חלומם המתוק של טבעונים ברחבי העולם (וכעת גם בארץ) התגשם לאחרונה כאשר אימפריית הגלידות בן&ג'ריס הודיעו כי הם חותכים את הפרה מהתמונה, ומציגים סדרת גלידות ללא חלב בארבעה טעמים חדשים ומסקרנים.החברה, שבנתה את שמה מגלידות שמנת בכל טעם שבלוטות הטעם האנושיות יכולות לדמיין, הבינה לאחרונה כי חל גידול משמעותי במספר האנשים שנמנעים ממוצרי חלב - הן בשל עליית המודעות לטבעונות ולהשלכות ההרסניות והאכזריות של משק החלב, והן בשל רגישויות ללקטוז. אז נכון שרוב הגלידריות ומותגי הגלידות מציעים מגוון רחב של טעמי סורבה זה שנים, אבל הצרכנים החדשים לא מסתפקים במנגו מהול במים ודורשים את טעמי השחיתות שרק שוקולד, וניל ומה שביניהם יכולים להציע.
יאמר לזכות בן&ג'ריס שהם זיהו את הדרישה למאנץ' ויצרו ארבעה טעמים המבוססים על חלב שקדים, שניים מהם מוכרים ואהובים: צ'אנקי מאנקי ושוקולד בראוניס, ושניים חדשים: קפה קרמל פאדג' וחמאת בוטנים ועוגיות. בלי להסס יותר מדי או לחשוב פעמיים, יצאתי לבדוק את ארבעתם, ולהלן המסקנות:
מקום רביעי: שוקולד בראוניס
המרקם: התאכזבנו מהמרקם המימי של הגלידה שמזכירה סורבה שוקולד ללא הסמיכות המענגת של שוקולד קרמי וקטיפתי.
הטעם: הטעם מזכיר שוקולד חלב במתיקות מעודנת, ולא מריר במיוחד. זה יתרון בגלידת שוקולד טבעונית שמנסה להתבדל מסורבה השוקולד המריר והמוכר. טעים.
התוספות: חתיכות הבראוניס הגדולות הן ללא ספק החלק הכי טוב במכל. הכפית עשתה עבודה ארכיאולוגית כדי לאתר את כל הפיסות המפנקות.
מקום שלישי: קפה קרמל פאדג'
המרקם: אחלה מרקם, קרמי וחלק. דומה מאד לגלידה חלבית.
הטעם: למרות שקפה הוא לא הבחירה הראשונה של צרכני גלידה רבים, שמחנו לגלות טעם דומיננטי עם הפתעות מתוקות.
התוספות: הקרמל מעניק מתיקות (אולי קצת עזה מדי), והפאדג' מעשיר את הגלידה עם נגיסי שוקולד שמשתלבים מצוין.
מקום שני: צ'אנקי מאנקי
המרקם: מרקם קרמי מושלם שלא נופל מהמקור החלבי. הכפית חודרת את הגלידה בנעימות, כאשר דווקא במרקם החלבי המוכר, הגלידה הקפואה צריכה לפעמים "להזיע" דקה או שתיים בשביל לקבל את המרקם המושלם. כאן הגלידה מוכנה לזלילה ישירות מהמקפיא.
הטעם: כמעט זהה לצ'אנקי מאנקי המוכר והאהוב שחובבי המותג כל כך אוהבים לאהוב. בקיצור, הצלחה מסחררת.
התוספות: שילוב מנצח של בננה, אגוזי מלך וחתיכות שוקולד.
מקום ראשון: חמאת בוטנים ועוגיות
המרקם: הגלידה הטבעונית, הקרמית והעשירה ביותר בעולם נבראה זה עתה ומדובר בגן עדן; אין מצב שתזהו שמדובר במרקם של חלב שקדים, והגלידה מצליחה לשחזר את העושר המרקמי של גלידות שמנת מפנקות באופן מושלם.
הטעם: שילוב מעולה של חמאת בוטנים, קרם וניל ועוגיות. איך לא חשבו על זה קודם? הגלידה שהכי התענגנו על טעמה ולא שיעמם לנו לרגע.
התוספות: גושי חמאת גדולים ודביקים (בקטע טוב) שפזורים באופן נדיב בגלידת הווניל מלאת שברי העוגיות הקטנים. מושלם. (לצערנו, זהו הטעם היחיד שכולל שמן דקלים, הידוע כלא בריא במיוחד ופוגע בסביבה. אוף! למה כל הדברים הכי טעימים,הם לא בריאים).
נציין כי מחירן של הגלידות הטבעוניות החדשות עומד על 33 שקלים לפיינט - מחיר גבוה כמעט פי שניים מהגלידות החלבית. החברה מתגאה בתווית הסחר ההוגן, אך האפליה בין צרכני חלב השקדים לחלב הפרה לא הוגנת כלל. לא מפתיע שסדרת הגלידות החדשה הזו היא הצלחה בארה"ב, וללא ספק תהיה הצלחה מסחררת גם כאן ישראל, מדובר בגלידות טעימות ומפנקות שעונות על הצורך האנושי הבסיסי ביותר – זלילה מושחתת וחסרת מעצורים של פינוקים מתוקים, ועכשיו גם אורח החיים הטבעוני נעשה הרבה יותר נוח וכיפי.