חיתוכי‭ ‬שוקולד‭ ‬עם‭ ‬ריבת‭ ‬תפוז (צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר)
חיתוכי‭ ‬שוקולד‭ ‬עם‭ ‬ריבת‭ ‬תפוז | צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר

חיתוכי שוקולד עם ריבת תפוז

מעין שילוב נהדר בין פאי לבין בראוניז, שכיף לחסל חיסול ממוקד. נדרשת מעט יותר השקעה, אך התוצאה בהחלט שווה. מי שלא אוהב את השילוב (הנפלא) בין שוקולד לתפוז מוזמן לוותר על ריבת התפוז.

שימו לב, יש לאפות את החיתוכיות פעמיים.

החומרים (ל-30 ריבועים):

לבצק:
150 גרם חמאה רכה
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
4 כפות אבקת קקאו, מנופה
4 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
1 כפית מחית וניל או גרגירי וניל

לציפוי הבצק:
1 כוס (330 גרם) ריבת תפוז איכותית

למלית השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
200 גרם חמאה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
4 כפות סוכר חום כהה
5 ביצים
5 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. לבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד.

2. מעבירים את הבצק לתבנית בגודל 30x20 ס"מ משומנת ובעזרת האצבעות משטחים לשכבה אחידה. אופים כ-12 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים מעט (לא מכבים את התנור).

3. לציפוי: ‬מורחים‭ ‬את‭ ‬הריבה‭ ‬על‭ ‬פני‭ ‬הבצק‭ ‬האפוי‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬

4. למלית:‬‭ ‬ממיסים‭ ‬את‭ ‬השוקולד, ‬החמאה‭ ‬ושני‭ ‬סוגי‭ ‬הסוכר‭ ‬במיקרוגל‭ ‬או‭ ‬בסיר‭ ‬קטן‭ ‬מעל‭ ‬להבה‭ ‬נמוכה‭.‬‮ ‬מערבבים‭ ‬לקרם‭ ‬חלק (אם‭ ‬בישלנו‭ ‬על‭ ‬הכיריים, ‬מסירים‭ ‬מהאש). ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הביצים‭ ‬אחת‭ ‬אחת‭ ‬ומערבבים‭ ‬אחרי‭ ‬כל‭ ‬תוספת‭.

5. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הקורנפלור‭ ‬ואבקת‭ ‬האפייה‭ ‬ומערבבים‭ ‬לקבלת‭ ‬תערובת‭ ‬חלקה‭ ‬ללא‭ ‬גושים‭.‬‮ ‬יוצקים‭ ‬את‭ ‬הבלילה‭ ‬על‭ ‬הריבה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

6.‬ מחזירים‭ ‬את‭ ‬העוגה‭ ‬לתנור‭ ‬ואופים‭ ‬כ-20 ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהמלית‭ ‬מתייצבת. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

7. מוציאים‭ ‬מהתנור‭ ‬ומצננים‭ ‬היטב. חותכים‭ ‬למלבנים, ‬לריבועים‭ ‬או‭ ‬אפילו‭ ‬למשולשים‭ ‬ושומרים‭ ‬בקופסה‭ ‬אטומה. אם‭ ‬לא‭ ‬מחסלים‭ ‬את‭ ‬העוגה‭ ‬תוך‭ ‬יום, ‬שומרים‭ ‬במקרר‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

ריבועי‭ ‬נוטלה‭ ‬וחמאה‭ ‬מלוחה (צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר)
ריבועי‭ ‬נוטלה‭ ‬וחמאה‭ ‬מלוחה | צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר

ריבועי‭ ‬נוטלה‭ ‬וחמאה‭ ‬מלוחה

החמאה‭ ‬המלוחה‭ ‬שבבצק‭ ‬מעניקה‭ ‬לנוטלה‭ ‬עומק‭ ‬מסוים, ‬ההופך‭ ‬את‭ ‬המתכון‭ ‬למתוחכם‭ ‬מבלי‭ ‬להתחכם. מומלץ‭ ‬להכין‭ ‬קודם‭ ‬את‭ ‬המתכון‭ ‬כפי‭ ‬שהוא‭ ‬לפחות‭ ‬פעם‭ ‬אחת, ‬ואז‭ ‬להחליט‭ ‬אם‭ ‬רוצים‭ ‬לגוון (‭‬ראו‭ ‬למטה).‬

החומרים (לכ-20 ריבועים):

לבצק‭:‬
2‭‬ כוסות (280 גרם) ‬קמח
100‬ גרם‭ ‬חמאה‭ ‬מלוחה‭ ‬קרה, ‬חתוכה‭ ‬לקוביות
125 ‬גרם‭ ‬חמאה‭ ‬רגילה‭ ‬קרה, ‬חתוכה‭ ‬לקוביות
רבע‭ ‬כוס (50 גרם) ‬סוכר
חצי ‬כוס (60 גרם) ‬אבקת‭ ‬סוכר
2‭‬ כפיות‭ ‬אבקת‭ ‬וניל,‭ ‬מחית‭ ‬וניל ‬או‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭ ‬איכותית

לפירורים‭:‬
חצי ‬כוס (50 גרם) ‬אגוזי‭ ‬לוז ‬גרוסים

למילוי‭:‬
1‬ כוס (280 גרם) ‬ממרח‭ ‬נוטלה

אופן‭ ‬ההכנה:

1. מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-180‭‬מעלות. שמים‭ ‬במעבד‭ ‬מזון‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬חומרי‭ ‬הבצק, ‬מעבדים‭ ‬בפולסים‭ ‬ועוצרים‭ ‬לפני‭ ‬שהבצק‭ ‬מתגבש‭ ‬לגמרי‭.‬

2. מוציאים‭ ‬רבע‭ ‬מכמות‭ ‬הבצק (לפירורים), ‬מוסיפים‭ ‬לו‭ ‬את‭ ‬אגוזי‭ ‬הלוז, ‬מערבבים‭ ‬ושומרים‭ ‬במקרר‭.‬

3.‬ מעבדים‭ ‬בידיים‭ ‬את‭ ‬יתרת‭ ‬הבצק‭ ‬לקבלת‭ ‬בצק‭ ‬אחיד, ומשטחים‭ ‬בתבנית 20x30 ס"מ משומנת לשכבה‭ ‬אחידה‭.‬

4. אופים‭ ‬כ-10 ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬ששולי‭ ‬הבצק‭ ‬מזהיבים. מוציאים‭ ‬מהתנור‭ ‬ומצננים‭ ‬מעט‭.‬

5.‬ מורחים‭ ‬על‭ ‬הבצק‭ ‬האפוי‭ ‬שכבה‭ ‬נדיבה‭ ‬של‭ ‬ממרח‭ ‬נוטלה, ‬מכסים‭ ‬בפירורי‭ ‬הבצק‭ ‬והלוז‭ ‬ששמרנו‭ ‬במקרר, ‬וממשיכים‭ ‬לאפות‭ ‬20‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬להזהבה‭.‬

6.‬ מוציאים‭ ‬מהתנור, ‬מצננים, ‬ולפני‭ ‬שהבצק‭ ‬מתקשה‭ ‬ומתקרר‭ ‬לגמרי, ‬חותכים‭ ‬לריבועים. מצננים‭ ‬היטב. שומרים‭ ‬בצנצנת‭ ‬אטומה‭.‬

גיוונים‭:‬
* לטעם‭ ‬שוקולדי‭ ‬מודגש‭ ‬יותר, ‬אפשר‭ ‬להוסיף‭ ‬כוס‭ ‬שוקולד‭ ‬צ‭'‬יפס‭ ‬מריר‭.‬
* אפשר‭ ‬להחליף‭ ‬את‭ ‬אגוזי‭ ‬הלוז‭ ‬בשקדים‭ ‬מולבנים‭ ‬או‭ ‬באגוזי‭ ‬פקאן‭.‬
* אם‭ ‬ילדי‭ ‬הבית‭ ‬מעקמים‭ ‬אפם‭ ‬נוכח‭ ‬המליחות‭ ‬שבבצק, ‬אפשר‭ ‬כמובן‭ ‬להשתמש‭ ‬בחמאה‭ ‬רגילה‭ ‬בלבד‭.‬

ריבועי‭ ‬ריבה, ‬שוקולד‭ ‬ושטרויזל (צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר)
ריבועי‭ ‬ריבה, ‬שוקולד‭ ‬ושטרויזל | צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר

ריבועי‭ ‬ריבה, ‬שוקולד‭ ‬ושטרויזל

החיתוכיות‭ ‬הנפלאות‭ ‬והממכרות‭ ‬האלה‭ ‬כבר‭ ‬מזמן‭ ‬הפכו‭ ‬ללהיט. לא‭ ‬פלא‭ ‬שנבחרו‭ ‬לככב‭ ‬על‭ ‬עטיפת‭ ‬הספר‭.‬

החומרים (ל-24 חיתוכיות):

לבצק‭ ‬פקאן‭ ‬וקינמון‭:‬
1‬ כוס‭ ‬גדושה (100 גרם) ‬אגוזי‭ ‬פקאן, ‬קצוצים‭ ‬דק‭ ‬מאוד
כוס ושלושת רבעי (240 גרם) ‬קמח‭ ‬
200‭‬ גרם‭ ‬חמאה‭ ‬רכה
3‭‬ חלמונים
חצי ‬כוס (‬100 ‬גרם) ‬סוכר
קורט‭ ‬מלח
‬כפית‭ ‬קינמון‭ ‬טחון

למילוי‭:‬
שלושת רבעי‭ ‬כוס (250 גרם) ‬ריבת‭ ‬תות, ‬אוכמניות‭ ‬או‭ ‬פטל
‬כוס (200 גרם) שוקולד‭ ‬צ‭'‬יפס

לפירורים‭:‬
4 ‬כפות‭ ‬קמח
4‭‬ כפות‭ ‬אגוזי‭ ‬פקאן ‬קצוצים
2‭‬ כפות‭ ‬סוכר

דיסקו מתוקים - כריכת הספר (צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר)
דיסקו מתוקים - כריכת הספר | צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר

אופן‭ ‬ההכנה:

1. לבצק: במעבד‭ ‬מזון‭ ‬טוחנים‭ ‬את‭ ‬האגוזים‭ ‬עם‭ ‬הקמח‭ ‬לאבקה‭ ‬חלקה. מוסיפים‭ ‬את‭ ‬החמאה, ‬החלמונים, ‬הסוכר, ‬המלח‭ ‬והקינמון‭ ‬ומעבדים‭ ‬לבצק‭ ‬חלק‭.‬

2. מפרישים‭ ‬רבע‭ ‬מכמות‭ ‬הבצק ‭)‬לפירורים) ‬ושומרים‭ ‬אותו‭ ‬במקרר‭.‬

3.‬ מעבירים‭ ‬את‭ ‬יתרת‭ ‬הבצק‭ ‬לתבנית‭ ‬בגודל‭ ‬30‭‬x‭‬20‭ ‬ס‭"‬מ ‬משומנת ‬ובעזרת‭ ‬האצבעות‭ ‬משטחים‭ ‬לבסיס‭ ‬אחיד. מעבירים‭ ‬למקרר‭ ‬למשך‭ ‬10‭ ‬דקות. בינתיים‭ ‬מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל‭ 180-‬מעלות‭.‬

4. למילוי:‬‭ ‬בעזרת‭ ‬סכין‭ ‬מריחה‭ ‬מורחים‭ ‬שכבה‭ ‬אחידה‭ ‬של‭ ‬ריבה‭ ‬על‭ ‬פני‭ ‬הבסיס‭ ‬ומפזרים‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬צ'יפס‭.‬

5.‬ לפירורים:‬‭ ‬מוסיפים‭ ‬לבצק‭ ‬ששמרנו‭ ‬במקרר‭ ‬את‭ ‬הקמח, ‬האגוזים‭ ‬והסוכר‭ ‬ומפוררים‭ ‬בעדינות‭ ‬בקצות‭ ‬האצבעות‭ ‬לפירורים (אפשר‭ ‬גם‭ ‬לגרר‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬בפומפייה‭ ‬גסה).‬

6.‬ מפזרים‭ ‬את‭ ‬הפירורים‭ ‬על‭ ‬פני‭ ‬התבנית‭ ‬ואופים‭ ‬40-35‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהפירורים‭ ‬מזהיבים‭ ‬והעוגה‭ ‬מוכנה.

7. מוציאים‭ ‬מהתנור‭ ‬ומצננים‭ ‬היטב. חותכים‭ ‬לריבועים‭ ‬ומגישים. שומרים‭ ‬בקופסה‭ ‬אטומה‭.

דיסקו מתוקים. הוצאת כתר, 98 שקלים.