ליד הקפה: עוגיות ספירלה
כמה שהן מהפנטות, העוגיות השחור-לבן האלה, ככה הן קלות להכנה. בבסיס מדובר בסך הכל בשתי יריעות של בצק פריך - אחת עם קקאו ואחת בלי - שמניחים זו על גבי זו ומגלגלים לרולדה. אחר כך נשאר רק לפרוס לעוגיות דקות ולהכניס לתנור. אבל האמת, הפשטות של ההכנה יכולה להישאר בינינו. מה אכפת לכם לאחוז בתואר האופים המחוננים של המשפחה.
עוגה לשבת: שבלולי שמרים עם שוקולד
באופן מוזר משהו, ההכנה של העוגה המרשימה ביותר הזו לא לגמרי שונה מזו של העוגיות שקדמו לה. אומנם כאן יש לנו עסק עם בצק שמרים, שמצריך יותר עבודה ובעיקר יותר זמן, הגלגול (והספירלה) הוא עדיין לב המתכון. מכינים בצק שמרים (עם חמאה! הכי אנחנו אוהבים בצקי שמרים שיש בהם חמאה), מרדדים, מורחים מלית, מגלגלים ופורסים לשושנים. אופים ומתעלפים מהריח.
>> למתכון: שבלולי שמרים עם שוקולד
קינוח מתוק: גלידת יוגורט ופירות מהירה
ואם אין לכם חשק להדליק תנור? האם זה אומר שתיאלצו להישאר בלי קינוח להמתיק בו את השבת? חלילה וחס. המקפא הזה מיועד בדיוק לימים שבהם חם מדי, אין כוח לאפות אבל אין שום כוונה לוותר על קינוח טעים ומפנק. יש כאן בסך הכל 4 מרכיבים, אבל הקפידו לקחת בחשבון כמה שעות טובות להקפאה. אנחנו נתנו כאן אופציות עם מנגו ועם פטל - אתם מוזמנים לעוף על זה עם כל פרי מתוק שעולה על דעתכם. שבת שלום.