מכינים רוטב לסלט ירוק ומעבים אותו עם יוגורט, טחינה או מיונז? קבלו רעיון חדש ומרענן: אבוקדו. לא תוספת של אבוקדו לסלט, אלא רוטב קטיפתי ועדין טעם על בסיס הפרי האהוב, שמקבל תוספת חמצמצה והדרית שמחמיאה לו כל כך. בשנה החולפת כבר הכנסנו את האבוקדו, שהפך לטרנד של ממש, לכל מה שרק אפשר - מטוסט ועד שייקים - אבל דווקא הרוטב הזה נשמע לנו הכי מתבקש: בריא, טעים ובעל צבע ירוק משגע, ואין לנו ספק שהוא יקפיץ למעלה גם את הסלט הירוק הכי משעמם בעולם.
מה צריך?
חצי כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית (שמן זרעי ענבים עשוי להחמיא יותר לטעמי האבוקדו, אבל גם זית הולך, תמיד)
1 כף דבש
1 שן שום
1 אבוקדו בינוני, מקולף וקצוץ
מיץ מליים אחד (אפשר גם לימון, ואז קצת פחות מאחד שלם)
רבע כוס מיץ תפוזים טרי
מלח ים
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מערבלים במעבד מזון את השמן, הדבש, השום, האבוקדו ומיץ הליים והתפוז. מוסיפים את התבלינים ומערבלים שוב, עד שמתקבל מרקם חלק וקטיפתי.
הרוטב יישמר במכל סגור במקרר שלושה ימים.