את צלי הבקר הזה הכנו לראשונה לארוחת חג, ואין אורח שלא ביקש את המתכון, זה עד כמה שהוא טוב. קחו אותו גם ולא תתחרטו
להכין בשר מפורק זה לא מלאכה מאוד מסובכת, אין פה מתכון מאוד מורכב שצריך לעקוב אחריו בדקדקנות. אפשר להכין אותו בטעמים שואהבים ומאיזה נתח (לבישול ארוך) שרוצים - בסוף זה תמיד ייצא טעים, גם אם המרכיבים שלכם הם רק בשר, קצת מים ומלח. התוצאה הסופית תלויה בכם - אתם יכולים להשתמש בבשר ללא הרוטב ולשים אותו בכריך עם ממרחים וירקות, ואתם יכולים להגיש אותו יחד עם הרוטב לצד איזו פחמימה טעימה.
אחרי בשר מפורק, הנה עוד מתכון מעולה של עידית נרקיס כ"ץ, הפעם לחזה עוף מפורק ברוטב ברביקיו טעים טעים שהכי כיף לדחוף ללחמנייה.
למתכון: חזה עוף בברביקיו בבישול ארוך
הסיר הזה סוגר יופי של ארוחת שבת, אבל יכול לבוא טוב מאוד גם ככה באמצע שבוע חורפי קר וסוער, ממש כמו השבוע הזה: בשר רך מתפרק, חתיכות רכות של ירקות ובצד מומלץ להכין איזה סיר אורז או פתיתים. תענוג מנחם ומחמם.
למתכון: קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה
אלוהים אדירים, איזה ריח הקיגל יעשה לכם בכל הבית. קינוח נהדר לסוף ארוחה או משהו לאכול עם התה במקום העוגיות הרגילות.
כמה פשוט וטעים הסופריטו הזה. מהמתכונים שמוכיחים שוב שלא חייבים להסתבך ולהתאמץ ושיש מנות על זמניות שתמיד באות טוב. במקרה של הסופריטו הזה של יוגב ירוס משתמשים בארטישוק ירושלמי והדבר הכי חשוב להצטייד בו להכנה זה סבלנות. זה ישתלם, מבטיחים.
כשסמדי בומבה נותנת לנו מתכון לתבשיל אנחנו קודם כל דואגים להצטייד בכל המצרכים. אחר כך אנחנו חושבים איזה סלט להכין ליד.
למתכון: תבשיל בשר וגרגירי חומוס
עם כל האהבה שלנו (והיא גדולה) לנתחי בשר רכים ומתפרקים שאפשר לאכול בכף מרוב רכות, גם קציצות בבישול איטי הן כיף לא נורמלי, בטח במזג אוויר סוער וקר כל כך.