המבושלת: סינייה ביצים של עומר מילר
מנה שמשלבת בין ביצה עלומה לבין הסינייה המוכר והאהוב.
המרכיבים (4 מנות):
חצי כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
2 לימונים סחוטים
8 ביצים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם המים הקרים ומיץ הלימון עד לקבלת טחינה טעימה ומעט נוזלית.
2. יוצקים את הטחינה למחבת ולתוכה יוצקים ביצים (פשוט לשבור את הקליפה ולתת לביצה ליפול לטחינה).
3. מחממים את המחבת באטיות עד שהטחינה מתקשה אט אט והביצה מתגבשת. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד לצד סלט ערבי, גבינה, זיתים ופיתה חמימה.
האפויה: ביצים על ענן
אנחנו מודים, זה לא באמת מתכון אלא יותר צורת הגשה, אבל וואו כמה שזה מגניב.
המרכיבים:
ביצים
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים מה שאוהבים - פרמזן, תבלינים ואפילו מעט עירית קצוצה - ומקפלים בעדינות פנימה.
3. מסדרים את הקצף על תבנית עם נייר אפייה, בגבעות לפי מספר הביצים. יוצרים בכל גבעה שקע קטן ומניחים בו בזהירות את החלמון.
4. אופים ב-180 מעלות עד שהחלבון מזהיב מעט והחלמון מתקשה למידה הרצויה.
המטוגנת: כריך אומאמי של עופר אלמליח וקובי בנדלק (לשעבר זופה סנדוויץ')
לפני כמה שנים הוגש בתל אביב סנדוויץ' אומאמי, שעורר אין סוף הדים ועשה קולות של הכריך הטוב ביותר בעיר. מה היה בפנים? ממרח על בסיס שמנת מתוקה ופרמזן ועליו מקושקשת עם פטריות ואספרגוס. בשתי מילים: נו, אומאמי.
המצרכים (4 מנות):
לכריכים:
8 פרוסות לחם
2 כוסות תערובת פטריות (שמפיניון, יער, מלך היער, שיטאקה, שימאג'י)
2 שיני שום כתושות
4 ביצים
4 כפות חלב
4 גבעולי אספרגוס מקולף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית לפי הצורך
חמאה לפי הצורך
לממרח הפרמזן:
חצי כוס שמנת מתוקה
1 עלה דפנה
1 גרגיר פלפל אנגלי
1 ענף תימין
50 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1. מכינים את הממרח: מרתיחים את השמנת עם התבלינים ומוסיפים את גבינת הפרמזן.
2. מסירים מהאש ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
3. מקפיצים את הפטריות עם מעט שמן זית ושום כתוש ומתבלים במלח ופלפל.
4. טורפים את הביצים, החלב והמלח.
5. במחבת טפלון גדולה מקפיצים את האספרגוס במעט שמן זית.
6. מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש.
7. מוסיפים את הביצים ומקשקשים.
8. מורחים פרוסת לחם בממרח הפרמזן, מניחים מעל את הביצה המקושקשת ומכסים בפרוסה נוספת מכוסה בחמאה.