שייק פקאן-קוקוס של שירלי בר (צילום: דנה מאירזון, Raw Food, הוצאת פוקוס)
שייק פקאו וקוקוס. וזה עוד בריא! | צילום: דנה מאירזון, Raw Food, הוצאת פוקוס
שייק פקאן-קוקוס

התכוננו לשילוב טעמים נפלא.

זמן הכנה: 5 דקות
כלים נדרשים: בלנדר

המצרכים:
1 חופן אגוזי פקאן לא קלויים
1 כפית סירופ מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל טבעית
קמצוץ קינמון
2\1 כוס חלב קוקוס
2-3 קוביות קרח
2\1 כוס מים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ומעבדים היטב עד לקבלת מרקם עשיר ואחיד. מעבירים לגביע ומגישים.

מילקשייק שוקולד-בננה

המתכון הזה נוטה להטעות הרבה אנשים. מרוב שהוא טעים, שוכחים שהוא בריא.

זמן הכנה: 5 דקות
כלים נדרשים: בלנדר

המצרכים:
1.5 בננות טריות
1 כף אבקת קקאו טבעית
1 כפית ממתיק טבעי (דבש,סילאן או סטיביה)
חופן קשיו לא קלוי
1 כפית תמצית וניל טבעית
4\3 כוס מים
3 קוביות קרח

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ומעבדים היטב עד לקבלת מרקם של מילקשייק אמיתי. במידה שהמרקם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

לימונדה ירוקה של שירלי בר (צילום: דנה מאירזון, Raw Food, הוצאת פוקוס)
לימונדה ירוקה. אם לא תגידו לאנשים מה יש בפנים, הם לעולם לא יגלו | צילום: דנה מאירזון, Raw Food, הוצאת פוקוס
לימונדה ירוקה

זמן הכנה: 5 דקות
כלים נדרשים: מסחטת מיצים

המצרכים:
6-8 עלי חסה
חצי כוס תרד טרי (רצוי אורגני)
2 גבעולי סלרי
6-8 עלי נענע
חצי כוס נבטי חמניות
2 תפוחים
חצי לימון, עם הקליפה

אופן ההכנה:

סוחטים את כל המרכיבים במסחטת מיצים.

שייק ירוק של שירלי בר (צילום: דנה מאירזון, Raw Food, הוצאת פוקוס)
שייק ירוק. בעולם הוא ידוע כגרין סמוזי | צילום: דנה מאירזון, Raw Food, הוצאת פוקוס
שייק ירוק

בזמן האחרון השייק הירוק, הנקרא גם גרין סמוזי, קיבל פרסום מאסיבי ואפילו מוכר כבר בקרב אנשי התזונה הקונבנציונאלית.כמה נפלא! באופן כללי, ניתן להכניס לשייק כמות גדולה של ירוקים שונים וכל הזמן לגוון ולשנות עד שמגיעים לטעם האהוב ביותר. וזה בדיוק מה שאני עשיתי. אז הנה המתכון הכי אהוב עליי, ותהיו בטוחים שהוא מכיל כמות מספקת של נוטריאנטים ונוגדי-חמצון. זוהי הזדמנות מצוינת להכניס לגופנו כמות מספקת של ירוקים שאחרת אולי לא היינו אוכלים.

זמן הכנה: 8 דקות
כלים נדרשים: בלנדר

המצרכים:
2 בננות
2 תמרים
1 חופן פטרוזיליה
1 חופן כוסברה
1 כוס מנגולד
1 חופן נבטי חמנייה
1 חופן עלי תרד טריים
4-5 עלי נענע
4\3 כוס מים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ומעבדים היטב. אם המרקם סמיך מדי ונראה כמו מחית, מוסיפים עוד מים. הבננה והתמר ממתיקים את השייק ומעדנים את טעמו, אך אם ברצונכם להמתיק עוד פשוט הוסיפו מעט מאחד הממתיקים הטבעיים.

* המתכונים מתוך הספר "Raw Food: אוכל עם חיים - אוכל עם עוצמה" בהוצאת פוקוס.

>> איך לשרוף קלוריות בלי להתאמץ
>> והנה ארוחות מלאות ושוות בפחות מ-500 קלוריות