1. בויוס מנגולד וגבינות
    אם יש מאכל שאנחנו יכולים להתקיים עליו ורק עליו לנצח הרי זה בויוס מנגולד וגבינות. מדובר במאפה מושלם ממשפחת הבורקס, עם מילוי מושלם עוד יותר, והמתכון הזה יעזור לכם להכין אותו לבד מההתחלה, כולל הבצק והכל.

    >> למתכון: בויוס (בורקס) מנגולד וגבינות 
    בויוס מנגולד וגבינות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
    בויוס מנגולד וגבינות | צילום: נופר צור, mako אוכל
  2. סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה
    במתכון הזה משתמשים במנגולד כשהוא טרי, ומפתיע כמה שהוא מצטיין גם בצורה הזו. ביחד עם קוביות בטטה אפויות, אגוזים, גבינת פטה ורוטב מהחלומות – יש פה סלט שהוא מיני ארוחה, טעים להתעלף וגם חגיגי ומרשים.

    >> למתכון: סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה 
    סלט מנגולד, בטטה ופטה (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
    סלט מנגולד, בטטה ופטה | צילום: חן מזרחי, חן במטבח
  3. קציצות מנגולד, תרד ואורז
    גם אם נתעלם מהעובדה שמדובר בשימוש מוצלח מאוד לאורז שנשאר מאתמול ונעזוב את זה שיש לנו פה מנה בריאה ומזינה (אפשר אפילו לאפות במקום לטגן), הקציצות האלה פשוט טעימות לנו ממש, נקודה. מוזמנים לבדוק בעצמכם.

    >>   למתכון: קציצות מנגולד, תרד ואורז 
    קציצות מנגולד, תרד ואורז (צילום: דניאל לילה ,  יח"צ)
    קציצות מנגולד, תרד ואורז | צילום: דניאל לילה , יח"צ
  4. פשטידת מנגולד דיאטטית
    נתחיל מהשורה התחתונה: 150 קלוריות למנה יפה של פשטידה, ויש תקופות בחיים שמבחינתנו זה העיקר. רוצים לדעת עוד? יש פה רבע שעה עבודה קלילה, ותוצאה בריאה, קלילה וטעימה.

    >> למתכון: פשטידת מנגולד דיאטטית 
    פשטידת מנגולד דיאטטית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
    פשטידת מנגולד דיאטטית | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
  5. אורז עם מנגולד ולימון
    אוהבי הטעמים החמצמצים, המתכון הזה הוא בשבילכם: אורז עם המון מנגולד, המון לימון וגם קצת לימון כבוש (אוהבים?), קל להכנה (לא צריך לטגן בצל אלף שעות), טעים ממש וגם חתיך מספיק כדי להגיש אותו בארוחה חגיגית ולקצור מחמאות. 

    >> למתכון: אורז עם מנגולד ולימון 
    אורז עם מנגולד ולימון (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
    אורז עם מנגולד ולימון | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
  6. לזניה מנגולד וגבינות
    היא דורשת רק רבע שעה עבודה, אבל התוצאה מפנקת על מלא: לזניה עם רוטב רויאל, ריקוטה וגבינה כחולה וכמובן – עם עלי מנגולד, שמשתלבים נפלא עם הגבינות. מנה שהיא הטוב מכל העולמות, בהגדרה.

    >> למתכון: לזניה מנגולד וגבינות 
    לזניה עם מנגולד וגבינות (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
    לזניה עם מנגולד וגבינות | צילום: דניאל לילה, על השולחן
  7. קציצות בקר עם מנגולד
    יש לכם בשר טחון בפריזר אבל לא בא לכם על הקציצות הרגילות? זו כנראה הדרך הכי טובה לחדש לעצמכם את הסיר. שימו לב, המנגולד לא נכנס בכלל לתערובת הקציצות אלא מתבשל איתן, ביחד עם רוטב שהוא הצלחה בפני עצמו. ואם השקעתם במנה השווה הזו, אז לא להתעצל! סיר אורז ליד הוא בגדר חובה.

    >> למתכון:  קציצות בקר עם מנגולד 
    קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
    קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
  8. שקשוקה ירוקה עם מנגולד וכרישה
    נתחיל בווידוי: אנחנו מעדיפים שקשוקה ירוקה על שקשוקה אדומה במאה אחוז מהמקרים. בדרך כלל היא מגיעה עם תרד אבל במתכון הזה הכוכבים הם בכלל מנגולד וכרישה, והרוטב גם הוא לא שגרתי ומחמיא מאוד לכל מה שמתרחש במחבת.

    >> למתכון: שקשוקה ירוקה עם מנגולד וכרישה 
    שקשוקה מנגולד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
    שקשוקה מנגולד | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
  9. מנגולד ממולא באורז וסלק
    מתכון מיוחד שבמבט ראשון נראה כמו בן דוד של עלי גפן ממולאים, אבל הטעמים שלו בכלל שואבים השראה מעולמות הקובה סלק. המנגולד, אם לא ידעתם, גם הוא סוג של סלק (ומכונה גם סלק עלים), כך שיש לנו פה מפגש משפחתי אמיתי בתוך הסיר.

    >> למתכון: מנגולד ממולא באורז וסלק של דייזי 
    מנגולד ממולא אורז וסלק (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
    מנגולד ממולא אורז וסלק | צילום: דניאל לילה, על השולחן
  10. תבשיל מנגולד, בורגול וחומוס עם גבינת פטה
    התבשיל הזה הוא פצצה תזונתית, כשאל המנגולד הבריא מצוותים חומוס ובורגול, אבל מה שהופך אותו לפצצה גם מבחינת הטעם היא גבינת הפטה המפוררת שנמסה לתוכו. אל תגידו לנו "מה הקשר פטה?", פשוט תנסו. זה מושלם, באחריות.

    >> למתכון: תבשיל מנגולד, בורגול וחומוס עם גבינת פטה 
    בורגול, חומוס ומנגולד (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
    בורגול, חומוס ומנגולד | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
  11. פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך
    אם קשה לכם עם הגדרות נזילות אז אוקי, אתם יכולים גם להגדיר את זה כלביבות או קציצות, אבל מה שבטוח – עם המנגולד והאגוזים מדובר בשילוב מדהים שהופך את לביבות העדשים הבריאות-אבל-לא-הרבה-יותר-מזה, למשהו שפשוט נחטף מהמחבת עוד לפני שהספקתם להגיד פלאפל.

    >> למתכון: פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך 
    פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
    פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל