לחם תירס ואורגנו טרי
לחם תירס מקמח תירס זה טעים והכל, אבל אחרי שתנסו לחם תירס מתירס אמיתי – לא תאמינו כמה המאפה הזה יכול להיות טעים. מזל שיש את השף יוסי שטרית שנתן לנו את המתכון הזה – חצי שעה, והוא שלכם.
>> למתכון: לחם תירס ואורגנו טרי
לחם תירס אמריקני
טוב טוב, הנה גם אופציה מקמח תירס, אם לא בראש שלכם להתחיל לגלח קלחי תירס טריים. זה המתכון המוצלח של מארק ביטמן, כתב האוכל של ה"ניו יורק טיימס".
>> למתכון: לחם תירס אמריקאי
קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון
עוד מתכון מוצלח של השף יוסי שטרית, לקציצות עוף עם תבשיל צהוב צהוב שמכיל בתוכו גם כורכום ולימון.
>> למתכון: קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון
מאפה ביצים ותפוחי אדמה
כשפשטידה פוגשת חביתה – זה מה שיוצא. מאפה משפחתי עם ביצים ותפודים שמתחיל על הכיריים ונגמר בתנור (האמת שהוא נגמר בבטן, אבל אתם מבינים את הכוונה שלנו). המתכון הזה שייך לילדה מתוקה בשם ניצן, שמכינה את המאפה הזה לבד לבד.
>> למתכון: מאפה ביצים ותפוחי אדמה
אורז פרסי
ולא סתם אורז פרסי, אלא המתכון של חיים כהן לאורז פרסי עם הסברים מדויקים למה מבשלים את הכורכום, איך תפוחי האדמה מקבלים את המעטפת הפריכה ולמה בדיוק צריך לעשות ארובות בתוך האורז.
>> למתכון: אורז פרסי של חיים כהן
מגדל תפוחי אדמה
אין פה ממש מתכון, יותר דרך הגשה נחמדה לתפוחי אדמה שהופכים למגדלים צהובים וקטנים. אפשר להכין גם עם הילדים.
>> למתכון: מגדל תפוחי אדמה
פולנטה טרייה עם ביצה עלומה וכמהין
נסגור את החלק המלוח של כתבת ההמלצות שלנו עם המנה של מסעדת יועזר בר יין ז"ל, שהפכה למיתולוגיה עוד כשהייתה בתפריט המסעדה.
>> למתכון: פולנטה של יועזר בר יין
ולקינוח
לחם אבוד של אייל שני
עד שלא ראיתם את אייל שני מכין פרנץ' טוסט, לא ראיתם הכנת פרנץ' טוסט מימיכם. צפו (בלינק).
>> למתכון: לחם אבוד של אייל שני
וופי פאי לימון
אביבה פיבקו מכינה וופי פאי – סנדוויץ' מתוק שהוא הכלאה בין עוגה לעוגייה עם מילוי טעים ומתוק. הגרסה של אביבה דווקא מתוקה-חמצמצה, אך צהובה למהדרין.
>> למתכון: וופי פאי לימון
עוגות גבינה לימוניות אישיות
חן שוקרון היא מלכת קארד הלימון, או באנגלית – Lemon Curd – אותו ספק קרם ספק פודינג חמצמץ שמשתדך נהדר לכל קינוח מתוק. הנה עוגות הגבינה האישיות שלה, עם קארד לימון.
>> למתכון: עוגות גבינה לימוניות אישיות