היינו יכולים להגיד לכם שזאת תקופה כזאת שדורשת שנתפנק בה, אבל מי כמונו יודע שבכל מה שקשור לפירה - אנחנו לא נהסס לאמץ כל שדרוג, מושחת ככל שיהיה, גם בתקופות היפות בחיינו. פירה קרמי וקטיפתי זה תענוג, והפעם האקס פקטור של הפירה שלנו מגיע מאתר thekitchn בדמות גבינת שמנת: מוסיפים אותה לפירה הכי רגיל בעולם, והיא אוןטומטית משדרגת אותו שלוש רמות למעלה, עם מרקם של משי וטעם עמוק ועשיר.
אז איך עושים את זה?
קודם כל - מבשלים את תפוחי האדמה כמו שעושים עם כל פירה רגיל. בזמן שהם מתבשלים מחממים בסיר חלב, חמאה וחבילה שלמה של גבינת שמנת. רק לראות את גבינת השמנת נמסה לתוך המרק זה אושר, אבל אנחנו לא עוצרים כאן: זה הזמן להוסיף לסיר קצת טעמים - כמה ענפי תימין תמיד יחמיאו לפירה, אבל גם מרווה, שיני שום קצוצות או רוזמרין יעשו את העבודה. מביאים לרתיחה, וכשיש לכם תערובת קרמית וחלקה - מוסיפים אותה לתפוחי האדמה ומערבבים לפירה מהחלומות שלכם.
באופו אישי אנחנו אוהבים את הפירה שלנו חלק חלק, ומעדיפים לעבוד עוד כמה דקות עם מועך הפירה שלנו, אבל אם אתם מאנשי הפירה-עם-הגושים - זה גם בסדר. גבינת השמנת מחבקת את כולם.
מרכיבים (ל-4 מנות פירה):
1.5 קילו תפוחי אדמה
250 גרם גבינת שמנת
טיפה פחות מכוס חלב
6 כפות חמאה לא מלוחה
כפית מלח (ועוד אם צריך)
2 ענפי תימין טרי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מעבירים לסיר וממלאים מים כך שיעברו את תפוחי האדמה בכ-5 ס"מ.
2. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (כ-10 דקות).
3. בינתיים, שמים בסיר אחר את החלב, גבינת השמנת, 4 מכפות החמאה, מלח ואת ענפי התימין. מבשלים על אש בינונית. מערבבים כל הזמן עד שהגבינה והחמאה נמסות לגמרי (כ-3 דקות) ומורידים מהאש.
4. כשתפוחי האדמה רכים מסננים את המים ומועכים אותם לפירה בכל דרך שאתם אוהבים, בעזרת מועך פירה פשוט או משוכלל.
5. מוציאים מתערובת החלב את ענפי התימין, ושופכים אותה על תפוחי האדמה. מערבבים עד לקבלת פירה חלק וקרמי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם חסר. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים מעל הפירה החם את 2 כפות החמאה הנותרות.
אפשר לקשט עם פלפל שחור, בצל ירוק או עירית קצוצים דק, או עלי תימין טריים.