הכותרות הבטיחו מתכון טיקטוק לרוטב מעולה לסלט בשני מרכיבים (וואו!) ולא יותר מעשר שניות עבודה (מדהים!) ואנחנו חשבנו לעצמינו שטיקטוק האלה... וואלה, הם דווקא בסדר. אלא שעיון מהיר ברשימת המרכיבים, הכוללת, כאמור, רק שניים – גרמה לנו לעקם פרצוף: הרוטב המדובר עשוי מחומוס ומהמים של המלפפונים החמוצים.

רגע לפני שוויתרנו לחלוטין על הרעיון – החלטנו לתת צ'אנס. למה? כי בסך הכל הטעמים נשמעים הגיוניים, לא משהו שממש לא יכול להתאים לסלט, וחשבנו שאם כולם מדברים על הרוטב הזה – אולי אנחנו מפספסים פה משהו.

@moresaltplease

Make an easy salad dressing with only 2 ingredients! ##saladdresssing ##veganrecipes ##veganfoodie ##veganhacks

♬ original sound - moresaltplease

ההכנה אכן ארכה עשר שניות ואין לנו מה לספר עליה. לקחנו חומוס, הוספנו מי חמוצים, ערבבנו. המרקם היה נוזלי כמו של רוטב טוב לסלט. טעמנו מעט מהרוטב לבדו, ואז הבנו שאנחנו כבר מכירים את הטעם היטב. אנחנו לא יודעים אפילו למה הופתענו – אבל היה לזה פשוט טעם של חומוס עם מלפפון חמוץ. כל פיתה שאכלנו בכל יום הולדת בילדות, כל מלפפון חמוץ שניגבנו בחומוס כשהחלטנו לחסוך בפחמימות – כולם כבר הכילו את שילוב הטעמים הזה בדיוק. ולא, זה לא הרגיש כמו משהו שיכול להתאים לסלט.

אבל זה לא עצר אותנו מלבדוק: חתכנו סלט ירקות פשוט וטעמנו אותו עם הרוטב. וואלה, לא דוחה אבל לא קשור. הצלחנו להבין איך מי שלא גדל על השילוב הזה של חומוס ומלפפון חמוץ יכול לקשר את הטעם הזה לרוטב. אבל טעם הוא עניין תרבותי ואצלנו הוא צרוב בתודעה כמשהו שהוא בהחלט לא רוטב לסלט, וכך זה יישאר. מה שכן, עשה לנו חשק לפיתה של ימי הולדת. אתם לא צריכים מתכון, נכון?