כחובבי בישול, חיות מטבח ופשוט אנשים שאוהבים אוכל - אהבנו מאוד את מגזין האוכל המוערך "על השולחן", ותמיד מצאנו בו כתבות מעניינות ומתכונים מופלאים (שלא פעם גם פרסמנו פה באוכל טוב). עכשיו, עם סגירתו המצערת (של הגיליון, כן? האתר חי ובועט), החלטנו לחזור אל המנות שהכי אהבנו מהגיליונות השונים.
עוגות תפוזים
אנחנו לא צריכים גשם ורוחות, מספיקה לנו רבע שלכת ורוח סתיו כדי לעבור למצב החורף החביב עלינו: כוס תה ועוגת תפוזים שעושה ריח של זהב בכל הבית. על איזה מתכון בדיוק ללכת? אנחנו מציעים לכם להעיף מבט בהפקת עוגות התפוזים הנהדרת הזאת.
דברים שאפשר להכין משימורי עגבניות מרוסקות
מבשלני על שמתקתקים ארוחות משפחתיות על בסיס יומי ועד אחרון הרווקים - אין מזווה (או סתם ארון מטבח) בישראל שאין בו שימורי עגבניות. השאלה היא מה עושים איתן, ופה נכנסת לתמונה הכתבה המצוינת הזאת שמאגדת מתכונים סופר שווים, מסלט טורקי דרך קטשופ ביתי ועד ריזוטו עגבניות ועראק.
סירים לחורף רגוע
השפית והבלוגרית רותם ליברזון מפרגנת פה מתכונים היסטריים למרקים ונזידים חורפיים, וכל אחד נשמע יותר טוב מהשני: מרק כרובית עם כופתאות עדשים כתומות, נזיד עדשים וגריסים עם כופתאות חומוס ונזיד טלה ובטטות. החורף הזה אנחנו מבטיחים שתמיד תמצאו אצלנו סיר מבעבע על הגז.
>> לכתבת המתכונים החורפיים של רותם ליברזון
סודות כיסוני הבצק של המטבח הערבי
מועג'נאת עם גבינה וזעתר, פְלֶפְלֶה בעג'ין - די בשמות האלה בשביל לגרום לנו לרוץ למטבח ולהתפלל לאלוהי הכיסונים שיצליח לנו. עם המתכונים המדויקים של נוף עתמנה אסמעיל שיש בכתבה הזאת - אפשר פשוט ללכת צעד צעד ולהגיע אל היעד: כיסונים במרקם מדויק עם מילוי משגע.
>> למתכוני הכיסונים של נוף עתמנה אסמעיל
חבר חדש במזווה: פריקה
כל מה שרציתם לדעת על הפריקה ולא היה לכם את מי לשאול, כולל מתכונים שעושים נפלאות עם החיטה הירוקה שנותנת לכל מנה ניחוח מעושן. אצלנו במטבח היא כבר הפכה לחברה של קבע, הרבה בזכות הכתבה הזאת של אורלי פלאי ברונשטיין.
עקרון התבית
ארז קומרובסקי יצא למסע טעים וצבעוני בעקבות התבית (הלא הוא החמין העירקי). על כל התגליות שאסף בדרך תוכלו לקרוא בכתבה הזאת, וכן, יש גם מתכון, אל תדאגו.
כל צבעי השקשוקה
ארוחת הבוקר האהובה עלינו היא סופר פשוטה והכי ישראלית שיש, וכמה שמחנו כש"על השולחן" החליטו להעניק לה תשומת לב מיוחדת: הפקת השקשוקות הצבעונית הזאת עשתה לנו כמה סופ"שים טעימים במיוחד, עם ארבעה מתכונים שונים וגם עצות זהב לשקשוקה מנצחת.
10 דברים שאפשר לעשות עם שוקי עוף
אנחנו לא באמת צריכים להוסיף משהו כדי שתרוצו לקרוא את זה, נכון? אחד מחומרי הגלם הכי טעימים וקלים לתפעול מקבל כאן טיפול מקיף עם לא פחות מעשר הצעות טעימות, מפתיעות ומפתות. באופן אישי שמנו עין על שוקי עוף במייפל עם ראש שום ושורש פטרוזיליה, אבל יש עוד תשע אפשרויות נהדרות לא פחות.
>> לכתבה: 10 דברים שאפשר לעשות עם שוקי עוף
עונת המנגולד
מהכתבה הזאת למדנו שבניגוד למה שנהוג לחשוב, עלי המנגולד הם כלל לא העלים של הסלק. המומים כמו שאנחנו היינו? תתאוששו, כי יש בכתבה הזאת גם יופי של טיפים לטיפול נכון בעלים הסופר בריאים האלה, וכמובן גם מתכונים נהדרים (נגיד, קציצות ברוטב מנגולד ולימון).
7 סיבות לאהוב את הקיץ
והנה מה שנקרא "אחד לשנה הבאה": אנחנו כבר עם הראש בפירות הדר ותבשילי קדירה, אבל אם אנחנו לא טועים - הקיץ יחזור שוב (כמעט בטוח) עם שלל פירות וניחוחות שיעשו לנו חשק, למשל, למוחיטו רימונים או לפירות ברולה. ואז נחזור לכתבה הזאת ונתחיל לחגוג.