מדוע הגיע לשווקים אבוקדו קשה, שכשהוא מבשיל הוא מייד נרקב? האם מדובר בחמדנות של משווקים, או מגדלים? למה כל הפירות נקטפים בטרם הבשילו? ואיך זה משפיע על הצלחת שלנו?

שאלות אלו התעוררו בעקבות הפרסום ב-TheMarker על אזהרת מגדלים ומועצת הפירות שלא לקנות אבוקדו שאינו בשל. זאת, בעקבות כניסתו לשוק של אבוקדו מסוג אטינגר, שמועצת הצמחים המליצה להתחיל לקטוף באמצע ספטמבר, ושלמרות ההמלצה, הוא הופיע בשווקים לפני כן. התוצאה, שחלק מהאבוקדו מתרכך אצל הצרכן, אולם מייד מרקיב ומשחיר והנו למעשה בלתי אכיל.

כיר במכון וולקני הסביר היום, כי לא נכון לקנות אבוקדו בשל בלבד. לדבריו, אבוקדו, כמו כל הפירות, נקטפים כשהם לא בשלים, וההבשלה נעשית בהמשך תהליך האחסנה, האריזה והשינוע ובהמשך אצל הירקן או הצרכנים. גם כיום ניתן לרכוש אבוקדו קשה בשוק, והוא יבשיל ויתאים למאכל.

עוד באוכל טוב:

המפתח הוא בעמילן שבפרי. כדי שפרי ימשיך בהבשלה לאחר הקטיף, צריך להיות בו מספיק עמילן, שעוזר בתהליך ההבשלה המבוקר. כשאבוקדו נקטף לפני שיש בו אותה כמות, הוא לא יבשיל.

"הבעיה כאן היא אצל חקלאים שרצו להרויח יותר", אמר הבכיר. "הם אלה שהוציאו לשוק אבוקדו לא ראוי למכירה", הוסיף.

הבכיר הוסיף, כי כל הפירות בארץ ובעולם נקטפים בטרם הבשילו, כדי לאפשר להם חיי מדף ארוכים. עם זאת, אריכות החיים באה על חשבון הטעם, כי הסוכר בפרי מתחזק כל עוד הוא על העץ. ברגע שהפרי נקטף לפני הבשלה, הוא לא ימקסם את טעמו. הדבר נכון גם לגבי עגבניה. ניתן לקנות אותה ירוקה ולהשאירה מחוץ למקרר, והיא תאדים בהדרגה. עם זאת, הטעם שלה כמעט ולא ישתפר, ובוודאי לא יגיע לטעמה של עגבניה שנקטפה קרוב לשיא בשלותה.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
מחסור בירקות שטופים וארוזים
תנובה מפחיתה סוכר? תראו מה מחכה לכם במעדנים שלה