העיר ניו יורק ידועה כמקום עלייה לרגל לחובבי פיצות מכל העולם, לכן לא פלא שדווקא משם הגיעה הבשורה שהיממה השבוע את תעשיית הפיצות העולמית. פיצרייה נפוליטנית פופולרית בעיר, בשם "וילה איטליאן קיטשן" (Villa Italian Kitchen), יצאה השבוע באקט שיווקי נועז והציעה לקהל לקוחותיה לרכוש רק את הקראסט של הפיצה. לדבריהם, הרעיון הגיע מתוך פניות רבות של לקוחות שהדגישו את אהבתם הגדולה דווקא לחלק הקשה של הפיצה וטענו שזה מה שהופך את הפיצה שלהם לכל כך טעימה.
בפיצרייה לקחו את העניין ברצינות, ואחרי מחשבה מרובה התחילו השבוע למכור במקום משולש המורכב כולו מחתיכות של קראסט, במחיר 2.75 דולר (כ-10 שקלים). "אנחנו יודעים שהקראסט הוא החלק האהוב על כולם בפיצה שלנו, ולכן זה נראה לנו כמו הרעיון המושלם", אמר נציג החברה.
ההכרזה של הפיצרייה גרמה לחובבי הקראסט אושר גדול, אך גם העלתה המון שאלות: האם הקראסט פשוט נאפה בנפרד, או שהוא נחתך מתוך פיצה שלמה? ואם זאת האופציה השנייה, מה עושים עם חתיכות הפיצה נטולות הקשה? האם בקרוב יתחילו למכור שם גם פיצה נטולת קראסט? כך או כך, אין ספק שמדובר במהלך מסקרן, שאולי עוד יתגלה כסנונית ראשונה בתעשיית הפיצות העולמית. עד שזה יגיע גם אלינו, לחובבי הקראסט יש עכשיו עוד סיבה מצוינת לטוס לניו יורק.