סופלה שוקולד נמס עם לב של מרשמלו (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
סופלה שוקולד נמס עם לב של מרשמלו. תאכלו ת'לב | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

סופלה שוקולד נמס עם לב של מרשמלו

המרכיבים (ל-15 מנות)
לגאנאש המרשמלו:
200 גרם מרשמלו שלם ועוד 10 יחידות חתוכות, כל אחת, לשישה חלקים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 1 כוסות (190 גרם) שוקולד לבן קצוץ גס
15 תבניות סילקון בקוטר 3 ס"מ ובעומק של 1/2 2 ס"מ

לסופלה:
1/3 2 כוסות (350 גרם) שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו), קצוץ גס
350 גרם חמאה
1/2 1 כוסות סוכר
8 ביצים, בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת קקאו
15 כוסות נייר לאפייה בקוטר 6 ס"מ, מונחות בתבנית אפייה גדולה

אופן ההכנה:

1. מכינים את גאנאש המרשמלו: בסיר קטן בעל תחתית עבה מביאים לרתיחה את השמנת והמרשמלואים השלמים. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד הלבן ויוצקים עליו את תערובת המרשמלו. מחכים כדקה עד שהשוקולד נמס ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

2. יוצקים את הגאנאש לתוך תבניות הסילקון ומפזרים 4 פיסות מרשמלו מרשמלואים קצוץ מעל. מכניסים ל-4 שעות לפחות למקפיא.

3. מכינים את הסופלה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.

4. בסיר כפול ממיסים את השוקולד המריר, מוסיפים לו את החמאה והסוכר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מסירים מהאש, מניחים להתקרר ואז טורפים פנימה את הביצים בזו אחר זו.

5. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת אפייה ואבקת הקקאו. טורפים את החומרים היבשים אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים את הבלילה לתוך כוסות הנייר, עד ל-3/4 מגובהן.

6. מוציאים את גאנאש המרשמלו מהמקפיא ומניחים אחת במרכז כל כוס עם בלילת סופלה. מכניסים את התבנית עם כוסות הנייר לתנור ואופים עד שעוגות הסופלה תופחות, כ-9 דקות של אפייה. מקפידים שמרכז הסופלה יישאר נוזלי. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

מילקי תותים (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
מילקי תות. הכי כיף להכין לבד בבית | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

מילקי תותים

המרכיבים (למנה אחת):
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן שוקולד לבן קצוץ
50 גרם שוקולד חלב
תותים טריים

אופן ההכנה:

1. מכינים את גאנאש השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל שמנת מתוקה. מניחים את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום ומוזגים עליו את השמנת החמה. מחכים כדקה עד שהשוקולד נמס, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים בצד להתקררות.

2. את השמנת שנותרה מקציפים לקצפת.

3. מתחילים לבנות את המנה: יוצקים לתחתית כלי הגשה גבוה את גאנאש השוקולד הלבן. מעליו שוברים חתיכות של שוקולד חלב, מעל מניחים את התותים ולבסוף את הקצפת. 

שאנטי תותים (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
שאנטי תותים. בום עליכם | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

שאנטי תותים

המרכיבים (למנה אחת):
מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
כפית סוכר

לרוטב התותים:
150 גרם תותים
125 מ"ל (1/2 כוס ועוד שתי כפיות) מים
125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר

אופן ההכנה:

1. להכנת השאנטי: מרתיחים 100 מ"ח שמנת מתוקה ומערבבים עם 80 גרם שוקולד לבן וסוכר, עד שהשוקולד נמס. מכניסים למקרר ליממה. לאחר יום מוציאים מהמקרר מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד .

2. להכנת רוטב התותים: טוחנים במיקסר את התותים, המים והסוכר, עד לקבלת רוטב נוזלי. 

3. מרכיבים את המנה: ממלאים בכלי הגשה גבוה ממלאים בשאנטי, שופכים את הרוטב מעל ומוסיפים קצפת. מקשטים ב-20 גרם השוקולד הלבן הנותר. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכונים באדיבות רשת מקס ברנר שמשיקה תפריט חורף חדש