המטבח הצמחוני טומן בחובו לא מעט מנות יצירתיות, חדשניות וממש לא פחות טעימות מאלו שמציע מקבילו הבשרי. וזה אפילו לא חייב לכלול את התחליפים המוכרים (לא שיש שום דבר רע בהם, אנחנו אוהבים טופו). אז לכבוד תשעת הימים, אספנו לכם בפינצטה לקט מתכונים בלי פירור בשר, שאתם מוזמנים לאמץ גם לימים שאחרי.
קציצות טונה
המתכון הלא בשרי האולטימטיבי למי למחפש חיים קלים: רק מערבבים טונה מקופסה, בצל, ביצים, פירורי לחם וקצת תבלינים, מקבבים ומטגנים. מתכון של רון יוחננוב.
בניצה גבינות
איפשהו במרחב שבין בורקס מים, פשטידה ומאפה בצק עלים מתקיימת הבניצה - תפארת המטבח הבולגרי, שגם בני העדות האחרות מתקשים לעמוד בפניה.
הדלקנו אתכם על בורקס מים אמיתי? מתכון לבורקס מים של ענת אלישע
בורקס משפחתי
ואם מדברים על מאפה גבינות - תשעת הימים הם הזדמנות נהדרת לנסות גם את המתכון הזה, לבורקס גבינה משולש אחד עצום בגודלו, שבכיף סוגר עניין למשפחה ממוצעת.
קיש פטריות
המתכון הזה מוקדש באהבה לכל מי שלא מרגיש בנוח עם בצק פריך - כי הוא תמיד או מתפורר מדי או לא מתפורר מספיק ובעיקר לא טורח לעדכן אותנו מראש איך הוא הולך לצאת. התחתית כאן היא משדרוג של בצק שק"ם, וזה קל וטעים ברמות.
עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן
הגרסה של רון יוחננוב לאורז הפרסי המפורסם - אבל במקום תפוחי אדמה מככבת בו שכבה יפה של שקדים קלויים. יחד עם בצל מטוגן מדובר במנה אש.
>> למתכון: עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן
רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות
המתכון הזה הוא לבדו סיבה להחזיק תמיד בבית חבילה של בצק פילו. בתשעת הימים, אבל גם בכל הימים האחרים.
>> למתכון: רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות
פירה עדשים כתומות
אומנם פירה תפוחי אדמה הוא צמחוני מלכתחילה, אבל אנחנו מזמינים אתכם לנצל את ימי השינוי האלה בשביל לנסות פירה קצת אחר. רוצים גם את קציצות העדשים שבתמונה? אין בעיה, גם המתכון שלהן בפנים.
סלט פריקי
סלט שהוא ארוחה שלמה, צמחונית, בריאה ומשביעה. הבסיס הוא פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) ובצל מטוגן, ואליהם מצטרפים שני סוגי כרוב ועוד ירקות טריים. קיצי וטעים.
לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה
לביבות תפוחי אדמה מחוזקות בגבינת מוצרלה מגוררת, שנמתחת בכל ביס. 5 מרכיבים (פלוס מלח), מעט מאוד עבודה, ויש לכם התמכרות חדשה.
>> למתכון: לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה
סלט טונה וירקות
סלט פשוט עם רוטב נהדר, שהוא כל מה שצריך כשבחוץ כל כך חם. יש טונה, יש ביצים, ויש רוטב עם חרדל, לימון, מיונז וגבינת פרמזן, שיהפוך את המנה לבלתי נשכחת.
קציצות אורז ממולאות
בצל מטוגן, ארטישוק ירושלמי ופטריות בציפוי אורז ומעליו ציפוי קריספי כיפי. קציצות שמוציאים מהטיגון לצלחת עם נייר סופג וחוטפים לפחות שתיים עד שהן מגיעות לשולחן.
>> למתכון: קציצות אורז ממולאות
מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות
רגע רגע רגע, זאת לא לזניה. המראה דומה, אבל כאן אין דפי פסטה, רק שילוב פנטסטי של ירקות שאוהבים אחד את השני וכמה סוגי גבינות (מוצרלה, גבינת עיזים ופטה).
>> למתכון: מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות
מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה
תתעלמו לרגע מכמה שהוא מהמם ויפהפייה המאפה הזה. הוא טעים ומיוחד, ואפשר לקצר קצת תהליכים ולהשתמש בבצק עלים קנוי, ובואו נודה, בחום הזה זה מתאים לנו מאוד.
>> למתכון: מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה
פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור
מתכון של מנה שטרום למנה איטלקית ביתית שמשלבת בין ירקות צלויים בתנור לפסטה. כדאי להשתמש בפסטה קצרה ולא להתקמצן על הפרמזן.
>> למתכון: פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור
פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד
ואם כבר פסטה, אז ניתן לכם גם פסטה לא פחות טעימה, אבל אחת פשוטה יותר ושדורשת קצת פחות עבודה - כזאת שמתבשלת יחד עם הרוטב שלה באותו סיר - רוטב רוזה.
>> למתכון: פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד
תבשיל שעועית, תירס וירקות
התירסים עכשיו מתוקים מתוקים וזה בול הזמן להכין את המנה הזאת, שהיא חגיגה של ירקות, שנשארים קראנצ'יים ומזכירים לנו כמה הם טריים ונהדרים.
>> למתכון: תבשיל שעועית, תירס וירקות
משאוושה ביתית
בימי הקורונה יצא לנו להכין חומוס ביתי לראשונה, ואנחנו בטוחים שאנחנו לא היחידים. מאז אנחנו מכינים אותו הרבה, אז חשבנו למה לא להכין משאוושה? מוזמנים להוסיף ביצה קשה, ירקות ויש לכם יופי של ארוחה מזינה ומשביעה בלי בשר.
מאפה עלי גפן
את המתכון הספציפי הזה הכרנו במסעדת ג'וז ולוז בגלגול קודם שלה. המסעדה ההיא כבר אינה, אבל המתכון נשאר איתנו ורק תנו לנו הזדמנות לשלוף אותו.
עגבניות ממולאות
מנות צמחוניות יכולות בקלות להיות הכוכבות של השולחן, צריך רק לבחור אותן נכון. הנה לכן אחת שיכולה לככב בקלילות, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה שוב ושוב.
>> למתכון: עגבניות ממולאות פתיתים עם אטריות
קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט
לזוכת "מאסטר שף" נוף עתאמנה אסמעיל יש מתכון מעולה לקישואים ממולאים בבורגול מתובל, אפויים עד להשחמה ומבושלים בתוך מרק יוגורט סמיך וטוב. מנה צמחונית וחלבית נהדרת.
>> למתכון: קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט
קבב כרובית
הקונוטציה שלכם למשמע המילה קבב היא אולי בשרית, אבל קבב ממש לא חייב להכיל בשר. הקבב של מיס פטל מלא בדברים טעימים - כרובית, פסטו, עשבי תיבול ועוד. והוא אפילו לא פוגש מחבת ושמן - אופים אותו בתנור.
מקלובה טבעונית
תבשיל אורז מסורתי - בגרסה ללא מוצרים מהחי, אבל עם כל הטעם.
סירניקי
יוגב ירוס לוקח את לביבות הגבינה הפשוטות שכולם אוהבים ומקפיץ אותן עוד קומה למעלה, עם רוטב קרמל עדין ופרוסות דקות של אגס. רוצים אותן בגרסה הפשוטה, הביתית והמנחמת? גם זאת אופציה מעולה.
>> למתכון: סירניקי – לביבות גבינה משודרגות
אורז עם תרד
המתכון של מסעדת גרקו לתבשיל אורז במרקם קטיפתי כולל המון בצל מטוגן, שום וירוקים בריאים וטובים: תרד, פטרוזיליה ושמיר. בשביל טאץ' יווני אמיתי, מומלץ להוסיף בהגשה יוגורט או גבינת פטה מגוררת.
>> למתכון: ספנקוריזו - אורז עם תרד
גרסה ראשונה של הכתבה עלתה ב-2023.