, בתוך תערובת השוקולד, ומחזירים מיד לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
7. מחזירים להקפאה לעוד שעה.
כל המתכונים מתוך הספר "מתוקים ובריאים" באדיבות גלית שלגי, נטורפתית ומאמנת לתזונה בריאה