המטבח הצמחוני טומן בחובו לא מעט מנות יצירתיות, חדשניות וממש לא פחות טעימות מאלו שמציע מקבילו הבשרי. וזה אפילו לא חייב לכלול את התחליפים המוכרים (לא שיש שום דבר רע בהם, אנחנו אוהבים טופו). אז לכבוד תשעת הימים, אספנו לכם בפינצטה לקט מתכונים בלי פירור בשר, שאתם מוזמנים לאמץ גם לימים שאחרי:
עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן
הגרסה של רון יוחננוב לאורז הפרסי המפורסם - אבל במקום תפוחי אדמה מככבת בו שכבה יפה של שקדים קלויים. יחד עם בצל מטוגן מדובר במנה אש.
>> למתכון: עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן
![רולדת בורקס פילו (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako) רולדת בורקס פילו (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)](https://img.mako.co.il/2023/07/19/BUREKASFILO_NofarZur__re_autoOrient_i.jpg)
רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות
המתכון הזה הוא לבדו סיבה להחזיק תמיד בבית חבילה של בצק פילו. בתשעת הימים, אבל גם בכל הימים האחרים.
>> למתכון: רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות
![קציצות עדשים כתומות עם קינואה (צילום: אורי שביט, mako אוכל) קציצות עדשים כתומות עם קינואה (צילום: אורי שביט, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2023/05/22/vegen_pire_ktzizot_autoOrient_i.jpg)
פירה עדשים כתומות
אומנם פירה תפוחי אדמה הוא צמחוני מלכתחילה, אבל אנחנו מזמינים אתכם לנצל את ימי השינוי האלה בשביל לנסות פירה קצת אחר. רוצים גם את קציצות העדשים שבתמונה? אין בעיה, גם המתכון שלהן בפנים.
![סלט פריקי וירקות טריים (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako) סלט פריקי וירקות טריים (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)](https://img.mako.co.il/2023/02/20/FREEKEH_SALAD_autoOrient_i.jpg)
סלט פריקי
סלט שהוא ארוחה שלמה, צמחונית, בריאה ומשביעה. הבסיס הוא פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) ובצל מטוגן, ואליהם מצטרפים שני סוגי כרוב ועוד ירקות טריים. קיצי וטעים.
![לביבות פירה ומוצרלה איריות (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako) לביבות פירה ומוצרלה איריות (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako)](https://img.mako.co.il/2022/12/22/irish_levivot2_autoOrient_i.jpg)
לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה
לביבות תפוחי אדמה מחוזקות בגבינת מוצרלה מגוררת, שנמתחת בכל ביס. 5 מרכיבים (פלוס מלח), מעט מאוד עבודה, ויש לכם התמכרות חדשה.
>> למתכון: לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה
![סלט טונה וירקות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל) סלט טונה וירקות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2023/06/26/tuna_salad3_autoOrient_g.jpg)
סלט טונה וירקות
סלט פשוט עם רוטב נהדר, שהוא כל מה שצריך כשבחוץ כל כך חם. יש טונה, יש ביצים, ויש רוטב עם חרדל, לימון, מיונז וגבינת פרמזן, שיהפוך את המנה לבלתי נשכחת.
קציצות אורז ממולאות
בצל מטוגן, ארטישוק ירושלמי ופטריות בציפוי אורז ומעליו ציפוי קריספי כיפי. קציצות שמוציאים מהטיגון לצלחת עם נייר סופג וחוטפים לפחות שתיים עד שהן מגיעות לשולחן.
>> למתכון: קציצות אורז ממולאות
![קציצות אורז עגול מטוגנות (צילום: רעות עזר, mako אוכל) קציצות אורז עגול מטוגנות (צילום: רעות עזר, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2019/05/22/ktsitsot_orez_reutazar__i.jpg)
מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות
רגע רגע רגע, זאת לא לזניה. המראה דומה, אבל כאן אין דפי פסטה, רק שילוב פנטסטי של ירקות שאוהבים אחד את השני וכמה סוגי גבינות (מוצרלה, גבינת עיזים ופטה).
>> למתכון: מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות
![מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל) מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2013/12/25/asfasfvzxvvxv2_i.jpg)
מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה
תתעלמו לרגע מכמה שהוא מהמם ויפהפייה המאפה הזה. הוא טעים ומיוחד, ואפשר לקצר קצת תהליכים ולהשתמש בבצק עלים קנוי, ובואו נודה, בחום הזה זה מתאים לנו מאוד.
>> למתכון: מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה
![מאפה לוביה חתוך (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל) מאפה לוביה חתוך (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2021/05/23/cowpea_pastry2_autoOrient_g.jpg)
פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור
מתכון של מנה שטרום למנה איטלקית ביתית שמשלבת בין ירקות צלויים בתנור לפסטה. כדאי להשתמש בפסטה קצרה ולא להתקמצן על הפרמזן.
>> למתכון: פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור
![אוריקטה עם רטטוי בתנור (צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה) אוריקטה עם רטטוי בתנור (צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה)](https://img.mako.co.il/2020/12/30/manastrum3_autoOrient_i.jpg)
פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד
ואם כבר פסטה, אז ניתן לכם גם פסטה לא פחות טעימה, אבל אחת פשוטה יותר ושדורשת קצת פחות עבודה - כזאת שמתבשלת יחד עם הרוטב שלה באותו סיר - רוטב רוזה.
![פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל) פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)](https://img.mako.co.il/2021/05/02/rosepasta_revital_autoOrient_i.jpg)
>> למתכון: פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד
תבשיל שעועית, תירס וירקות
התירסים עכשיו מתוקים מתוקים וזה בול הזמן להכין את המנה הזאת, שהיא חגיגה של ירקות, שנשארים קראנצ'יים ומזכירים לנו כמה הם טריים ונהדרים.
>> למתכון: תבשיל שעועית, תירס וירקות
![תבשיל שעועית, תירס וירקות (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל) תבשיל שעועית, תירס וירקות (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2015/08/12/tom24764_i.jpg)
משאוושה ביתית
בימי הסגרים והבידודים יצא לנו להכין חומוס ביתי, ואנחנו בטוחים שאנחנו לא היחידים שטחנו חומוס ביתי בקורונה. מאז אנחנו מכינים אותו הרבה, אז חשבנו למה לא להכין משאוושה? מוזמנים להוסיף ביצה קשה, ירקות ויש לכם יופי של ארוחה מזינה ומשביעה בלי בשר.
![משאוושה סטריט פוד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל) משאוושה סטריט פוד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/07/19/erery_i.jpg)
מאפה עלי גפן
את המתכון הספציפי הזה הכרנו במסעדת ג'וז ולוז בגלגול קודם שלה. המסעדה ההיא כבר אינה, אבל המתכון נשאר איתנו ורק תנו לנו הזדמנות לשלוף אותו.
![מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים (צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור) מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים (צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור)](https://img.mako.co.il/2019/04/08/vine_leaves_W5A0575_g.jpg)
עגבניות ממולאות
מנות צמחוניות יכולות בקלות להיות הכוכבות של השולחן, צריך רק לבחור אותן נכון. הנה לכן אחת שיכולה לככב בקלילות, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה שוב ושוב.
>> למתכון: עגבניות ממולאות פתיתים עם אטריות
![עגבניות ממולאות בפתיתים עם אטריות (צילום: אסף אמברם) עגבניות ממולאות בפתיתים עם אטריות (צילום: אסף אמברם)](https://img.mako.co.il/2014/10/29/agvani123_i.jpg)
קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט
לזוכת מאסטר שף נוף עתאמנה אסמעיל יש מתכון מעולה לקישואים ממולאים בבורגול מתובל, אפויים עד להשחמה ומבושלים בתוך מרק יוגורט סמיך וטוב. מנה צמחונית וחלבית נהדרת.
>> למתכון: קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט
![קישואים ממולאים בבורגול עם מרק יוגורט ונענע (צילום: אסף אמברם, mako אוכל) קישואים ממולאים בבורגול עם מרק יוגורט ונענע (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/11/18/kishuim_nof_i.jpg)
קבב כרובית
הקונוטציה שלכם למשמע המילה קבב היא אולי בשרית, אבל קבב ממש לא חייב להכיל בשר. הקבב של מיס פטל מלא בדברים טעימים - כרובית, פסטו, עשבי תיבול ועוד. והוא אפילו לא פוגש מחבת ושמן - אופים אותו בתנור.
![קבב צמחוני מכרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל) קבב צמחוני מכרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/05/29/cauliflower_kebab_i.jpg)
מקלובה טבעונית
תבשיל אורז מסורתי - בגרסה ללא מוצרים מהחי, אבל עם כל הטעם.
![מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל) מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2019/04/08/makluba_homemade_i.jpg)
סירניקי
יוגב ירוס לוקח את לביבות הגבינה הפשוטות שכולם אוהבים ומקפיץ אותן עוד קומה למעלה, עם רוטב קרמל עדין ופרוסות דקות של אגס. רוצים אותן בגרסה הפשוטה, הביתית והמנחמת? גם זאת אופציה מעולה.
>> למתכון: סירניקי – לביבות גבינה משודרגות
![סירניקי – לביבות גבינה משודרגות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל) סירניקי – לביבות גבינה משודרגות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2020/07/02/Mako26.2.200858_i.jpg)
אורז עם תרד
המתכון של מסעדת גרקו לתבשיל אורז במרקם קטיפתי כולל המון בצל מטוגן, שום וירוקים בריאים וטובים: תרד, פטרוזיליה ושמיר. בשביל טאץ' יווני אמיתי, מומלץ להוסיף בהגשה יוגורט או גבינת פטה מגוררת.
>> למתכון: ספנקוריזו - אורז עם תרד
![ספנקוריזו - אורז עם תרד (צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני") ספנקוריזו - אורז עם תרד (צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני")](https://img.mako.co.il/2020/02/04/rice_greco_i.jpg)