סלט, הוצאת מודן
ספרה השני של לימור לניאדו תירוש, שכבר קנתה אותנו עם "מנה עיקרית" שלה, הספר שפרנס אצלנו כבר אי אלו ארוחות. הפעם בחרה לניאדו תירוש להתמקד בירקות, קטניות ודגנים בלבד, והיא עושה את זה כל כך טוב ומגרה שאנחנו ממליצים ממעמקי ליבנו לכל מי שחש שארוחות השישי המשפחתיות שלו מתקשות להמריא לקנות כזה להורים. 98 שקלים.
המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת
המטבח הטבעוני של אורי שביט מלווה אותנו כבר שנים, בזכות האתר טבעוניות נהנות יותר שלה, שהוא תחנת חובה לכל טבעוני בתחילת (וגם בהמשך) דרכו, וגם לכל מי שרוצה לראות איך הוא מוציא מהירקות, הקטניות והדגנים שלו יותר. את הספר הוציאה שביט ממש בחודשים האחרונים, והוא מלא במתכונים מצוינים ומקוריים שחוגגים את חומרי הגלם מן הצומח שהעולם שלנו משופע בהם. טבעונים ימותו עליו, אבל גם בני תמותה רגילים לא יוכלו שלא לעלעל בו ברוב סקרנות. 128 שקלים.
>> מתכונים מהספר "המטבח הטבעוני שלי"
לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן
ספרה השני של חגית ביליה, היא לייזה פאנלים, שהחלה את דרכה ברשת ולפתע מצאה את עצמה בראש רשימות רבי המכר. גם מי שלא מתחבר לסגנון הכתיבה של ביליה יתחבר גם יתחבר למתכונים שלה, שהם פשוטים, מהירים ומצוינים – כלומר בדיוק כל מה שכל הורה צריך בחיים, בטח אם הערב מתקרב והילדים מתחילים לשדר רעב. בספר דברי הימים שלנו הספר הזה ייזכר לנצח כזה שבזכותו הצלחנו לראשונה להכין אורז פרסי אמיתי. 98 שקלים.
>> מתכונים מהספר "יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה"
ספר של בשר, הוצאה עצמית
מעטים הם ספרי הבישול הישראליים שעוסקים כמעט לגמרי בבשר ובדרכי הטיפול בו, כך ש"ספר של בשר" של אוהד קויתי וגילי בן שחר, השפים של ארוחות "קרנבל של בשר" הפרועות, שימח אותנו מאוד. יש בו מתכונים לנתחי בשר ענקיים, סטייקים, הכנת בשר מעושן בבית, תערובות תבלינים וכל מה שצריך לארוחת בשר אמיתית. יש בו גם כמה מתכונים למנות ראשונות, קינוחים ואפילו דרינקים שילכו טוב עם בשר (ואפילו כמה מתכוני דגים), אבל אנחנו התאהבנו בעיקר בחלק הבשרי ובמתכונים המקוריים כמו קרואסון עם שקדי עגל, פסטרמה ביתית מנתח צ'ך וסלט עם פרוסות טלה פריכות. 159 שקלים.
קלין איטינג, הוצאת דני ספרים
את השנים האחרונות הקדישה פאולין שובל, יוצאת "מאסטר שף", ללמידת סודות התזונה הבריאה, והתוצאה של כל זה היא הספר הזה, שמציע מתכונים בריאים, מאוזנים וטובים לכל המשפחה. אם אתם רוצים להבין את ההיגיון שמאחורי המתכונים תמצאו גם אותו, בשלל הסברים שכל אדם אוכל צריך להכיר. הבריאות מעולם לא נראתה מגרה יותר. 128 שקלים.
ספר הכרובית, הוצאה עצמית
"ספר הכרובית" של עז תלם אומנם יצא כבר ביוני הקודם, אבל ממש לאחרונה הוא יצא שוב, והפעם באנגלית (באנגליה, ועכשיו בארה"ב) – וזאת סיבה נהדרת למסיבה. כפי שמרמז שמו, הספר כולו מוקדש למלכת הירקות, הכרובית, ואחרי כמה דקות של עלעול בו כל מה שתרצו זה לסור לירקן ולהצטייד בכמה ראשי כרובית יפים – אחד לפשטידה, אחד לסטייק צמחוני, אחד לטבולה פטנט ועוד ועוד ועוד. אפילו באמזון כבר הבינו שיש בו קטע. 135 שקלים.