אנחנו מתים על בלוגים של אוכל (טוב, מי לא). במיוחד אנחנו אוהבים את הבלוגים האלה שמנוהלים ביד רמה על ידי אדם אחד, גג שניים, שעושים בהם הכל - צילום, מתכונים, כתיבה, הכנה - והכל נראה מיליון דולר. חן שוקרון שלנו היא אחת כזו, שרית ממיס פטל, כמובן, וגם דניאלה פולק ונעה קדמי מפרפראות, בלוג מקסים שגילינו יחסית לאחרונה. אבל הפעם אנחנו עם מישהי אחרת, נופר יערי קוראים לה, שמחזיקה בלוג מצוין בשם "לא על החסה לבדה". האוכל בבלוג הזה הוא כולו טבעוני - לא בדיוק כוס התה שלנו בימים כתיקונים - אבל הכל כל כך יפה ומגרה, שפשוט לא הצלחנו לעבור עליו לסדר היום.
ולמה אנחנו מדברים פתאום על "לא על החסה לבדה"? משום שממש כמו שוקרון בשנה שעברה, גם יערי הפיקה חוברת מתכונים לשבועות, אלא שבמקרה שלה כולם על טהרת הטבעונות. כן כן, חוברת שכולה מתכונים טבעוניים לשבועות. תמצאו שם קינוחים ומאפים, מלוחים ומתוקים, חמים וקרים - כולם מגרים למות, וכולם מאה אחוז טבעוניים. את החוברת אפשר להזמין דרך הבלוג - בלינק הזה (אפשר פשוט להקיש על התמונה פה למטה) - ואם עדיין לא השתכנעתם שזו עסקה טובה, הנה לכם שניים ממתכוני החוברת.
עוד באוכל טוב:
- מתכון לפסטה ברוטב עגבניות כמו בגן
- עוגת גבינה שוקולד מהממת בחצי כדור
- האוכל הכי טעים בתל אביב
- כל המתכונים לשבועות
בורקס תרד ופטה שקדים
המצרכים:
בצק עלים באורך כ-30 ס"מ
350 גרם תרד
2 כפות שמן זית
1/2 גבינת פטה שקדים (ראו מיד)
1/2 כף שומשום
מעט מים עם מלח
לפטה שקדים:
145 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
1 שן שום
1 ורבע כפיות מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים פטה שקדים: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים כמה דקות, עד שהעיסה הופכת משחתית. מעבירים את התערובת לחיתול בד או בד גאזה וקושרים מלמעלה, שתתקבל צורה עגלגלה. שמים את הבד/חיתול במסננת ואת המסננת על קערה, ומכניסים למקרר ל-12 שעות.
2. אחרי הקירור מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית או קערה שבה נאפה את הגבינה. משמנים טיפה מלמטה שלא יידבק. מוציאים את הגבינה מהמקרר, פותחים את הקשר והבד והופכים את הגבינה לתוך קערת האפייה כך שהצד החלק והיפה למעלה.
3. אופים את הגבינה ללא מכסה כ-40 דקות או עד שהיא מתחילה להשחים למעלה.
4. ניגשים להכנת הבורקס: שוטפים את עלי התרד, קוצצים ומאדים לכמה דקות בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מפוררים את הגבינה על הבצק ומעליה את התרד. מגלגלים לרולדה, וסוגרים באצבעות לחות את הקצוות. מורחים במעט מי מלח ומפזרים שומשום. יוצרים צורת פרסה ובעזרת סכין חדה ורטובה מבצעים מספר חתכים קטנים לרוחבה של הפרסה.
6. מחממים תנור ל-230 מעלות ומכניסים את הבורקס ל-7-8 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-40 דקות. נזהרים שהבצק לא יישרף.
7. מגישים חם עם חמוצים ועגבניות מרוסקות מעורבבות עם מלח, שמן זית וחריף אש.
עוגת גבינה טבעונית אפויה עם שוקולד
המצרכים:
1 גבינת טופוטי (225 גרם)
2 גבינת שמנת טופוטי (680 גרם)
1 שמנת צמחית להקצפה (250 מ"ל)
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
1 אינסטנט פודינג וניל
80 גרם שוקולד מריר פרווה
אופן ההכנה:
1. מחממים במיקרו את השוקולד עם 3 כפות מהשמנת הצמחית ומערבבים למרקם חלק.
2. מערבבים במטרפה ידנית את גבינת הטופוטי עם חצי מהשמנת הצמחית ליצירת מרקם חלק.
3. מוסיפים לקערת הגבינה את שתי קופסאות גבינת השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג ומערבבים היטב.
4. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם השמנת הצמחית שנשארה עד שאין גושים, וטורפים לתוך קערת הגבינות.
5. יוצקים שני שליש ממסת הגבינה לתוך תבנית אפייה עגולה 24 או 26 (תלוי כמה גבוהה תרצו אותה), ואת שאר הגבינה מערבבים עם תערובת השוקולד.
6. את הגבינה השוקולדית יוצקים בכף על פני שטח העוגה, ובעזרת מזלג יוצרים עיגולים לקבלת מראה משויש.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעה. משאירים בתנור כבוי לשעה נוספת ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.
>> לרכישת חוברת המתכונים הטבעוניים לשבועות