מרק עגבניות אמיתי
מרק עגבניות הוא אולי הדרך הטובה ביותר להשלים עם כל העניין הזה של החורף שמגיע. למרות החום והאדים, העגבניות לנצח ישמרו בהן איזו קלילות של קיץ. החורף היא עונה שיש לגשת אליה בצעדים קטנים, וצעד קטן זה להיזרק על הספה עם קערת מרק עגבניות. כשיגיעו הימים הקרים באמת, תוכלו לזרוק פנימה גם חופן גריסים ולצלול לכבדות מבורכת.
>> הפסקות חשמל? לא אצלנו בפייסבוק
מרק ראמן
זה לקח קצת זמן אבל בסוף הראמן הגיע גם לישראל. יש היום לא מעט מסעדות שמגישות ראמן מצוין, אבל כל העניין בגשם הראשון הוא שאף אחד לא רוצה ללכת למסעדה. ברגע שמזיזים את השעון שעה אחורה הישראלים מאבדים את העשתונות ומסתגרים בבית. גם אם בחוץ 24 מעלות, שזה שיא החום לעומת ה-18 מעלות שהמזגנים כאן רגילים לפלוט בקיץ. אז לכל המסתגרים בבית - מתכון למרק ראמן יפני שיזכיר לכם שהכל בחיים זה עניין של איזון.
מרק שעועית
טוב, מודים שגם אנחנו נסחפנו קצת. אבל אם כבר מעירים את החשק למרק אז אי אפשר לא לדבר על מרק שעועית. הנימוחות של השעועית הלבנה המבושלת, החמימות השואבת של החוואיג', העייפות המתוקה שמשתלטת על הגוף. ואם בתודעה שלכם עדיין חם מדי למרק שעועית, פשוט תחשבו על זה כעל ארוחת צהרים כבדה במיוחד.
מרק ארטישוק ירושלמי קרמי
קודם כל, תפסיקו לפחד מארטישוק ירושלמי. נכון, זה לא תפוח אדמה, בטח שלא ארטישוק, ובהחלט יש פה איזה משבר זהות לא פתור. אבל מדובר באחד הירקות הכיפיים ביותר שאפשר להכין מהם מרק, כזה שאף פעם לא נמאס ממנו. במתכון הזה של עז תלם הארטישוק משתדך לחלב קוקוס והניחוח שהמרק יפיץ בבית ישכיח מכם את כל העננים האפורים שבחוץ.
מרק עדשים בכמון וכוסברה
אחד היתרונות העצומים של מרק עדשים כתומות הוא שזה כנראה המרק שלוקח הכי מעט זמן להכין. דמיינו שהחורף רק התחיל, עדיין לא הבנתם איך בדיוק אתם אמורים להתלבש, ואתם חוזרים הביתה קפואים ורטובים כי החלטתם שעדיין אפשר לצאתה מהבית עם שורטס וכפכפים. קפצו לתוך טרנינג, תקתקו סיר של מרק עדשים בחצי שעה ותשכחו שלפני רגע הייתם ההתגלמות של שיקול הדעת הלקוי.
עוד באוכל טוב:
- רוצים לדעת איך כובשים זיתים? ככה
- ויוינו: המסעדה האיטלקית שכובשת את חיפה
- בר כריכי בשר שווים נפתח בירושלים
מרק עוף יווני עם אורז ולימון
נכון שאתם כבר חולים? תודו שכן. בשנייה שהחורף מראה סימני הגעה החיידקים פותחים את הקרקס שלהם לפעילות. טיפה אחת של גשם וכולם כבר בשיעול ובנזלת. זה כאילו שגם לחיידקים יש אפליקציות של מזג אוויר והם אף פעם לא מפספסים את היום הראשון של החורף. אז לכל מי שכבר חולה - הנה גרסה מעניינת של רות אוליבר למרק שיבריא אתכם בשנייה.
מרק כרובית עם תפוחי אדמה וקרם קוקוס
באמת שלא צריך יותר מדי מילים כדי למכור את המרק הזה. קרם תפוחי אדמה חמים ונעים, אווריריות של כרובית וחלב קוקוס מלטף. זו כמעט גרסת המבוגרים לחלב חם ועוגיות. ואין דבר כיפי מזה בערב סתווי וקריר.
מרק טום יאם עוף
טום יאם הוא אולי אחד המרקים שהכי מתאימים לימים האלה שבא לכם כבר על מרק אבל אתם לא בטוחים שטמפרטורת הגוף שלכם מסכימה איתכם. תחשבו כמה חם בתאילנד, ועדיין אוכלים שם טום יאם כל השנה.
מרק בצל צרפתי
ככל שמעמיקים לתוך החורף אנחנו מתחילים להיות מיוסרים מהרגיל. כל חודש קר שעובר וכל שכבה נוספת שאנחנו לובשים מעודדים אותנו לאכול כמו דובים שנכנסים לשנת חורף. אבל עכשיו בסוף הקיץ, כשהמשקל עוד תקין, זה בדיוק הזמן לפרגן לעצמנו שחיתות מספקת כמו מרק בצל צרפתי עם בגט וגבינה מותכת. ייסורי המצפון של אמצע החורף כבר לא יאפשרו לנו ליהנות ממנה כזאת.