דלעת הערמונים היא זן של קישוא (ממשפחת הדלועיים). למרות שהיא מאוד מזוהה עם החורף, באופן מפתיע אפשר למצוא אותה בשווקים ואצל הירקנים בימים אלו ממש. היא קטנה ומתוקה ואין בה כמעט נוזלים, לכן חשוב למרוח אותה במעט שומן או נוזל אחר. היא טעימה מאוד כמו שהיא בלי כלום, אבל גם תקבל בברכה כל מילוי שתשימו בה. 

דלעת ערמונים במילוי גבינות (צילום: אסף רונן)
דלעת ערמונים במילוי גבינות. כמו תפוח אדמה ממולא, רק יותר טוב | צילום: אסף רונן

דלעת ערמונים במילוי גבינות

המרכיבים:
5 יחידות של דלעת ערמונים קטנה, או 3 יחידות גדולות
250 גרם גבינת מסקרפונה
100 גרם גבינת רוקפור מגוררת
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם פירורי לחם
50 גרם צנוברים קלויים וקצוצים
מלח (מעט) פלפל שחור
כף עירית קצוצה
20 גרם חמאה או כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. חותכים את הדלעות לחצי, מנקים את הגרעינים והסיבים ומורחים את פנים הדלעת במעט חמאה או שמן זית.

2. מניחים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-15 דקות ומוציאים מהתנור.

3. מערבבים בקערה את הגבינות, פירורי הלחם והתבלינים.

4. ממלאים את הדלעות במילוי הגבינה ומכניסים לתנור לעוד 10-15 דקות. בודקים עם המזלג אם הדלעות רכה - במידה ולא מוסיפים עוד 5 דקות לאפייה.

5. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל עוד קצת מהעירית הקצוצה.

דלעת ערמונים במילוי בשר טחון וגריסי פנינה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
דלעת ערמונים במילוי בשר טחון וגריסי פנינה. אפשר להשתמש גם בבשר קצוץ ביד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

דלעת ערמונים במילוי בשר טחון וגריסי פנינה

המרכיבים:
5 יחידות של דלעת ערמונים קטנה, או 3 יחידות גדולות
1 כוס גריסי פנינה
350 גרם בשר טחון
3 שיני שום קצוצות
כף תימין (בלי הגבעולים)
100 גרם קשיו מסוכר או קלוי
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית בהרט, או קינמון

אופן ההכנה:

1. בסיר עם כף שמן זית שמים את גריסי הפנינה ומטגנים כ-3 דקות, מוסיפים כוס וחצי מים חמים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מסירים מהאש ומקררים מעט.

2. בינתיים חותכים את הדלעות לחצי ומוציאים את הגרעינים והסיבים.

3.מערבבים בקערה את כל חומרים המילוי.

4. מניחים את הדלעות על תבנית אפייה, משמנים אותן במעט שמן זית, ממלאים בתערובת, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-15 דקות.

5. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות.

דלעת ערמונים עם מייפל וערמונים (צילום: בני גם זו לטובה)
דלעת ערמונים עם מייפל וערמונים. עובדת גם בגרסה מתוקה | צילום: בני גם זו לטובה

דלעת ערמונים עם מייפל וערמונים

המרכיבים:
5 יחידות של דלעת ערמונים קטנה, או 3 יחידות גדולות
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס מייפל טהור
150 גרם ערמונים קלופים קלויים מוכנים לאכילה
1/2 1 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1. חוצים את הדלעות לחצי, מנקים מהגרעינים והסיבים.

2. מורחים את החצאים בחמאה, מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

3. מוציאים מהתנור ויוצקים על כל חצי דלעת כף מייפל, ערמונים קצוצים ומפזרים קינמון מעל.

4. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות. בודקים בעזרת מזלג אם הדלעת רכה ואם היא מעט קשה אופים 5 דקות נוספות.

צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> 7 דברים שאנשים עושים עם חטיפים
>> הדברים המפתיעים שגורמים לנו להשמין