אם אתם הורים לילדים (או ממש מעורים בלוח השנה העברי), אתם בטח יודעים שט"ו בשבט חל השנה בשבת הקרובה (26.1), אך בגנים ובבתי הספר יחגגו את ראש השנה לאילנות אפילו עוד קודם.
זוהי שעתם היפה של הפירות היבשים, שרוב השנה נשכחים לטובת הפירות הטריים ונוטפי העסיס. מקור המנהג הזה אגב, השתרש מזמנים בהם אמצעי קירור לא היו זמינים, ואכילת פירות יבשים הייתה הדרך היחידה בה יהודי הגולה יכלו להינות מפירות ארץ ישראל.
גם אם שקית פירות יבשים לגן או לבית הספר היא לא חלק מהתכנון שלכם לחג, בטח תשמחו להכין מהם קינוח נחמד כמו כדורי אנרגיה מתוקים, קומפוט, בישקוטי פירות יבשים או עוגת דלעת, תפוחים ופירות יבשים. אם מתחשק לכם דווקא דווקא מנה עיקרית ובשרית, תוכלו לשלב אותם במנות כמו טאג'ין כבש עם פירות יבשים, עוף עם פירות יבשים בשקית קוקי, צלי בקר ביין ופירות יבשים, וטנזניה מרוקאית.
מכיוון שאפשר להוציא סכום כסף לא מבוטל על פירות יבשים, החלטנו לבדוק באיזה רשת הכי משתלם לקנות אותם. להלן התוצאות:
הנתונים באדיבות האתר my supermarket
ההשוואה מתבססת על מוצרי הפירות היבשים של מותג הבית של הסופר הרלוונטי - שופרסל, מגה, "המותג" של רמי לוי ו"ביכורי ביתן" של יינות ביתן. הנתונים של עדן טבע מרקט מתייחסים לפירות יבשים במשקל (לא אורגניים).
(עודכן): את הסל הזול ביותר מצאנו ברשת רמי לוי, עם סל בסך 24.81 שקלים (הסל של שופרסל ישיר זול יותר, אך חסר בו מוצר אחד). הסל היקר ביותר שייך למגה באינטרנט. אז רגע לפני שאתם מסתערים על אזור הפירות היבשים, כדאי שתדעו מה הולך לעלות לכם יותר, ומה פחות.