עוף, פתיתים וירקות

עומר מילר כבר אלוף בלשלב בין חלבון, פחמימה וירק. תוסיפו לזה ניחוחות של ראס אל חנות ויש כאן סיר אליפות שמושלם לכל יום בשבוע, כולל שישי ושבת אם אתם שואלים אותנו. 

>> למתכון: שוקי עוף בפתיתים

שוקי עוף בפתיתים (צילום: רונן מנגן)
שוקי עוף בפתיתים | צילום: רונן מנגן

פרגיות בתבשיל ירקות מהיר

יופי של מתכון מאבי לוי לפרגית עשירה בטעמים. סיר שכל כולו בית, כולל הריח המגרה וכולל הכף הגדולה שחופרים איתה בסיר.

>> למתכון: פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון

פרגית מבושלת עם חומוס, זיתים ולימון (צילום: שירן גרנות)
פרגית מבושלת עם חומוס, זיתים ולימון | צילום: שירן גרנות

עוף חמוץ מתוק

מנה שלא נעים לספר כמה אנחנו אוהבים לאכול. המתכון המיתולוגי של מסעדת הסינית האדומה לסופגניות עוף מתוקות ברוטב זרחני נהדר (אפשר להכין אותו לפי המתכון, ואפשר גם לקנות מוכן בסופר). סיר קטן של אורז לבן ללוות את העוף לא יזיק.

>> למתכון: עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה

עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור

פיתה סטייק

דווקא לא עראייס. כן, יש עוד כמה דרכים לאכול בשר בפיתה - ועם כמה שאנחנו אוהבים עראייס - אנחנו גם מאוד מאוד אוהבים סטייק ובטח כזה שמטגנים כדקה על המחבת (משני הצדדים) כמו שייטל, שהוא גם נגיש ולא יקר. בקיצור - מנה שמכינים פעם אחת ומתאהבים. עצה שלנו: תכינו גם טחינה טובה ותוסיפו לפיתה, ואם אתם מאוהבי העמבה אז כמובן שגם היא תתאים פה. 

>> למתכון: פיתת קצבים עם ירקות בגריל

פיתת קצבים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
פיתת קצבים | צילום: דרור עינב, mako אוכל

פסטה

ואחרי עוף ובשר, גם לצמחונים מגיע פתרון חביב, וכאן נכנסת לתמונה פסטה ברוטב עגבניות של לא אחר מחיים כהן. אם אתם משתמשים בעגבניות מגי (מומלץ ביותר), שימו לב לשמור את העוקץ שלהן שאחר כך יכול לשמש כמו תבלין. 

>> למתכון: פסטה ברוטב עגבניות של חיים כהן

פסטה עגבניות של חיים כהן (צילום: MKR המטבח המנצח,  קשת 12  )
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת 12

פאי רועים

אין תבשיל שבא לנעוץ בו מזלג או כף כמו פאי רועים. משהו במנה העשירה והמסורתית הזאת גורם לנו לשכוח שאנחנו בישראל, ולרגע לדמיין גשם זלעפות, רעמים ולשכוח שהחורף החליט לדפוק איחור אופנתי השנה. במתכון של תום פרנץ הוא מוותר על פירה ומשתמש בפולנטה שנהיית קריספית. ומה בפנים? בשר טחון, בצלים, סלרי, גזרים, תירס ועוד כל טוב. תנסו להשאיר משהו בתבנית, כי יום אחרי זה הולך להיות אפילו יותר טעים. 

>> למתכון: שפרדס פאי פולנטה

פולנטה שפרדס פאי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
פולנטה שפרדס פאי | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

פסטה רטטוי

עוד מתכון נפלא לפסטה, הפעם של מנה שטרום: צולים ירקות בתנור, מוסיפים יין ורסק ואחר כך מוסיפים פסטה שמבשלים בנפרד - ואיזה תענוג של מנה. 

>> למתכון: פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור

אוריקטה עם רטטוי בתנור (צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה)
אוריקטה עם רטטוי בתנור | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

קבב ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה

איך מכינים את הקבבים האלה? בתבנית מאפינס. כן כן. אם המאסטר שפית נוף נותנת לנו מתכון לקבבים בתנור, ברור שאנחנו מנסים. 

>> למתכון: קבב ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה שרופים

קבב ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה שרופים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קבב ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה שרופים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

כופתה ברזני

ואי אפשר לסגור כזאת רשימה בלי שום מתכון לקציצה הרי, אז אנחנו חותמים עם הקציצות המעולות של אבי ביטון שמתבשלות להן במרק אדמדם בניחוח לימון פרסי.

>> למתכון: כופתה ברזני

כופתה ברנזי (צילום: אריאל עפרון, יחצ)
כופתה ברנזי | צילום: אריאל עפרון, יחצ